Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Xiaomi RedMi Note 2 anländer till redaktionen

Postat:
22:05 - 2015-09-28
Skribent:
Hugo
Kommentarer:
För en dryg månad sedan beslutade vi på Swedroid oss för, efter otaliga förfrågningar från våra läsare, att testa så kallade ”kinatelefoner”. Det vill säga androidtelefoner tillverkade av mindre, eller ur ett svenskt konsumentperspektiv mindre kända, kinesiska tillverkare med en skapligt god utrustningsnivå till ett mycket lågt pris, med syftet att se hur prisvärda de egentligen är.
Först ut blev Ulefone BeTouch 2, som under två veckors tid genomgick samma hårda test som alla andra telefoner vi testar. Vi fann stora brister i BeTouch 2 och kunde efter testperioden inte rekommendera den för någon annan än de allra mest tekniskt lagda som älskar att lösa problem på egen hand.

Näste man till rakning är Xiaomi RedMi Note 2 som för ett par timmar sedan anlände till redaktionen.


Kartongen är kartongfärgad, ofärgad, och ser nästan ut som om det vore ett omärkt recensionsexemplar bara, men det är så här butiksexemplaren ser ut. I lockets övre högra hörn finner vi en MI-logga, Xiaomis logga, och på kartongens botten sitter en etikett med lite information om telefonen.

Då locket lyfts av möts vi av telefonen i ett fack högst upp, med skyddsplast på skärmen och över den bakre kameralinsen. Nedan telefonen finner vi kartongens övriga innehåll. Vår kartong innehåller följande:

* Xiaomi RedMi Note 2 (vit)
* Batteri (3 020 mAh, Li-Ion)
* Laddare (svart, 5V 2A)
* USB-kabel (svart, cirka 1 meter)
* Dokumentation (endast på kinesiska)


Hårdvarubestyckningen i RedMi Note 2 består av en 5,5 tum stor IPS LCD-skärm med 1080p-upplösning och en pixeldensitet på 401 PPI. Under skalet finner vi Android 5.0.2 med gränssnittet MIUI 6 oavanpå (uppgraderingsbart till MIUI 7). För att driva telefonen återfinns en åttakärnig 64-bitarsprocessor (Cortex-A53) från MediaTek kallad MTK Helio X10 (MT6795).

RAM-mängden uppgår till 2GB och lagringsutrymmet till 16GB (vårt testexemplar) eller 32GB, och för den som behöver mer utrymme finns en microSD-plats för lagringsexpansion med upp till 128GB. Vi finner vidare en huvudkamera på 13 megapixlar, som bygger på Sonys IMX214-sensor, och en frontkamera på 5 megapixlar.

Batteriet är på 3 020 mAh och telefonen har dubbla SIM-platser och stöd för svenskt 2G, 3G och 4G. Dock saknas stöd för band 20 för 4G/LTE, som är relativt vanligt förekommande som ett komplement till de vanliga 4G-banden främst i svenska storstäder, och bjuder på en bättre räckvidd.

Något vi genast kan konstatera, även om vi bara har haft några minuter att bekanta oss med telefonen, är att RedMi Note 2 till skillnad från Ulefone BeTouch 2 som vi testade för några veckor sedan har en mycket bättre pekskärm som reagerar precis så snabbt och exakt som vi har vant oss vid från de mer etablerade tillverkarna. Därtill är gränssnittet silkeslent, vilket definitivt inte var fallet med BeTouch 2, och alla animationer flyter fram som vore de en klick smör i en varm stekpanna.

Vad som däremot inte är i nivå med Ulefone BeTouch 2 är byggkvalité, material och den allmänna lyxkänslan. RedMi Note 2 saknar till skillnad från BeTouch 2 ett metallchassi och bakstycket, i vit plast, känns väldigt plastigt. Därtill finner vi att bakstycket i det nedre vänstra hörnet (betraktat bakifrån) glappar aningen, vilket ytterligare förtar lyxkänslan.

Skall vi vara helt ärliga så vore det ett enkelt val för oss att göra om vi fick välja mellan BeTouch 2:s lyxkänsla och RedMi Note 2:s härliga pekskärm och lena gänssnitt: vi skulle 100 gånger av 100 välja RedMi Note 2 före BeTouch 2, även om vi ännu inte har hunnit spendera speciellt mycket tid med RedMi Note 2.

Prislappen för Xiaomi RedMi Note 2 ligger i dagsläget på från 170 dollar (1 440 svenska kronor) inklusive frakt för 16GB-versionen, eller 189 dollar (1 600 svenska kronor) inklusive frakt för 32GB-versionen hos återförsäljaren Gearbest.com som har varit vänliga nog att låna oss vårt testexemplar.

Om ni väljer att köpa den vita 32GB-versionen av RedMi Note 2 bjuder Gearbest även på en rabattkod (NOTE2WHITE) värd cirka 42 kr.

Vår fullskaliga recension av RedMi Note 2 dyker upp om en vecka eller två.

Mest kommenterat

 1. Överväger du att byta till Iphone efter IOS 14?
 2. Använder du ROM eller rootåtkomst?
 3. Startmenyn i Windows 10 kommer få ny design [Off topic]
 4. Samsung tycks ha råkat publicera bilder på Galaxy Note 20
 5. Fler kan nu överföra bibliotek från Play Music till YouTube Music
 6. Honors senaste telefon har 7-tumsskärm

Mest läst

 1. Överväger du att byta till Iphone efter IOS 14?
 2. Google Photos får stor uppdatering, ny design och ny ikon
 3. Samsung tycks ha råkat publicera bilder på Galaxy Note 20
 4. Google introducerar verifierade samtal i USA
 5. OnePlus bekräftar att nästa telefonen heter Nord, början på ny serie
 6. Spotify lanserar Duo – abonnemang för sambos

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du ROM eller rootåtkomst?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey