Xiaomi sålde 23 miljoner mobiltelefoner under Q2

Postat:
18:24 - 2017-07-09
Skribent:
| Gustav
Kommentarer:
22

Xiaomi är i Europa en liten smarttelefontillverkare med relativt små marknadsandelar. Asien är företagets huvudsakliga marknad, en marknad där prisnivåerna är lägre och sortimentet större.

Tillverkaren med rötter i Peking har under de senaste åren växt markant och plockat andelar av betydligt mer omtalade företag som Samsung och Apple. Xiaomis största framgångssaga var när mobilserien ”Redmi” introducerades. Modellerna ökade företagets inkomst och gav Xiaomi ett starkt självförtroende.

År 2015 skedde det flertalet missar gällande uppsatta försäljningsmål, vilket vände trenden och under 2016 uppgav företaget att de i framtiden skulle bättra sig.

Slump eller inte, men Xiaomi kan i skrivande stund glädjas. Årets andra kvartal med en försäljningsökning om 70 % gentemot det första kvartalet och en sammanlagd försäljning som mäter imponerande 23,16 miljoner smarttelefoner, bidrog till företagets bästa kvartalsförsäljning någonsin.

Vi har inte ännu sett kvartalssiffrorna från andra tillverkare, men med 23 miljoner sålda telefoner placerar sig Xiaomi baserat på tidigare kvartalsrapporter som den fjärde eller femte största tillverkaren globalt.

Företagets grundare och nuvarande VD Lei Jun har sedan tidigt 2017 satt ett försäljningsmål för 2018 som innefattar 100 miljoner sålda smarttelefoner.