Xiaomi visar upp koncept för smartglasögon med förstärkt verklighet

Postat:
11:03 - 2021-09-14
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
7

Xiaomi har presenterat sin vision för smarta glasögon. I nuläget är glasögonen endast ett koncept och inte en produkt som kommer säljas, i vilket fall inte närmaste tiden.

Tillverkaren säger i videon att den här typen av enhet på sikt skulle kunna ersätta mobiler. Xiaomi använder en monokrom MicroLED-skärm som inte är större än ett riskorn för den förstärkta verkligheten (AR).

Panelen ska ha en högsta ljusstyrka på två miljoner nits. Ljuset kommer naturligtvis inte vara så starkt när det når ögat. Xiaomi kallar tekniken ”optical waveguide”. Till skillnad mot befintliga produkter vill Xiaomi erbjuda den sci-fi-liknande förstärkta verklighet många hoppats på med smartglasögon.

To allow sufficient light to pass through complicated optical structures before reaching the eye even in harsh direct sunlight, we opted for an ultra-efficient monochrome display solution, which is capable of reaching a peak brightness of 2 million nits.

By adopting optical waveguide technology which refracts lights at 180°, the MicroLED display accurately transmits light beams to the human eye through the microscopic grating structure of the optical waveguide lens.

Användare ska kunna få upp en stor skärm för synfältet, se aviseringar, svara på samtal, få vägbeskrivningar i stil med head-up-display, och översätta text. Glasögonen har även en kamera och väger inte mer än 51 gram.

Smart Glasses kör en anpassad version av Android och är tänkt att kunna vara en fristående dator – inte bara ett tillbehör till smartphone och en sekundär panel. Glasögonen är som tidigare nämnts bara ett koncept, men de visar att Xiaomi tror på tekniken och vi kan få se en liknande produkt från företaget i framtiden.