Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Xiaomi visar upp koncept för smartglasögon med förstärkt verklighet

Postat:
11:03 - 2021-09-14
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Xiaomi har presenterat sin vision för smarta glasögon. I nuläget är glasögonen endast ett koncept och inte en produkt som kommer säljas, i vilket fall inte närmaste tiden.
Tillverkaren säger i videon att den här typen av enhet på sikt skulle kunna ersätta mobiler. Xiaomi använder en monokrom MicroLED-skärm som inte är större än ett riskorn för den förstärkta verkligheten (AR).

Panelen ska ha en högsta ljusstyrka på två miljoner nits. Ljuset kommer naturligtvis inte vara så starkt när det når ögat. Xiaomi kallar tekniken ”optical waveguide”. Till skillnad mot befintliga produkter vill Xiaomi erbjuda den sci-fi-liknande förstärkta verklighet många hoppats på med smartglasögon.

To allow sufficient light to pass through complicated optical structures before reaching the eye even in harsh direct sunlight, we opted for an ultra-efficient monochrome display solution, which is capable of reaching a peak brightness of 2 million nits.

By adopting optical waveguide technology which refracts lights at 180°, the MicroLED display accurately transmits light beams to the human eye through the microscopic grating structure of the optical waveguide lens.

Användare ska kunna få upp en stor skärm för synfältet, se aviseringar, svara på samtal, få vägbeskrivningar i stil med head-up-display, och översätta text. Glasögonen har även en kamera och väger inte mer än 51 gram.

Smart Glasses kör en anpassad version av Android och är tänkt att kunna vara en fristående dator – inte bara ett tillbehör till smartphone och en sekundär panel. Glasögonen är som tidigare nämnts bara ett koncept, men de visar att Xiaomi tror på tekniken och vi kan få se en liknande produkt från företaget i framtiden.

Mest kommenterat

 1. Apple Iphone 13 Pro och 13 Pro Max har 120Hz uppdateringsfrekvens
 2. Vilken träningsapp använder du?
 3. Apple lanserar Iphone 13 och Iphone 13 Mini: här är nyheterna
 4. Här kan du följa kvällens presentation av Iphone 13 samt Watch 7
 5. Ger 5G några praktiska fördelar i en mobil idag?
 6. Nya rykten om påkostade Google Pixel 6 Pro

Mest läst

 1. Apple Iphone 13 Pro och 13 Pro Max har 120Hz uppdateringsfrekvens
 2. Apple lanserar Iphone 13 och Iphone 13 Mini: här är nyheterna
 3. Nya rykten om påkostade Google Pixel 6 Pro
 4. Här kan du följa kvällens presentation av Iphone 13 samt Watch 7
 5. Samsung släpper beta av Android 12 och One UI 4
 6. Ger 5G några praktiska fördelar i en mobil idag?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken eller vilka av dessa träningsappar använder du? [Upp till 3]

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om