Xperia Arc och Xperia Play uppdateras till Android 2.3.3, får utökad Facebook-integrering

Postat:
14:10 - 2011-05-27
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
68


Uppdateringar som för med sig Android 2.3.3 har börjat rullas ut till två av Sony Ericssons senaste toppmodeller: Xperia Arc och spelmobilen Xperia Play. Som tillverkaren förklarar på sin produktblogg är den största nyheten i uppdateringarna utökad Facebook-integrering.

Det förbättrade Facebook-stödet ska enligt utsago låta användare dela, gilla och läsa Facebook både snabbare och enklare än tidigare. Xperia-seriens nya Facebook-funktioner ska tydligen fungera utmärkt i kombination med den officiella Facebook-applikationen, och det går nu att få upp alla sina bilder på Facebook direkt från Galleri-appen. Där kan man bläddra i ens egna Facebook-album, samt i de album som man själv blivit markerad (”taggad”) i, och de går att både läsa och lämna kommentarer.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=_OjP4bPDBcY

Även adressboken och kalendern använder sig numera av information från Facebook, på ungefär samma vis som HTC Sense-enheter. Därtill finns det en funktion för att på Facebook berätta vilka låtar man lyssnar på, och genom en ”Media Discovery”-widget kan man se vad ens Facebook-vänner spisar för musik och vilka videos de tittar på.

Utöver satsningen på det största sociala nätverket för även uppdateringarna till Arc och Play enligt SE med sig förbättrad batteritid, stabilare gränssnitt och Wi-Fi, och en mer finkänslig pekskärm. Sony Ericsson påpekar att uppgraderingarna rullas ut gradvis, så det kanske tar lite tid innan alla får dem.

Är det några av Swedroids läsare som redan installerat Android 2.3.3-uppdateringen, och märker ni i så fall av förbättringar utöver de som nämns i artikeln?

Tipstack till Gyllander, Filip, SweMike och Bylund!

Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia arc på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia Play på Prisjakt just nu: