Xperia-serien stödjer positioneringssystemet GLONASS

Postat:
17:10 - 2012-01-21
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
36

GLONASS är ett ryskt positioneringssystem som påbörjades redan 1976 och i oktober förra året fick systemet, bestående av 24 satelliter, global täckning. I ett inlägg på sin utvecklarblogg berättar Sony Ericsson om GLONASS och att nya enheterna Xperia S och Xperia Ion har fullt stöd för systemet.

Något som inte alla känner till är att även äldre Xperia-enheter med en Snapdragon S2- eller S3-processor från Qualcomm har stöd för GLONASS (Globalnaya navigatsionnaya sputnikovaya sistema or Global Navigation Satellite System).

Det inkluderar modeller som Xperia arc/arc S samt Xperia Neo/Ray/Play/Pro och Active. Vad innebär då detta i praktiken? Enligt Magnus Persson hos Sony Ericsson ökar det precisionen. Informationen från GLONASS kan nämligen komplettera datan från de sammanlagt 31 GPS-satelliterna.

Precisionen kan tydligen förbättras upp till 50 % genom att kombinera uppgifterna från GLONASS och GPS. Persson berättar att GLONASS aktiveras i Xperia-enheterna när det inte går att hämta tillräcklig data från GPS – systemet rycker alltså bara in när det behövs och på så vis går det inte åt någon onödig ström.

Genom SE

Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia ray på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia arc s på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia neo på Prisjakt just nu: