Xperia SmartTags låter användare utföra kommandon via NFC-taggar

Postat:
15:21 - 2012-01-10
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
65


Sonys senaste flaggskepp Xperia S har lyckligtvis begåvats med stöd för NFC, eller närfältskommunikation som det heter på svenska. Google tror starkt på tekniken som både betalningsmetod och förenkling av dataöverföring mellan enheter. Därför finns det utmärkt stöd för NFC i Android 4.0.

I samband med lanseringen av Sony Xperia S har tillverkaren släppt ett nytt tillbehör: Xperia SmartTags. De är små runda brickor som innehåller NFC-taggar. När taggarna skannas genom att man håller sin Xperia S nära dem utförs en serie valfria kommandon.

Man kan exempelvis ha en Xperia SmartTag hängande i hallen: när man skannar den med mobilen aktiveras de funktioner man vill använda i hemmet. En annan SmartTag kan placeras i bilen för att aktivera GPS och starta navigationsprogram, och så vidare.

Dessa brickor fyller med andra ord samma funktion som automatiseringsappar (Locale/Tasker) och appar som kan skapa och aktivera profiler.

Frågan är vilket som är smidigast – att trycka på en virtuell knapp i telefonen för att aktivera en profil eller hålla upp mobilen mot en SmartTag? Det är hursomhelst roligt att Sony anammar NFC och vi hoppas att allt fler tillverkare börjar utnyttja tekniken.

Tipstack till Mikrokiwi! Genom SE

Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia arc s på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia pro på Prisjakt just nu: