Sony Ericsson Xperia X10 får multitouch i september?

Postat:
07:49 - 2010-04-18
Skribent:
| Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
408

Det cirkulerar just nu ett rykte på nätet som säger att Xperia X10 kommer få en 2.1-uppgradering i september månad. Ryktet (vilket detta måsta klassas som) kommer från den brittiska återförsäljaren mobiles.co.uk, som säger sig ha fått reda på detta via en ”kontakt på insidan”. Det hela slutar dock inte där utan ryktet säger vidare att denna uppgradering kommer att möjliggöra multitouch på X10:an. Detta trots ett uttalande från SE’s Rikard Skogberg att bristen på multitouch beror på begränsningar i själva hårdvaran på X10.

Att X10 kommer få en 2.1-uppgradering i september sammanfaller väl med ett uttalande från en talesperson från SE i samband med X10:ans lansering på den asiatiska marknaden. SE’s talesperson sade redan i början av mars att man planerar att lansera en uppgradering till X10:an under andra halvan av 2010 men att det kan dröja mellan fyra till åtta månader innan denna uppgradering börjar rulla ut till kund.

Glädjande nyheter för alla som äger en X10 eller tänkt köpa en, om det visar sig stämma. Dock hade man kanske velat se denna uppgradering redan under första halvåret (speciellt med tanke på Googles fart när det gäller att lansera nya versioner av Android). Men den som väntar på något gott väntar alltid för länge.

Avslutningsvis vill vi påpeka att vi på Swedroids redaktion ställer oss väldigt skeptiska till detta, vad gäller multitouch, då ett officiellt uttalande från Rikard Skogberg av förklarliga skäl smäller betydligt högre än ett löst rykte från en namnlös källa. Det sista vi vill göra är att ge hoppfulla läsare falska förhoppningar så vi debatterade länge om huruvuda vi ens skulle publicera detta, men här är det alltså – så tag ryktet för vad det är.

Källförteckning:
Mobiles.co.uk
Engadget.com
Rikard Skogbergs uttalande på SE’s produktblog
SE’s talesperson vid lanseringen i Asien

Tipstack till alla som skickade in detta!