YouTube arbetar på musikströmningstjänst enligt färskt rykte

Postat:
13:21 - 2013-10-24
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
13

Billboard rapporterar att YouTube arbetar på att ta fram en musikströmningstjänst. YouTube ägs som bekant av Google – ett företag som redan har en tjänst för strömmad musik i och med Play Music och All Access. Tack vare de licensavtal Google säkrade genom just All Access sägs sökjätten kunna tillhandahålla strömmad musik på YouTube.

Enligt källan kommer det finnas både en gratisvariant som finansieras genom annonser och dels en betalversion utan reklam. Musiken ska gå att spela upp på alla typer av enheter som stödjer videosajten. YouTube är ju uppenbarligen en videotjänst så vi tar för givet att musiken till stor del kommer bestå av musikvideor.

Två tidigare uppgifter styrker på ett vis påståendet att YouTube kommer släppa musikströmningstjänst. Vi vet att YouTube kommer få fullt offlinestöd. Konkurrerande musiktjänster som Spotify har stöd för att spela upp musik offline och en sådan finess hade mer eller mindre varit ett krav.

Det sägs även att YouTube snart kommer få stöd för att spela upp ljud i bakgrunden trots att appen inte längre är i fokus – en annan nödvändig funktion för en musikspelare. Google har gett följande korta kommentar och vi återkommer ifall vi hör mer om en musiktjänst från YouTube.

We’re always working on new and better ways for people to enjoy YouTube content across all screens, and on giving partners more opportunities to reach their fans. However, we have nothing to announce at this time.