Zombies, Run! släpps för Android – spring på riktigt, lyssna på ljudäventyr och bli jagad av zombies

Postat:
11:10 - 2012-06-15
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
41

Swedroid har nyss fått ett tips om att det ovanliga spelet Zombies, Run! nu finns att köpa i Play Store. Det är ett springarspel och ”ljudäventyr”.  Zombies, Run! går dock inte ut på att få en figur att kuta, glida och hoppa längs plattformar på en pekskärm.

Det är istället du som ska snöra på dig skorna, sätta i hörlurarna och ge dig utanför dörren. Som vi förstått saken kommer man genom det så kallade ljudäventyret bli jagad av zombies och få höra stön, vrål och morrningar – det gäller att springa på riktigt för att överleva spelet. 

Tydligen har den prisbelönta författaren Naomi Alderman varit med och skapat äventyret. Zombies, Run! har fått lovord av bland annat BBC News, Wired, CNN och Lifehacker. Även Play Store-kommentarer prisar spelet, som den nedan:

”Jag sprang nyss med det här spelet och jag måste säga att det är första gången som jag någonsin sett fram emot att springa igen i morgon. Och jag är lat och fet!”

Spelet kostar 55kr och kräver Android 2.2 eller senare. Swedroid har köpt Zombies, Run! och skall testa det. Vi ger oss ut på några löpturer med zombies i lurarna och återkommer med en recension i helgen!

Tack till Henrik för tipset!