ZTE Axon 7S med Snapdragon 821 presenterad

Postat:
15:13 - 2017-04-22
Skribent:
| Gustav
Kommentarer:
22

Den kinesiska mobiltillverkaren ZTE presenterade i fjol toppmodellen Axon 7 som stod ut i mängden med ett konkurrenskraftigt pris. Nu har en uppföljare, kort och gott kallad Axon 7S blivit offentliggjord i Kina.

Telefonen är till det yttre lik föregångaren och även på insidan är skillnaden liten. Axon 7 erbjuder Snapdragon 820 medan Axon 7S blivit utrustad med den snäppet vassare Snapdragon 821, vilket innebär en prestandaskjuts med cirka 10 % samtidigt som energieffektiviteten ökat något.

Det uppenbara som skiljer modellerna åt är kameran. ZTE har enligt Devs Lab bekräftat att Axon 7S erhåller dubbla kamerasensorer, men mycket mer har inte sagts.

Övriga specifikationer ska vara densamma som i Axon 7: 4 GB LPDDR4 ram tillsammans med 64 GB internt minne, en design helt i metall, ett 2,5D glas på framsidan, dubbla framåtriktade stereohögtalare med Dolby ATMOS inkluderat samt en fingerläsare placerad på baksidan av telefonen.

Det är ännu inte beslutat ifall telefonen är specifik för den kinesiska marknaden och ZTE har inte presenterat något pris. Föregångaren imponerade i vårt test och förhoppningsvis får vi se, om telefonen endast når handeln i Kina, Axon 8 med Snapdragon 835 inom en snart framtid.