ZTE Grand S: 5-tums 1080p-skärm och fyrkärnigt 1,7GHz-chip [CES 2013]

Postat:
05:15 - 2013-01-10
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
16

zte-grand-s-1

Nog för att vi sett Grand S både en och två gånger tidigare men nu har den här Full HD-telefonen fått en ordentlig presentation under CES. Vi behövde knappast mer bekräftelse på att androidtillverkare tror att 1080p är framtiden och ZTE Grand S sällar sig till en lång rad befintliga och framförallt kommande högupplösta mobiler.

Trots att Grand S har 2GB RAM, en 13MP-kamera, LTE, minneskortsplats och en fyrkärnig Snapdragon S4 Pro-processor med 1,7GHz klockfrekvens har ZTE lyckats göra enheten blott 6,9mm tjock. Det finns tyvärr inga uppgifter om batteriets kapacitet i nuläget och tillverkaren har eventuellt lyckats erhålla den tunna profilen genom att dra ner antalet milliamperetimmar. 

Grand S kör Android 4.1 som dekorerats med ZTEs egna gränssnitt. En högst ovanlig finess är den extra tillbakaknapp som går att placera var man vill på skärmen, där den kommer husera tills man flyttar på den. Ett långtryck på knappen visar fler funktioner.

Enligt ZTE är knappen till för att underlätta användningen av enheten för människor med små händer. Grand S har även kapacitiva androidknappar under skärmen. Det återstår att se ifall ZTE Grand S kommer till Sverige i sinom tid.