ZTE kommer visa upp en rad telefoner nästa vecka

Grand S II, Nubia 5S, Nubia 5S mini m.fl.

Postat:
11:24 - 2014-01-03
Skribent:
| Jonas H
Kommentarer:
9

ZTE är en av doldisarna i mobilvärlden, men är samtidigt en av världens fem största telefontillverkare. Det kinesiska företaget har valt att annonsera vad de planerar att visa upp på elektronikeventet CES (Consumer Electronics Show) som går av stapeln nästa vecka och varar mellan tisdag och fredag.

De avslöjar att uppföljaren till förra årets ZTE Grand S ska släppas under namnet Grand S II. De delar dock inte med sig av några specifikationer, utan nöjer sig med att meddela att telefonen kommer ha röststyrning som ska tillåta användaren att bland annat låsa upp telefonen och ta foton med den genom att använda sin talförmåga. Vi räknar med att Grand S II kommer att sälla sig till toppsegmentet då ZTE själva kallar det för en flaggskeppstelefon.

Företaget är mer givmilda med specifikationerna för telefonerna i den lite mer exklusiva Nubia-serien. Uppföljaren till förra årets Nubia Z5 – som vi tittade närmare på i september – har fått namnet Nubia 5S (ZTE verkar har kollat på hur både Samsung och Apple namnger sina telefoner). Nubia 5S har likt sin föregångare en 5″ stor Full HD-skärm, en fyrkärnig processor och en 13 MP-kamerasensor från Sony. Årets modell ska dock kunna filma i 4K och har f/2.0 i jämförelse med f/2.2 i föregångaren. Telefonen kommer även få ett småsyskon i Nubia 5S Mini som trots namnet kommer ha en 4,7″ stor skärm – mer information om denna kommer nästa vecka.

Slutligen avslöjar de att en lite billigare telefon med HD-upplöst 4-tumsskärm, Snapdragon 400 och 4G, samt en så kallad phablet med 5,7″-skärm med möjlighet att visa två applikationer samtidigt (likt Samsungs Multi Window) kommer presenteras. Även företagets första smartklocka ska visas upp, med funktioner som stegräknare och möjlighet att visa andel kroppsfett. Självklart kommer den även kunna kontrollera den anslutna telefonen på diverse vis.