Zuckerberg säger att WhatsApp är mycket säkrare än Imessage

Postat:
07:35 - 2022-10-18
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
17

Meta har nu börjat skämma ut Apple offentligt för Imessage, precis som Google. De två företagen har helt olika syften med stämsången men sjunger en liknande melodi.

Google vill att Apple ska implementera RCS så att Androidtelefoner och Iphones kan kommunicera med varandra på lika villkor, utan att en tredjepartstjänst används. Meta utnyttjar istället svagheterna i Imessage för att marknadsföra WhatsApp.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

Mark Zuckerberg säger i ett inlägg att WhatsApp är långt mer privat och säkert än Imessage – och han har inte fel (i alla fall angående säkerheten). Varje gång Imessage används för att skicka ett meddelande till en av världens över tre miljarder aktiva Androidenheter, skickas nämligen ett okrypterat och öppet SMS.

WhatsApp använder säker end-to-end-kryptering för all kommunikation i appen, likt flera andra meddelandetjänster. Att Imessage inte är säkert är även något Meta påpekar på reklamtavlor och i annonser i USA, med målet att få Imessage-användare att byta till WhatsApp.

Meta sätter ökad press på Apple genom att informera om att Imessage skickar förlegade SMS, vilket skulle kunna öka chanserna att Apple implementerar RCS på sikt.