Griljera Julskinka!

Discussion in 'Off Topic' started by DreamHawk, Dec 13, 2011.

  1. DreamHawk

    DreamHawk Android Medlem

    Joined:
    May 28, 2010
    Messages:
    6 064
    Likes Received:
    419
    Operatör:
    Tele2
    Telefon:
    iPhone 7

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2
    Telefon:
    iPhone 7
    ROM:
    IOS11
    Telefon 2:
    Google Galaxy Nexus
    ROM:
    LineageOS
    Detta är ett ständigt återkommande problem för mig...

    Jag griljerar ett par julskinkor varje jul. Och varje gång jag griljerat en skinka slutar det med att griljeringen ramlar av ....

    Detta är inte det jag vill, vill ju att den ska sitta någorlunda fast på grisen så att den sedan följer med snyggt och prydligt till mackan...

    Har testat att mixa senap + ströbröd och griljera. Samt ägg + ströbröd + senap och sedan griljera... Men samma resultat...

    Någon som har samma problem eller en lösning? :)
     
  2. andysign

    andysign Senior Droid Medlem

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Messages:
    1 824
    Likes Received:
    142
    Operatör:
    Telenor
    Telefon:
    Xiaomi Mi 13 Pro

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Telenor
    Telefon:
    Xiaomi Mi 13 Pro
    Platta:
    Samsung Galaxy Tab4 10.1
    Du har nog gjort den för hård, alltså för mkt ströbröd
    Jag har inte haft så att allt trillar av men en lite blir alltid MIA


    Använder själv Ägg, Senap, ströbröd
     
  3. Ascii

    Ascii Android Expert Medlem

    Joined:
    Nov 23, 2010
    Messages:
    10 160
    Likes Received:
    3 144

    MINA ENHETER

    När vi griljerar grisen blandar vi ägg och senap (oftast Västervikssenap) och smetar på grisen. Sedan strör vi bara över lite ströbröd så att det ser fint ut sen in i ugnen i ~10 minuter.
     
  4. DreamHawk

    DreamHawk Android Medlem

    Joined:
    May 28, 2010
    Messages:
    6 064
    Likes Received:
    419
    Operatör:
    Tele2
    Telefon:
    iPhone 7

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2
    Telefon:
    iPhone 7
    ROM:
    IOS11
    Telefon 2:
    Google Galaxy Nexus
    ROM:
    LineageOS
    Kör oftast på 20 minuter som det står i kokböcker samt på skinkan.. Men detta kanske är fel då?
     
  5. andysign

    andysign Senior Droid Medlem

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Messages:
    1 824
    Likes Received:
    142
    Operatör:
    Telenor
    Telefon:
    Xiaomi Mi 13 Pro

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Telenor
    Telefon:
    Xiaomi Mi 13 Pro
    Platta:
    Samsung Galaxy Tab4 10.1
    Jag tror jag har min inne i 40 min på 175 grader, har inte receptet i huvudet

    Sen så står det i lite vattenbad med en köttbuljong i, blir skit gott! ;)
     
  6. Avicii

    Avicii Adult Droid Medlem

    Joined:
    May 18, 2010
    Messages:
    715
    Likes Received:
    71

    MINA ENHETER

    <3<3 så gott!
     
  7. Zerge

    Zerge Senior Droid Medlem

    Joined:
    Jan 13, 2011
    Messages:
    1 566
    Likes Received:
    545
    Operatör:
    Tele2
    Telefon:
    iPhone 16 Pro

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2
    Telefon:
    iPhone 16 Pro
    Telefon 2:
    Nokia X10
    Platta:
    iPad Air 2022 256GB
    Vad sugen man blir på julskinka just nu, jag åker till Gran Canaria så det blir ingen julskinka för mig.


    Sent from my iPod using Tapatalk
     
  8. dweebling

    dweebling Senior Droid Medlem

    Joined:
    Dec 9, 2010
    Messages:
    1 557
    Likes Received:
    204
    Operatör:
    Vimla
    Telefon:
    Samsung S 20

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Vimla
    Telefon:
    Samsung S 20
    Platta:
    Samsung Tab S 10.5
    har inte tidigare hört varianten att man blandar senap och ströbröd, det låter inte som en bra ide eftersom ströbröd sväller(suger i sig fukten från senapen) och så försvinner säkert "klibbigheten" som håller fast griljeringen.

    Vi blandas senap och äggula, penslar på skinkan, strör på ströbröd och in i ugnen till den får färg (hög temp ev grillen på).
    Då suger sig ströbrödet fast vid senapen som ju är penslad på skinkan.