Grilltråden

Diskussion i 'Off Topic' startad av linuxares, 29 maj 2011.

  1. linuxares

    linuxares Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    9 juni 2010
    Inlägg:
    939
    Mottagna gillanden:
    210

    MINA ENHETER

    Nu när sommaren verkligen står vid dörren och grillarna är uppvärmad att klara.

    Dags att ge era bästa tips på grill, temperatur, kol, kött etc

    Mitt bidrag: Grillade kycklingfiléer och potatisgratäng, till det en riktigt iskall öl eller cider!
     
  2. robnil

    robnil Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    5 augusti 2010
    Inlägg:
    1.017
    Mottagna gillanden:
    66
    Operatör:
    Tele2
    Telefon:
    S20 plus

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2
    Telefon:
    S20 plus
    ROM:
    stock
    Platta:
    Note 10
    Platta 2:
    Nexus 7
    Alright, skippa gasolen och kör med kol.

    Värm gallret så det är riktigt hett när du lägger på.

    Smörj gallret med olja när just innan så det inte fastnar

    Torka av marinaden innan du lägger på. Det ska inte rinna. Droppar det olja börjar det brinna och det blir äckligt. Över huvudtaget gör mindre marinad och massera in det i köttet manuellt. Lägg i en påse och kläm.

    vänd inte för ofta om det är saftigt kött, då blir det bara torrt

    billigt kött som karre grillas hårt så det blir knaprigt och gott, dyrt kött som filé grillas lätt

    Grilla gärna grönsaker som paprika, majs, lök och tomat. Blir smaskens

    Gör egen marinad, köp inte den där skiten i affären

    Köp inte färdigmarinerade saker, det smakar inget vidare

    Lär dig göra egen sås, skippa påssåsen. Om du har tid alltså. Inte så märkvärdigt svårt att göra egen bearnasise faktiskt.

    Gör hela rätten, sätt inte frugan på att göra allt annat. Då får du inte sätta på .. erh det är dåligt för sexlivet.

    Glöm inte kall öl.
     
  3. Zargoth

    Zargoth Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    14 juni 2010
    Inlägg:
    312
    Mottagna gillanden:
    35

    MINA ENHETER

    Kan tipsa om en marinad som gör att du får behålla köttet för dig själv på en grillfest:
    blanda ihop en flaska tabasco, en flaska chilisås, ca en hel vitlök(skivad), gärna lite färsk chili i hackad form. Marinaden funkar även som sås om man gillar starka såser
     
  4. Pederp

    Pederp Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    1 oktober 2010
    Inlägg:
    64
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    En annan grej är ju att satsa på en bra grill istället för en skitgrill från Rusta som håller en sommar.

    Själv kör jag på en Weber One-Touch Premium 57 är väldigt nöjd med den, kan varmt rekommendera den :D
     
  5. Tisu

    Tisu Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    4 mars 2010
    Inlägg:
    830
    Mottagna gillanden:
    24

    MINA ENHETER

    Stektermomerer - livsnödvändig när man grillar nöt och fläskfilé.
     
  6. Mrhoyt

    Mrhoyt Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    22 november 2010
    Inlägg:
    2.623
    Mottagna gillanden:
    1.339
    Operatör:
    Comviq
    Telefon:
    Google Pixel 8 Pro

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Comviq
    Telefon:
    Google Pixel 8 Pro
    Äh grillar gör man ju på känn med en kall bärs i handen och solen som steker, förstör ju känslan annars ! :D
     
  7. Pederp

    Pederp Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    1 oktober 2010
    Inlägg:
    64
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    Hade jag faktiskt tänkt fara och handla idag, en trådlös och testa på lite indirekt grillning av oxfile i helgen :D

    Skönt att bara låta den stå så kan man sitta på altanen med en kall i handen och vänta på att det ska bli klart
     
  8. Kentomen

    Kentomen Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    28 oktober 2009
    Inlägg:
    650
    Mottagna gillanden:
    73

    MINA ENHETER

  9. robnil

    robnil Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    5 augusti 2010
    Inlägg:
    1.017
    Mottagna gillanden:
    66
    Operatör:
    Tele2
    Telefon:
    S20 plus

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2
    Telefon:
    S20 plus
    ROM:
    stock
    Platta:
    Note 10
    Platta 2:
    Nexus 7
    Det där med indirekt fattar jag inte poängen med. I praktiken är det ju det samma som ugnsbakning och ugnen är ju 100 ggr bättre än en primitiv grill? Om man är i skogen och inte har en ugn men...

    Vill man ha grillkänslan så skulle jag i så fall göra så här: kör den i ugnen tills den är nästan klar. Brassa på grillen åta helvete och släng på köttet en liten stund runt om för att få en hård grillad yta.
     
  10. Tisu

    Tisu Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    4 mars 2010
    Inlägg:
    830
    Mottagna gillanden:
    24

    MINA ENHETER

    Jag brukar köra direkt men med termometer, blir bäst så tycker jag :)