Problem: Dual SIM, SMS efter återstart

Diskussion i 'RAZR - Allmänt' startad av gaaloe, 3 maj 2023.

 1. gaaloe

  gaaloe Infant Droid Medlem

  Blev medlem:
  3 maj 2023
  Inlägg:
  2
  Mottagna gillanden:
  0
  Jag har en razr 2022, den vikbara luren. Jag har ett kontantkort i fysiska SIM-1 och ett abonnemang i eSIM SIM-2. Jag har valt att använda SIM-2 (Halebop) som förvalt värde för allt: Samtal, datatrafik och SMS. Det funkar tills nästa omstart. Då envisas telefonen med att sätta förvalt värde för SMS till kontantkortet i SIM-1. Efter en on/off omstart måste jag alltid dyka ner i menyträdet och sätta tillbaka SMS till SIM-2 igen. Glömmer jag detta kommer nya kontakter att markeras som SIM-1, och det är nästan omärkligt för mig, men det blir jobbigt för den uppringda eftersom jag nästa gång troligen har ändrat avsändande nummer till SIM-2.
  Telefonen markerar korrekt redan använda SMS-kontakter med SIM-2 (om det var valt!) och minns detta över omstart, bara nya nummer direkt efter omstart påverkas av problemet. Jag vet att man kan välja SIM-1 eller SIM-2 manuellt i inmatningsfältet för SMS. Det är det förvalda värdet jag är ute efter, det byts till SIM-1, oönskat.
   
 2. Leo83

  Leo83 Android Apprentice Medlem

  Blev medlem:
  5 jan 2012
  Inlägg:
  4 874
  Mottagna gillanden:
  4 992

  MINA ENHETER

  Du kan väl välja att använda SIM 2 på en enskild kontakt när du lägger till kontakten. Du behöver inte vänta tills att du faktiskt ringer eller sms och där med riskera att du inte gjort det innan en omstart.

  I övrigt låter det som en bugg att den inte minns den allmänna inställningen att använd ett specifikt SIM. Har du kollat om det finns anmält/rapporterat hos motorola?

  En möjlig lösning är att använda någon typ av automatisering app som slår tillbaka till SIM 2 efter en omstart, så att du manuellt inte behöver "dyka ner i meny trädet" . Blir kanske svårt att använda omstart som trigger dock... Man får nog bara kreativ.
   
  Last edited: 3 maj 2023
  Kristy gillar detta.
 3. gaaloe

  gaaloe Infant Droid Medlem

  Blev medlem:
  3 maj 2023
  Inlägg:
  2
  Mottagna gillanden:
  0
  Var hittar man en sida att anmäla eller rapportera sådant?
   
 4. katho

  katho Android Medlem

  Blev medlem:
  5 jun 2009
  Inlägg:
  5 673
  Mottagna gillanden:
  4 312

  MINA ENHETER