Hej! Är det någon som vet om Google någonsin planerat att lansera fler domänändelser (TLD) som t.ex .se eller liknande? Med så många användare av Gmail så måste ju nästan alla användarnamn vara tagna vid detta laget. Det lättaste sättet vore väl att lansera fler alternativ till den obligatoriska Gmail-domänen?
Jag kan inte tänka mig att .se (eller någon annan TLD) skulle bli ett alternativ till gmail.com för att utöka antalet möjliga användarnamn på grund av den väldigt stora risken att folk skickar mail till fel person. Om man vill ha ett annat domännamn till sin Gmail så är det fritt att köpa vilket domännamn som helst och köpa Google Apps for work. På grund av att den tjänsten finns så tror jag inte att Google kommer att lansera några fler domännamn för Gmail.
Jag har själv inga problem med just detta, men jag tror att om Google vill att mailtjänsten ska öka, eller bibehålla sina användare så måste man hitta på något. Det är inte många som vill ha ex. fö[email protected] som mailadress.
Jag tror inte olika TLD är en bra idé heller faktiskt. Alltför många förväxlar dessa. Det enda Google skulle kunna göra är att erbjuda någon annan ändelse men jag vet inte vad det skulle vara. Sen kan man givetvis skaffa egen domän men jag tror inte det är något för alla. Angående fö[email protected] så kan man ju skifta plats t.ex. efternamn.fö[email protected], lägga till födelseår på slutet t.ex. fö[email protected] eller inkludera andranamn etc.
Bortsett från att många har samma namn i flera länder. Carl Svensson är vanligt förekommande i flera länder exempelvis. Så förnamn.efternamn är något begränsad för folk att kunna använda. Såvida man ej har något unikt namn.
Men det finns flera andra mailtjänster som har erbjudit olika TLD's utan större problem. Hotmail, Yahoo m.fl har erbjudit landsunika TLD'S till sina mailtjänster utan större problem. Även Outlook.com (f.d Hotmail) erbjuder nu endast .com, men jag vet att de analyserar möjligheten med fler TLD'S efter stora önskemål från användarna.
Det finns det ju aldrig någon garanti för iofs. Ex. [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] Allt ovan funkar ju som olika mail konton som det är idag. Då är det ju betydligt större skillnad på .se och .com.
Ett alternativ hade ju varit att frigöra alla mailadresser kopplade till konton som inte använts på 12 månader. Vet många som "reserverade" en mailadress men aldrig använt den. Detta skulle lösa många människors problem med att fixa en bra Gmail-adress.
Egentligen inte. Alla de felskrivningsmöjligheterna finns ju kvar och du har istället 8 olika nixlas.nixlasson. Spelar ingen roll om man har .se eller .com, stavar man fel hamnar det fel. Eftersom just gmail.com funnits så länge tror jag risken att folk av bara farten skriver så är ganska stor. Men visst ser jag också fördelar med en .se-variant-
Uhm, 12 månader är faktiskt kort tid i sådana sammanhang ^^ Räcker med att man är i militär tjänstgöring längre period utan tillåtelse att komma åt sådana tjänster för att minimera risken att man läcker info om vart man är ^^
Det här kan jag hålla med om. Vet inte om gränsen ska gå vid just 12 månader men om man inte loggar in på kontot inom en nära framtid bör kontot tas bort. Problemet är snarare att Google inte frigör någon adress som en gång har varit i bruk/registrerats. Det om något är värst. Alltså om jag skapar en adress och raderar kontot så kan ingen skapa den adressen igen. Jag förstår att det måste gå en tid innan de kan frigöra adressen igen men att aldrig frigöra borttagna adresser är bara fel.
Får hålla med. 12 månader kan låta länge för vissa men det borde helt klart vara längre än så för inaktiva konton. Dock ser jag inget problem med att frigöra borttagna adresser inom rimlig tid säg 12-24 månader.
Jag gav ju andra förslag. Du kanske inte kan välja förnamn.efternamn men du kan ju testa: efternamn.förnamn förnamn.efternamn90 efternamn.förnamn90 förnamn.mellannamn.efternamn osv. 90 = födelseår, tog bara mitt eget som exempel.
I min paddelklubb så var en före detta medlem administratör för vårt domännamn och jag fick maila honom för allt. Det hade gått ett bra tag och jag behövde få till en ny ändring och fick studs på mina mail. Då testade jag att regga upp det hotmail-kontot och det fungerade. Det gjorde att jag äntligen fick total kontroll över klubbens domännamn och kunde flytta över ägandet till mig själv. Han hade inte varit så samarbetsvillig så det hade inte gått att lösa det tidigare. Byte av ägare hade också förenklats över tiden så man slapp skicka in kopia på körkort vilket ju inte hade gått eftersom jag inte var den egentliga ägaren. Så kan det gå om mail återanvänds. Jag är inte positiv till att återcirkulera användarnamn på grund av de säkerhetsproblem som kan uppstå som i mitt fall. Positivt för mig, men kan få ödesdigra konsekvenser då man kan utge sig för att vara dem och agera i deras ställe.
Aye, det är som mobilnummer som blivit återanvända. Ooops, där fick man x antal sms som från person som ej fått veta nummerbytet ^^ Förekommer fortfarande. Egentligen så bör det gå 5 år(minst) av inaktivitet innan det återanvänds.
Hur lång en sådan period ska vara innan man kan återanvända kontot kan man ju diskutera. Kan hålla med om att just 12 månader kanske är lite för kort, det var mer ett exempel. Men precis som Rebecka skriver så är många mailadresser som är upptagna aldrig använda överhuvudtaget. Jag återgår till anledningen till att jag startade denna tråden. Om Gmail ska behålla sin position som ledande webmail-tjänst så får de komma på någon lösning, annars tror jag att nya användare väljer en annan tjänst där de slipper en massa siffror i sin mailadress.
Du behöver inte Google Apps for Work för att skapa alias, hämta e-post från andra konton osv. Kika under inställningarna så hittar du det. Jag använde flera olika e-postadresser via min Gmail när jag använde det.
Japp, jag kör till och med min hotmail-adress via Gmail. Alla mail går in på ett och samma ställe. Dock löser det inte grundproblemet att man vill ha en gmail-adress som heter något vettigt.
Det kan man nog glömma. Annars finns ju t.ex. Fastmail, där är det lite lättare att knipa bra namn. Tjänsten kostar en peng, men om du bara vill ha ett enkelt litet e-postkonto är det så gott som gratis. Och är man villig att spendera några hundralappar om året så kan man även kontaktbok, kalender och generöst med lagringsutrymme. En annan fördel med Fastmail är att dom inte snokar i din e-post som Google. https://en.wikipedia.org/wiki/FastMail https://www.fastmail.com/