Diskussion: Moto G 3 (3rd gen) - allmän diskussionstråd

Diskussion i 'Moto G (1-5:e generationen)' startad av Rospigg, 29 jul 2015.

  1. donaldduck

    donaldduck Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    11 jul 2010
    Inlägg:
    384
    Mottagna gillanden:
    65

    MINA ENHETER

    Gav upp väntan på att få de månatliga säkerhetsuppdateringarna i rimlig tid och körde in Cyanogenmod. Verkar som om man där får de månatliga uppdateringarna senast en vecka in i månaden. En hel del finesser dessutom.
     
    jnsson gillar detta.
  2. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    22 900
    Mottagna gillanden:
    11 978
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Alldocube iPlay 40 Pro
    Platta 2:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest och Home Mini
    Jag kör också CM 13
     
  3. Rospigg

    Rospigg Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    11 aug 2010
    Inlägg:
    1 992
    Mottagna gillanden:
    1 615
    Telefon:
    P30 Pro

    MINA ENHETER

    Telefon:
    P30 Pro
    @jnsson@jnsson

    Uppdaterade sambons Moto G 3.
    Nu hoppar den in på varenda app/meny/whatever när man försöker scrolla. Den har ju blivit sjukt känslig.
     
  4. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    22 900
    Mottagna gillanden:
    11 978
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Alldocube iPlay 40 Pro
    Platta 2:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest och Home Mini
    Nu skrev du det där inlägget på helt fel ställe, men jag svarar här, o säger att om du går in under inställningarna, sedan språk o inmatning och tyck längs ner på Markörens hastighet, och ändra så att slidern är längs ner till vänster, så som i den här bilden:
    [​IMG]
    Så bör det bli bättre. Det blev mycket bättre för mig. Och nu när jag använder CM så fungerar det lika bra, som på stock när jag hade dragit ner den så som på denna bild, om inte bättre än stock
     
  5. Rospigg

    Rospigg Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    11 aug 2010
    Inlägg:
    1 992
    Mottagna gillanden:
    1 615
    Telefon:
    P30 Pro

    MINA ENHETER

    Telefon:
    P30 Pro
    Jo jag gjorde det där. Men tyckte inte jag märkte någon skillnad. Ska starta om luren nu och se.
     
  6. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    22 900
    Mottagna gillanden:
    11 978
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Alldocube iPlay 40 Pro
    Platta 2:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest och Home Mini
    Okej. För mig vart det en skillnad. Dock nu med CM 13 på luren så känns den nog som det var på 5.1.1
     
  7. Rospigg

    Rospigg Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    11 aug 2010
    Inlägg:
    1 992
    Mottagna gillanden:
    1 615
    Telefon:
    P30 Pro

    MINA ENHETER

    Telefon:
    P30 Pro
    Nädu!
    Hopplöst att scroll i mailen och annat. Om man inte trycker ganska hårt och drar bestämt så hoppar den in där man sätter fingret väldigt ofta.
     
  8. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    22 900
    Mottagna gillanden:
    11 978
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Alldocube iPlay 40 Pro
    Platta 2:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest och Home Mini
    Aja, inget mer jag har o säga då. För mig hjälpte det en hel del. Som sagt så kör jag CM 13 o där har jag inga problem alls gällande scrollning
     
  9. Rospigg

    Rospigg Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    11 aug 2010
    Inlägg:
    1 992
    Mottagna gillanden:
    1 615
    Telefon:
    P30 Pro

    MINA ENHETER

    Telefon:
    P30 Pro
    Får kolla vidare. Hon lär ju få spunk på den om den ska bete sig såhär..
     
  10. vattentät

    vattentät Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    25 jul 2016
    Inlägg:
    14
    Mottagna gillanden:
    2
    TVÅ FUNDERINGAR:

    1.)
    Har letat och letat men klarar inte hitta svart på vitt:
    Om man köper en Motorola Moto G3 med 2 gb ram / 16 gb minne från typ Webhallen.
    Kommer den då utan vidare uppdateras till Android 6.0/6.1 utan att man behöver fixa och trixa, alltså automatiskt från officiellt håll?
    Kollade i lite trådar från början av året men antingen verkar det vara 1gb-versionen eller så att man måste roota.

    2.)
    Hur är mottagningen, bor ute i bushen och t.ex Xcover 2 som jag har nu har usel mottagning = oftast får man SMS långt efteråt när man ska in till byn. Det fungerade bättre tidigare med Nokias modeller.
     
  11. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    22 900
    Mottagna gillanden:
    11 978
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Alldocube iPlay 40 Pro
    Platta 2:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest och Home Mini
    Ja, den har redan kommit, o den kom bara lite senare :)
    Beror helt på vad bushen är för något ;). Jag har iallafall haft samma mottagning som andra telefoner. Har inte märkt någon försämring gällande täckning kontra mina andra telefon som jag haft innan. Vart är närmsta by för dig? Inte så att du behöver byta operatör samtidigt? :)
     
    vattentät gillar detta.
  12. vattentät

    vattentät Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    25 jul 2016
    Inlägg:
    14
    Mottagna gillanden:
    2
    Vad bra med 6.0! :cool:

    Ok, nej det är Telias nät som gäller. Sommargäster som har t.ex Tele2 eller Telenor har ingen mottagning. :) Det är västra Värmland, norsk natur ganska bergigt och fattas nog en mast här och där. På vissa ställen ute i skogen här får man välkomstmeddelande från den norska operatören när det hoppar över. :)

    Tänkte mer om det fanns en uppfattning om G3 t.ex var extra bra eller dålig mottagning. Vet inte vilken Androidlur annars som har "rykte" om extra bra mottagning för tillfället? ;)
     
  13. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    22 900
    Mottagna gillanden:
    11 978
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Alldocube iPlay 40 Pro
    Platta 2:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest och Home Mini
    Kom ihåg att Tele2 o Telenor bygger ut sitt nät till 90% yttäckning, vilket är samma som Telia, tänker om det var länge sedan, bara ren info om du missat. Men för bra täckning så har jag hört att några av Huaweis telefoner ska ha bättre än normalt, men det får du då ta med någon annan, för mer än det vet jag inte
     
    vattentät gillar detta.
  14. vattentät

    vattentät Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    25 jul 2016
    Inlägg:
    14
    Mottagna gillanden:
    2
    Ok, nja det krävs rent fysiskt att de sätter upp någon mast pga. avstånden och terrängen och det verkar sitta långt inne.

    Får studera Huawei, tack för tipset. :)
     
  15. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    22 900
    Mottagna gillanden:
    11 978
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Alldocube iPlay 40 Pro
    Platta 2:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest och Home Mini
    Ja, dom bygger ut med nya mastar o så, jag så bygget ut= bygger nya mastar o så
     
    vattentät gillar detta.
  16. neddie

    neddie Android Medlem

    Blev medlem:
    22 jul 2010
    Inlägg:
    6 924
    Mottagna gillanden:
    1 034

    MINA ENHETER

    är det någon som fått 6.0.1 ännu?
    jag har suttit med 6.0 sen... länge
     
  17. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    22 900
    Mottagna gillanden:
    11 978
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Alldocube iPlay 40 Pro
    Platta 2:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest och Home Mini
    Ja, jag
    [​IMG]
    Visserligen inte installerad via OTA, då jag rootar utan nedhämtad från XDA dock officiell Motorola mjukvara
     
  18. neddie

    neddie Android Medlem

    Blev medlem:
    22 jul 2010
    Inlägg:
    6 924
    Mottagna gillanden:
    1 034

    MINA ENHETER

    drygt... kollar jag på motorolas hemsida står det att ota kom i april men har inte fått något ännu. ville se m mina touchproblem försvunnit eller inte.. en del säger si andra säger så
     
  19. Konstigt

    Konstigt Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    27 feb 2010
    Inlägg:
    1 100
    Mottagna gillanden:
    145

    MINA ENHETER

    Kan inte förstå hur min verkar ha spår kvar av en gammal Spansk image? Har gjort en full factory image flash precis (tror jag iaf)

    1. Gjort factory reset via recovery som guiden sade

    2. Flashat XT1541 6.0.1 Retail Europe 1GB

    http://forum.xda-developers.com/2015-moto-g/general/index-moto-g-factory-firmware-images-t3169639

    3. Följt instruktionerna på

    http://forum.xda-developers.com/2015-moto-g/general/guide-fastboot-flashing-factory-t3187750

    2016-10-18.png

    Står "retes" där jmf. med "retgb" på tidigare screenshot i denna tråd. Flashade nu för att bli av med spanska, fick nämligen en notifiering om OTA imorse och all text där var på spanska. Hade också lite regler under Stör ej som alla hade spanska namn. Dessa var dock bara att döpa om.

    Så i praktiken verkar det inte vara något som är på spanska längre, utom möjligtvis changelog och meddelande när det kommer en OTA.
     
  20. Hasse

    Hasse Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    28 mar 2010
    Inlägg:
    79
    Mottagna gillanden:
    23
    Operatör:
    Vimla
    Telefon:
    Motorola Moto G5 Plus

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Vimla
    Telefon:
    Motorola Moto G5 Plus
    Konstigt och bernard gillar detta.