1. Du måste ha varit medlem i minst fyra veckor (30 dagar) och skrivit minst 10 inlägg för att skapa annonser på Swedroid. Befintliga annonser kan du däremot svara på om du är medlem. Läs reglerna.
  Stäng notis
 2. Fello: Dubbel Surf så länge du är kund hos oss!
  Stäng notis
 3. Registrera ett konto och bli del av Sveriges förmodligen trevligaste och mest hjälpsamma community.
  Stäng notis

Regler Köp & Sälj [Uppdaterad 2020/05/20]

Diskussion i 'Köp och sälj' startad av Swedroid, 27 jan 2010.

Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.
 1. Swedroid

  Swedroid Teen Droid Moderator

  Blev medlem:
  11 jul 2012
  Inlägg:
  312
  Mottagna gillanden:
  362
  Operatör:
  Google Project Fi
  Telefon:
  Google Pixel XL

  MINA ENHETER

  Operatör:
  Google Project Fi
  Telefon:
  Google Pixel XL
  ROM:
  Vanilla
  Köpa och sälja på Swedroid
  Utöver forumets allmänna regler och riktlinjer så har den här avdelningen ett par extra och mer specifika regler som gäller.
  Tryck på knappen för att expandera texten


  För att skapa en annons krävs det att man har ett konto på forumet som är minst 30 dagar gammalt och har postat minst tio inlägg. Om du inte har nått upp till denna gräns eller av någon annan anledning försöker annonsera i någon annan persons annons riskerar du att bli avstängd i från avdelningen.

  Både företag och privatpersoner kan skapa konton och annonsera här, men för företag är det viktigt att vara tydlig med att det handlar om en företagsannons. Reklam med en pekare till en extern webbplats är inte tillåtet och kommer att raderas.

  Alla annonser som läggs upp ska gälla fysiska teknikrelaterade produkter på ett eller annat sätt.

  Det är inte tillåtet att annonsera varor eller tjänster som bryter mot svensk lag eller är belagda med åldersgräns. Det är även ej tillåtet att annonsera presentkort, bonuscheckar, biljetter, mjukvarulicenser eller liknande produkter. Det är inte tillåtet att skapa intresseannonser

  Annonser som innehåller länk till en extern annonsplats, eller uppmanar användare att klicka på länken för att lämna bud, är inte tillåtna och kommer att raderas.

  Du kan skapa FYRA annonser inom en sjudagarsperiod. En vara eller produkt får annonseras eller köpes begäras maximalt två gånger och samma vara får ej annonseras inom 48 timmar efter avslutad annons. Får du inget napp kan du istället bevaka köpesannonserna. Se även till att enbart skapa en annons per objekt.
  Två veckor efter en annons är skapad stängs den per automatik och efter ytterligare två veckor flyttas den till arkivet.

  Alla medlemmar på forumet kan buda på din annons, antingen genom att posta ett inlägg i din annons eller genom att skicka dig ett personligt meddelande (PM). Om du tar emot ett PM med ett bud är du skyldig att upplysa andra intressenter genom att redovisa budet i din annons. Du måste samtidigt länka till användaren som gav dig budet genom att skriva ett @ följt av användarens namn, @admin. Om detta inte görs utgår vi ifrån att du medvetet försöker trissa upp priset på ditt objekt och annonsen kommer raderas.

  Anser du som annonsör att du fått ta emot skambud (bud som grovt understiger start eller riktpriset) kan du använda rapporteringsfunktionen i forumet, så vidtar en moderator eventuella åtgärder. Detta utförs ej av forumets övriga medlemmar.

  När budgivningen är färdig är det upp till dig att komma överens med den vinnande budgivaren om detaljerna kring överlämnandet och betalningen. Observera att Swedroid ej tar något ansvar för avtal gjorda mellan privatpersoner via forumet.

  Du ska också markera att annonsen är avslutad genom att ändra prefix:en i ämnesrubriken till "Avslutad". Det är ej tillåtet att radera/rensa innehållet i trådens inlägg eller ändra trådens titel efter avslutad affär.

  [Ämnesverktyg ➞ Ändra ämne ➞ Klicka på prefixet i sektionen "rubrik" ➞ välj "Avslutad" ➞ Spara ändringar]

  Välj alltid vilken typ av annons du skapar med hjälp av prefixet i ämnesraden. Att bifoga bilder på ditt objekt underlättar för intressenter, se till att tydligt visa upp eventuella skador och sätt gärna en gräns för hur länge du tänker ta emot bud. Pris, startpris (lägsta pris du är villig att acceptera) eller riktpris (pris där du kan gå både upp eller ner) samt på vilken ort varan finns är även ett krav för att annonsen ska anses giltig (gäller ej bytes, köpes eller skänkes).

  Vi rekommenderar att du lämnar ditt bud direkt i annonsen så att andra ser ditt bud och har en chans att möta det. Det går bra att skicka ett personligt meddelande (PM) till annonsören men denne kommer då att redovisa ditt bud publikt vilket gör ditt PM onödigt. Tänk också på att annonsören vill ha så bra betalt för sitt objekt som möjligt så därför tjänar du föga på att kontakta annonsören direkt.

  Oseriösa bud, skambud, som är alldeles för låga är mer irriterande än vad de gör nytta. Om du inte tänker bidra till trevnaden på forumet ser vi helst att du avstår ifrån att göra inlägg överhuvudtaget.
  Det är dock upp till annonsören och endast annonsören att rapportera det denne anser är ett skambud, där en moderator senare kan vidta åtgärder om det skulle behövas.

  Detta underforum är inte en avdelning för tjatter eller en plats för lustigkurrar att gå på styva linan. Alla diskussioner måste tillhöra annonsens ämne, i annat fall kan du som annonserar kontakta en moderator så rensar vi din annons samt stänger av berörda användare ifrån avdelningen.

  Sorteringen av annonser i forumet påverkas inte av att någon gör ett inlägg. Därför får du inte göra irrelevanta inlägg i tron om att din annons kommer att dyka upp på framsidan igen, även kallat "bumpning".

  Alla regler ovan måste följas för din och andras trevnad. Om de inte efterlevs riskerar du att ditt konto stängs av från avdelningen och i vissa fall hela Swedroids forum.​
   
  Last edited by a moderator: 20 maj 2020
  galaxy81, Psicosis, RKXYZ och 18 andra gillar detta.
Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.