1. Lämna ett bidrag och tävla om ASUS ROG Phone 3!
    Stäng notis
  2. Registrera ett konto och bli del av Sveriges förmodligen trevligaste och mest hjälpsamma community.
    Stäng notis

Fråga: Skicka in telefon med s-off?

Diskussion i 'One M7 (2013) - ROM-filer och utveckling' startad av Ascii, 7 apr 2014.

  1. Ascii

    Ascii Android Veteran Medlem

    Blev medlem:
    23 nov 2010
    Inlägg:
    9 999
    Mottagna gillanden:
    3 098

    MINA ENHETER

    Funderar på att skicka in min One på rep. Ska man skicka in den s-off eller kan de komma att gnälla på det? Alltså att jag totalåterställer den och låser bootloadern men lämnar den s-off?
     
    Last edited: 7 apr 2014
  2. indika

    indika Custom Android Moderator

    Blev medlem:
    23 okt 2010
    Inlägg:
    4 762
    Mottagna gillanden:
    1 793
    Operatör:
    Hallon
    Telefon:
    OnePlus 3

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Hallon
    Telefon:
    OnePlus 3
    När jag har läst om det där på nätet så har jag stött på en del som skickat in den med s-off och fått tillbaka den med s-off. Jag skulle chansa på det iaf, är ju brutalt jobbigt att få tillbaka det på den senaste bootloadern.
     
  3. Ascii

    Ascii Android Veteran Medlem

    Blev medlem:
    23 nov 2010
    Inlägg:
    9 999
    Mottagna gillanden:
    3 098

    MINA ENHETER

    om inte annat kan man spela dum om nån skulle fråga. :) Vissa enheter skeppas ju tom s-off av rent misstag
     
  4. indika

    indika Custom Android Moderator

    Blev medlem:
    23 okt 2010
    Inlägg:
    4 762
    Mottagna gillanden:
    1 793
    Operatör:
    Hallon
    Telefon:
    OnePlus 3

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Hallon
    Telefon:
    OnePlus 3
    ja precis jag har också läst det någonstans. Det var på den första tillverkningsserien eller något liknande? Vet faktiskt inte hur mycket de gräver runt i mjukvaran, för jag antar att du inte lämnar in den pga det? Det kanske bara kollar snabbt att du har 401.11 och sen låter det vara.
     
  5. Ascii

    Ascii Android Veteran Medlem

    Blev medlem:
    23 nov 2010
    Inlägg:
    9 999
    Mottagna gillanden:
    3 098

    MINA ENHETER

    jag lämnar in den för tintet i kameran. :)
     
  6. mfm

    mfm Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    28 sept 2012
    Inlägg:
    2 293
    Mottagna gillanden:
    271
    Telefon:
    Samsung Galaxy S4

    MINA ENHETER

    Telefon:
    Samsung Galaxy S4
  7. indika

    indika Custom Android Moderator

    Blev medlem:
    23 okt 2010
    Inlägg:
    4 762
    Mottagna gillanden:
    1 793
    Operatör:
    Hallon
    Telefon:
    OnePlus 3

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Hallon
    Telefon:
    OnePlus 3
    frågan är vart de drar gränsen för ditt privatliv i så fall :) De borde inte starta upp telefonen och logga in i android os men hur kontrollerar de isf den nya kameran? hmm
     
  8. indika

    indika Custom Android Moderator

    Blev medlem:
    23 okt 2010
    Inlägg:
    4 762
    Mottagna gillanden:
    1 793
    Operatör:
    Hallon
    Telefon:
    OnePlus 3

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Hallon
    Telefon:
    OnePlus 3
  9. Ascii

    Ascii Android Veteran Medlem

    Blev medlem:
    23 nov 2010
    Inlägg:
    9 999
    Mottagna gillanden:
    3 098

    MINA ENHETER

    De kan inte häva min garanti p.g.a. htcdev. De kan endast se att jag requestat ett unlock-token, inte använt det.
     
  10. Ascii

    Ascii Android Veteran Medlem

    Blev medlem:
    23 nov 2010
    Inlägg:
    9 999
    Mottagna gillanden:
    3 098

    MINA ENHETER

    Hur menar du? I uppstartat läge kan de väl inte se nåt? Jag återställer ju mobilen. :)

    eller syftar du på texten med "this is a test device"?
     
  11. indika

    indika Custom Android Moderator

    Blev medlem:
    23 okt 2010
    Inlägg:
    4 762
    Mottagna gillanden:
    1 793
    Operatör:
    Hallon
    Telefon:
    OnePlus 3

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Hallon
    Telefon:
    OnePlus 3
    Yes men var lite otydlig kanske.

    Grejen är ju faktiskt den att någon här på swedroid, vem det nu var, lämnade in sin för kameran. Och fick tillbaka en lur med annat serienummer. Det tolkar jag som att de kopierat över innehållet från den gamla till en ny. Kom precis att tänka på detta.

    Men det borde ju kanske innebära att de isf gör en nandroid backup med sina verktyg men att resten av firmwaren redan finns på den nya telefonen. Isf blir du av med s-off.
     
  12. Ascii

    Ascii Android Veteran Medlem

    Blev medlem:
    23 nov 2010
    Inlägg:
    9 999
    Mottagna gillanden:
    3 098

    MINA ENHETER

    Okej, men jag kan lämna in med s-off utan probblem, tror du?
     
  13. indika

    indika Custom Android Moderator

    Blev medlem:
    23 okt 2010
    Inlägg:
    4 762
    Mottagna gillanden:
    1 793
    Operatör:
    Hallon
    Telefon:
    OnePlus 3

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Hallon
    Telefon:
    OnePlus 3
    Jag tror att eftersom din telefon inte visar spår av flashning så är det nog lugnt. Det enda jag kan stödja mig på är att jag läste om detta i somras innan jag s-offade min och då stötte jag på folk som lämnat in dem utan problem. Detta var ju som sagt ett tag sedan så jag vågar ju inte säga att allting är lugnt, men kanske.
     
    Ascii gillar detta.
  14. indika

    indika Custom Android Moderator

    Blev medlem:
    23 okt 2010
    Inlägg:
    4 762
    Mottagna gillanden:
    1 793
    Operatör:
    Hallon
    Telefon:
    OnePlus 3

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Hallon
    Telefon:
    OnePlus 3
    AsciiAscii sorry har kollat film. löste det sig?
     
  15. Ascii

    Ascii Android Veteran Medlem

    Blev medlem:
    23 nov 2010
    Inlägg:
    9 999
    Mottagna gillanden:
    3 098

    MINA ENHETER

    Skulle som sagt flasha in en ruu men efter första flashkommandot hittades inte luren längre. Man ska ju inte reboota men jag hade inget val. IC startade ju upp som vanligt men jag sitter på den gamla hbooten 1.44 och behöver uppgradera.

    Kan man flasha hbooten utan fastboot? D.v.s. med dd-kommandot? Jag behöver bara få in den nya så drivrutinen kan funka igen, så kan jag dra in senaste firmwaren.

    (dd if=/sdcard/LOCATIONOFHBOOT/HBOOT.img of=/dev/block/mmcblk0p12)

    Sen har jag bestämt mig för att inte skicka in mobilen. Det är för mycket bök och såpass mycket stör inte tintet mig nu....
     
    Last edited: 8 apr 2014
  16. Ascii

    Ascii Android Veteran Medlem

    Blev medlem:
    23 nov 2010
    Inlägg:
    9 999
    Mottagna gillanden:
    3 098

    MINA ENHETER

    Funkade finfint att först dra in hbooten via dd, och sen in i rebootRUU och flasha firmware-zipen. :D
     
  17. indika

    indika Custom Android Moderator

    Blev medlem:
    23 okt 2010
    Inlägg:
    4 762
    Mottagna gillanden:
    1 793
    Operatör:
    Hallon
    Telefon:
    OnePlus 3

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Hallon
    Telefon:
    OnePlus 3
    Bra :) det är läskigt när sånt där händer!

    skickat från min HTC One
     
  18. indika

    indika Custom Android Moderator

    Blev medlem:
    23 okt 2010
    Inlägg:
    4 762
    Mottagna gillanden:
    1 793
    Operatör:
    Hallon
    Telefon:
    OnePlus 3

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Hallon
    Telefon:
    OnePlus 3
    AsciiAscii

    Men om jag kommer ihåg rätt så uppdateras hboot och rebootruu läget vid första flashen innan kommandotolken säger fail, eller hur? Sedan drar den in resten och sätter upp systemet osv osv. Jag försöker bara lära mig vad som gick fel nu så att jag vet det tills detta händer mig eller någon annan :)

    Vad är det för firmware som failade? den första som de släpptes med?
     
  19. Ascii

    Ascii Android Veteran Medlem

    Blev medlem:
    23 nov 2010
    Inlägg:
    9 999
    Mottagna gillanden:
    3 098

    MINA ENHETER

    Yes hboot flashas vid första flashen. Ingen zip failade, det är bara det att fastbootdrivarna till Windows 8.1 strular om det är en gammal hboot, och det var ju 1.44 jag fick in..

    Sent from my HTC One using Tapatalk
     
  20. indika

    indika Custom Android Moderator

    Blev medlem:
    23 okt 2010
    Inlägg:
    4 762
    Mottagna gillanden:
    1 793
    Operatör:
    Hallon
    Telefon:
    OnePlus 3

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Hallon
    Telefon:
    OnePlus 3
    AsciiAscii

    Okej tack för den infon, det hade jag inte en aning om! :)
    Känns som en ganska viktig sak att känna till..