Fråga: 5G på OnePlus 8 Pro med Tele2?

Diskussion i 'Oneplus 8 Pro' startad av Cygnus, 12 okt 2020.

  1. Cygnus

    Cygnus Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    13 maj 2011
    Inlägg:
    858
    Mottagna gillanden:
    132

    MINA ENHETER

    Jag bor i centrala Göteborg och har ett 5G kompatibelt abonnemang från Tele2. När jag tittar på tillgängliga nät så visas ej 5G som valbart enligt bifogad bild?
     

    Bifogade filer:

  2. henriktm

    henriktm Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    13 jan 2020
    Inlägg:
    339
    Mottagna gillanden:
    197
    Operatör:
    Telia,Telenor,Tele2,Tre
    Telefon:
    Samsung Galaxy A71

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Telia,Telenor,Tele2,Tre
    Telefon:
    Samsung Galaxy A71
    Telefon 2:
    Xiaomi Mi Mix3 5G
    Troligtvis är inte 5G aktiverat i den firmwaren du kör för Tele2.
     
    bernard gillar detta.
  3. Cupcakes

    Cupcakes Mobilberoende Moderator

    Blev medlem:
    14 jan 2011
    Inlägg:
    13 873
    Mottagna gillanden:
    6 313
    Operatör:
    Tre, Fello
    Telefon:
    iPhone 12 Pro Max 256GB

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tre, Fello
    Telefon:
    iPhone 12 Pro Max 256GB
    Övrigt:
    MacBook Air M1
    @Cygnus@Cygnus Enligt Tele2 behöver de även godkänna de enheter som ska använda 5G-nätet hos dem. Du kan ju alltid testa att se om du får 5G ändå när du befinner dig i ett 5G-område. När jag testade en Xiaomi-telefon med Telia fick jag 5G trots avsaknad av möjligt att välja det i menyn.

    Allt om riktig 5G hos Tele2 | Tele2

    I övrigt är 5G-täckningen väldigt begränsad i Göteborg med Tele2.
    788BF49E-6891-419F-8A07-6E43931E5CC4.jpeg
     
    Cygnus och bernard gillar detta.
  4. Cygnus

    Cygnus Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    13 maj 2011
    Inlägg:
    858
    Mottagna gillanden:
    132

    MINA ENHETER

    Åfan, på den länken till tele2s hemsida så står inte oneplus med som märke de stödjer!
     
    bernard gillar detta.
  5. SilverDogg

    SilverDogg Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    13 sept 2010
    Inlägg:
    505
    Mottagna gillanden:
    211
    Operatör:
    Tele2
    Telefon:
    OnePlus 8 Pro

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2
    Telefon:
    OnePlus 8 Pro
    Jag kunde välja 5g efter att ha fått den senaste uppdateringen. Ska till gbg imorrn, undrar om man får en släng av 5g på stationen.
     
    Cygnus och Cupcakes gillar detta.
  6. Cygnus

    Cygnus Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    13 maj 2011
    Inlägg:
    858
    Mottagna gillanden:
    132

    MINA ENHETER

    Rapportera gärna utfallet :)
     
  7. SilverDogg

    SilverDogg Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    13 sept 2010
    Inlägg:
    505
    Mottagna gillanden:
    211
    Operatör:
    Tele2
    Telefon:
    OnePlus 8 Pro

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2
    Telefon:
    OnePlus 8 Pro
    Inget 5g. Sen om det har med telefonen eller tele2 att göra vet jag inte. Förmodligen är det abbonemanget som gör det.
     
  8. Cupcakes

    Cupcakes Mobilberoende Moderator

    Blev medlem:
    14 jan 2011
    Inlägg:
    13 873
    Mottagna gillanden:
    6 313
    Operatör:
    Tre, Fello
    Telefon:
    iPhone 12 Pro Max 256GB

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tre, Fello
    Telefon:
    iPhone 12 Pro Max 256GB
    Övrigt:
    MacBook Air M1
    Testade du på fler ställen? Har du ett av de nuvarande abonnemangen? 25GB, 50GB och ”Obegränsad” ska ge tillgång till 5G.

    Täckningen i Göteborg är ju också begränsad. Röda ploppen är Centralstationen och inom området nedan bör det fungera, framförallt utomhus.

    [​IMG]
     
  9. SilverDogg

    SilverDogg Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    13 sept 2010
    Inlägg:
    505
    Mottagna gillanden:
    211
    Operatör:
    Tele2
    Telefon:
    OnePlus 8 Pro

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2
    Telefon:
    OnePlus 8 Pro
    Nej jag har ett abbonemang som inte finns längre, så det är ju troligen det som gör det. Tänkte mest bara för att prova :).

    Var där väldigt kort tid (lokförare) så hann inte röra mig nåt precis. Sökte manuellt men fick inte fram 5g överhuvudtaget.
     
    Cupcakes gillar detta.
  10. henriktm

    henriktm Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    13 jan 2020
    Inlägg:
    339
    Mottagna gillanden:
    197
    Operatör:
    Telia,Telenor,Tele2,Tre
    Telefon:
    Samsung Galaxy A71

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Telia,Telenor,Tele2,Tre
    Telefon:
    Samsung Galaxy A71
    Telefon 2:
    Xiaomi Mi Mix3 5G
    5G är inte sökbart eftersom det är ett extra lager på 4G just nu, så kallat "Non Standalone Network".
     
    Cupcakes gillar detta.
  11. SilverDogg

    SilverDogg Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    13 sept 2010
    Inlägg:
    505
    Mottagna gillanden:
    211
    Operatör:
    Tele2
    Telefon:
    OnePlus 8 Pro

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2
    Telefon:
    OnePlus 8 Pro
    Aha såpass. Men men, inget som kickade igång. Ska prova nån gång när jag har lite längre tid där och jag kan röra mig lite mer.
     
  12. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    21 549
    Mottagna gillanden:
    10 578
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest Mini
    Har du ett äldre abonnemang, kommer du inte få tillgång till 5G. Jag ringde och frågade Tele2 när jag skulle "säga upp" abonnemanget. För att få tillgång till 5G måste du ha det senaste abonnemanget från Tele2
     
  13. SilverDogg

    SilverDogg Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    13 sept 2010
    Inlägg:
    505
    Mottagna gillanden:
    211
    Operatör:
    Tele2
    Telefon:
    OnePlus 8 Pro

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2
    Telefon:
    OnePlus 8 Pro
    Misstänkte detta. Med tanke på täckningen är det inget jag kommer bry mig om inom den närmsta tiden.
     
  14. Cygnus

    Cygnus Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    13 maj 2011
    Inlägg:
    858
    Mottagna gillanden:
    132

    MINA ENHETER

    Efter att ha besökt tele 2 mitt i Göteborg och fått ett nytt simkort med mera så dyker fortfarande inte någon 5G meny upp vid val av nät eller i övrigt. Ringer Oneplus support som efter tusen kontrollfrågor säger att de har hört om detta problemet med några andra och skall maila mig en felsökningsguide för att lösa problemet. Efter en timme får jag ett mail med info om hur jag wipar telefonens cach samt därefter resetar hela telefonen?

    Så jäkla kasst. Inte ens haft den en vecka och de ber mig wipa hela luren och kan då inte heller garantera att det kommer fungera. Är det vad man skall förvänta sig av en main feature på ett flaggskepp 2020?? Uruselt Oneplus!

    Här ser jag klart en skillnad mot en seriös aktör som Samsung. Hur kan man ens sälja en 5G telefon där 5G inte fungerar om inte användaren factory resetar hela luren precis när man fått alla inställningar och anpassningar på plats?!

    Suck!
     
  15. Cupcakes

    Cupcakes Mobilberoende Moderator

    Blev medlem:
    14 jan 2011
    Inlägg:
    13 873
    Mottagna gillanden:
    6 313
    Operatör:
    Tre, Fello
    Telefon:
    iPhone 12 Pro Max 256GB

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tre, Fello
    Telefon:
    iPhone 12 Pro Max 256GB
    Övrigt:
    MacBook Air M1
    Det kommer troligtvis inte att hjälpa med en återställning heller. Det handlar om att Tele2 tillsammans OnePlus inte har en korrekt profil för vilka tjänster som ska fungera med telefonen. Detta är alltså av samma anledning som att telefonen saknar stöd för 4G-samtal. Brist på samarbete mellan operatörerna och tillverkarna.

    Samsung löste detta med en uppdatering av mjukvaran. Det är vad som skulle behövas av OnePlus också, de släppte en uppdatering för Telia. Nu behöver de släppa en uppdatering som aktiverar möjligheten för Tele2, Telenor och Tre.

    Håller självklart med dig om att telefonen bör ha stöd för 5G från början. Jag tycker åtminstone att användarna alltid ska ha möjlighet att aktivera funktionen - fungerar det sedan inte får en väl stänga av 5G.

    Ett annat problem som kan uppstå - kan vara att även om OnePlus gjorde så att du kunde välja 5G i listan, så är det inte säkert att det skulle fungera ändå. Det verkar nämligen som att Tele2 aktivt måste godkänna de telefoner ska få ansluta till deras 5G-nät. Det lär dock inte vara så för alltid.
     
  16. Yoko666

    Yoko666 Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    6 sept 2017
    Inlägg:
    678
    Mottagna gillanden:
    474
    Operatör:
    Telia
    Telefon:
    iPhone XS Max

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Telia
    Telefon:
    iPhone XS Max
    Telefon 2:
    Oneplus 7 Pro
    Telefon 3:
    iPhone 7
    Platta:
    Ipad Air 2
    Platta 2:
    Huawei Mediapad M2 8"
    Övrigt:
    För många... =)
    Passande tråd just ikväll satt nämligen och testade olika 5G lurar då telia fått igång några 5G-master i Linköping. Provade först en oneplus nord, inget 5G trots att det fanns inställningar för 5g innan jag satte i simkortet, gjorde alla uppdateringar but no luck. Sen testade jag en oP 8 Pro med samma resultat. Till slut tog jag en Xiaomi Mi 10 och 5G fungerade! Inte jätteimponerande hastighet (ca 300 Mbit) jämfört med 4G men Telia har väldigt bra fart på 4g här i stan plus att jag testade i en rullande bil så kanske inte helt optimala test förhållanden.

    Lite konstigt att både nord o oneplus 8 pro annonseras som 5g men helt enkelt inte funkar i svenska nät eller har någon operatör hoppat igång med dessa lurar?
     
    bernard gillar detta.
  17. dagr

    dagr Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    6 jul 2011
    Inlägg:
    504
    Mottagna gillanden:
    274
    Operatör:
    Telia, Tele2
    Telefon:
    OnePlus 8 Pro, HTC U11, M9, M8

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Telia, Tele2
    Telefon:
    OnePlus 8 Pro, HTC U11, M9, M8
    Har du Android/OxygenOS 11 på din OP 8 Pro?
     
  18. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    21 549
    Mottagna gillanden:
    10 578
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest Mini
    Säker på att den saknar stöd för 4G samtal? För OnePlus Nord har iallafall 4G samtal med Tele2 och vad jag kan minnas mig läsa så kan man aktivera VoLTE på OP8 med Tele2 som operatör
     
  19. Cupcakes

    Cupcakes Mobilberoende Moderator

    Blev medlem:
    14 jan 2011
    Inlägg:
    13 873
    Mottagna gillanden:
    6 313
    Operatör:
    Tre, Fello
    Telefon:
    iPhone 12 Pro Max 256GB

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tre, Fello
    Telefon:
    iPhone 12 Pro Max 256GB
    Övrigt:
    MacBook Air M1
    Jag utgick bara från vad som står på Tele2s hemsida. Men det är ju jättebra om det fungerar på fler telefoner än vad som står där. :)
     
  20. SilverDogg

    SilverDogg Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    13 sept 2010
    Inlägg:
    505
    Mottagna gillanden:
    211
    Operatör:
    Tele2
    Telefon:
    OnePlus 8 Pro

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2
    Telefon:
    OnePlus 8 Pro
    Jag har tele2 och är hyfsat säker på att volte funkar. Ser det sällan dock.