1. Just nu! Dubbel Surf hos Fello! T.ex.: 8 GB blir 16 GB för 165 kr/mån. Dubbel Surf gäller så länge du behåller samma mobilabonnemang hos oss! Se alla erbjudanden på fello.se
  Stäng notis
 2. Registrera ett konto hos Sveriges trevligaste techcommunity!
  Stäng notis
 3. Stäng notis
 4. Stäng notis
 5. Stäng notis
 6. Stäng notis

Android TV lär få fight mot Samsung Tizen OS

Diskussion i 'Android TV' startad av tag, 29 okt 2019.

 1. tag

  tag Professional Droid Medlem

  Blev medlem:
  29 jul 2013
  Inlägg:
  2 132
  Mottagna gillanden:
  1 351
  Operatör:
  Fello
  Telefon:
  Google Pixel 6 Pro

  MINA ENHETER

  Operatör:
  Fello
  Telefon:
  Google Pixel 6 Pro
  ROM:
  Egen byggt.
  Idag har samsung lanserad Tizen OS för smart TV för 3 parts tillverkare, precis som med Android TV så kan många märken hoppa på och släppa produkter under sitt märke med Tizen OS.

  Största problemet med Tizen OS är att det verkligen haft problem locka till sig utvecklare. Men å andra sidan kan man inte önska Tizen OS för Smart TV all lycka, har man tur så kan det sätta lite fart på Google och förbättra Android TV i samma veva nu när de finns 2 öppna källkoder för smart TV os.

  Hela informationen finns på följade.
  SDC19: Samsung Advances Experience Innovation, in Collaboration with Partners and Developers - Samsung US Newsroom
   
 2. bernard

  bernard Droidmin Moderator

  Blev medlem:
  14 maj 2009
  Inlägg:
  39 943
  Mottagna gillanden:
  43 257
  Operatör:
  Tre+Fello
  Telefon:
  Pixel 7 Pro+iPhone 13 mini

  MINA ENHETER

  Operatör:
  Tre+Fello
  Telefon:
  Pixel 7 Pro+iPhone 13 mini
  ROM:
  Stock
  Platta:
  Watch Series 7
  Övrigt:
  Huawei Watch GT (2019)
  Intressant! Frågan är ju om någon kommer haka på. Vad finns det egentligen för incitament att välja Tizen framför Android TV?

  Bägge är förvisso open source, men globalt sett borde appstödet vara mer utbrett för Android TV.

  Kanske kan tillverkarna i större utsträckning sätta sin egen prägel på Tizen. Å andra sidan ställer det i regel till det för utvecklarna som då måste ta hänsyn till olika gränssnitt etc (om de skall ha gemensamt ekosystem för appar).


  Det är för övrigt ett helsike att få appar publicerade i Samsungs appstore för Tizen. Utvecklarna bakom Emby har haft väldigt jobbigt på den punkten. Verkar kosta en del också, och de kräver avtal för varje region.
   
  Last edited: 29 okt 2019
 3. tag

  tag Professional Droid Medlem

  Blev medlem:
  29 jul 2013
  Inlägg:
  2 132
  Mottagna gillanden:
  1 351
  Operatör:
  Fello
  Telefon:
  Google Pixel 6 Pro

  MINA ENHETER

  Operatör:
  Fello
  Telefon:
  Google Pixel 6 Pro
  ROM:
  Egen byggt.
  Jo app utbudet så spöar ju Google Tizen med hur stort försprång som helst, visserligen har ju Samsung köpt ensamrätten till HBO föreut löpte ut då kom den ju till Android TV.

  De har väl också köpt ensamrätten till CMore, Telia, många andra play tjänster men dessa håller ju på löpa ut då lär väl fler plattformar få stöd för det för Smart TV, bortsett från boxar då som har varit fritt.

  Fördelarna hos tillverkarna för Android TV finns på 2 sätt.
  1 de har modifikations rättigheter men ger mindre rättigheter i Android TV, vilket många TV bolag har börja skicka ut sina digital boxar med Android TV världen över fler operatörer hoppar på hela tiden, då de också kan tjäna en % av varje försäljning från Google Play Filmer, vilket gör att TV bolagen kan tjäna pengar utan ha egna licensavtal för uthyrning av material, vilket har varit varmt välkomnande för operatörer.

  2 när de kommer till konsumenter, så lockar ju mer Google Assistans, vilket är väl efterfrågad på TV marknaden så efterfrågad att LG har inkluderad Google Assistans i sina nyare TV, Samsung fundera på inkludera det i Tizen också, men också att Android TV har inbyggd Chromecast är en sälj punkt som alla andra operatörer missar google tar fördelar från Chromecast populariteten redan.

  App utbuden är bland av dem största av alla smart TV på marknaden, och app utvecklarna har fanatiskt app underhållning man kan förlita sig på att apparna utvecklas även när TV inte längre uppdateras vilket gör normalt TV längre framtidssäkrad än något annan smart TV.

  Där är typ säljpoängen på Android TV, men visserligen lider ju Android TV av dålig hårdvara, vilket behöver verkligen förbättras för kunna rent hårdvarumässigt konkurrera med andra konkurrenter som LG, Samsung etc.

  Jag tror personligen i Europa så kommer Android TV dominera, Tizen lär ha svårt ta sig in på den här marknaden för 2 parts tillverkare, tror nog inte TCL, eller andra märken vill ge upp Android TV, om de inte kan göra mer benbits för företagen köra med Tizen istället, vilket jag har svårt se har man inga appar så lär folk inte vilja handla dessa heller, lyckas dem värva app utvecklare så kan Tizen bli en riktig konkurrent mot Android TV.

  Men tror dock typ Mellanöstern, Asian möjligtvis kan vara marknaden Tizen kommer in på långt före EU.

  Men en sak är säker det ska bli riktigt intressant följa, även om man hypar Android TV mot andra OS när de kommer till Smart TV, så skulle de faktiskt inte skada och se att de får en riktig konkurrent som möjligtvis kan sätta press på Google, och viseversa.

  Android och iOS för telefoner är bra exempel på hur de har framtvingad varandras OS utvecklas, Google känns som ganska långsam utveckla riktiga TV värdiga funktioner.

  Android TV har i princip
  Hemskärm kanaler
  Watch Next / Länk 2
  Global Sök
  Video förhandsgranskning på hemskärmen

  Visserligen är det bra funktioner för en smart TV, som maximera möjligheten att hitta grejer på hemskärmen titta på utan spendera massa tid leta i appar, däremot tycker jag fortfarande att de är ganska få funktioner i Android TV som är värdiga när de egentligen skulle kunna utbyggas och förbättras på många ställen runt om i operativsystemet, så men en riktig konkurent som tar fram riktiga lösningar kan få Google att jobba på Android TV mer effektivt också. Vilket skulle då bara bli en vin vin för alla.
   
  Nero och bernard gillar detta.