[Appförslag] Kartapp för motorcyklister

Diskussion i 'Appförslag och idéer' startad av Thorped, 26 okt 2014.

 1. Thorped

  Thorped Kid Droid Medlem

  Blev medlem:
  31 aug 2012
  Inlägg:
  44
  Mottagna gillanden:
  4

  MINA ENHETER

  Eniros kartor är det absolut finaste kartorna man som finns över det nordiska vägnätet, tydliga färgskillnader mellan vägar, skog, åkrar, vattendrag, berg, fjäll och glaciärer. Dessutom finns många och tydliga ortsnamn med samt i princip varenda väg.

  Google Maps är inte i närheten vad det gäller tydligheten på kartan. Däremot har dom en fördel gentemot Eniro, det går nämligen att placera ut "via-punkter" från A till Z. Eniro har bara start- och slutpunkt plus tre "via-punkter".

  Vad ska man då med alla dessa punkter till? -Jo det är en väldig fördel när man planerar framtida rutter att kunna placera ut många del-destinationer för att välja rätt vägar.

  Tyvärr måste man även använda en tredje karta för att planera rutter. Den kartan ligger hos trafikverket och visar vilken slitlager vägen har. Alltså om den är asfalterad eller grusad.
  (https://nvdb2012.trafikverket.se/SeTransportnatverket Välj "Väguppgifter" och sedan "Slitlager" alt. "VV-Slitlager" för mer detaljerad info)

  En app som har Eniros tydlighet, Googles Maps valmöjligheter och Trafikverkets information hade uppskattats av alla motorcyklister i vårat land och jag vågar påstå att det nog gäller hela världen också.

  Finns möjligheten?
   
  Last edited: 26 okt 2014