1. Registrera ett konto och bli del av Sveriges förmodligen trevligaste och mest hjälpsamma community.
    Stäng notis

bootloop

Diskussion i 'Galaxy Gio' startad av Shysstkille, 10 jun 2014.

  1. Shysstkille

    Shysstkille Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    29 maj 2010
    Inlägg:
    332
    Mottagna gillanden:
    4

    MINA ENHETER

    Hej
    Jag skulle installera en annan rom på min Samsung gio,problemet är att den nu har hamnat i bootloop,kan ngn här hjälpa mig med en lösning?

    Mvh
    Peter
     
  2. indika

    indika Custom Android Moderator

    Blev medlem:
    23 okt 2010
    Inlägg:
    4 761
    Mottagna gillanden:
    1 782
    Operatör:
    Hallon
    Telefon:
    OnePlus 3

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Hallon
    Telefon:
    OnePlus 3
    Testa att rensa cache och se om det hjälper till att börja med!

    // mobilt
     
  3. Shysstkille

    Shysstkille Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    29 maj 2010
    Inlägg:
    332
    Mottagna gillanden:
    4

    MINA ENHETER

    Hej
    Jag har lagt den nya romen på det externa minneskortet men det verkar inte funka att installera där ifrån,om jag ska använda mig av odin,vet du ngn bra rom som funkar att installera med odin?
     
  4. indika

    indika Custom Android Moderator

    Blev medlem:
    23 okt 2010
    Inlägg:
    4 761
    Mottagna gillanden:
    1 782
    Operatör:
    Hallon
    Telefon:
    OnePlus 3

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Hallon
    Telefon:
    OnePlus 3
    Nej tyvärr min erfarenhet av odin är rostig sedan ett par tre år tillbaka. Den enda samsungenheten jag har är en SGS2 telefon och på den lägger jag rommarna på minneskortet. Sedan installerar jag via clockworkmod recovery. Har du löst din bootloop?
     
  5. Shysstkille

    Shysstkille Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    29 maj 2010
    Inlägg:
    332
    Mottagna gillanden:
    4

    MINA ENHETER

    nepp,tyvärr inte,vet inte hur jag ska göra,vet du ngn originalrom som funkar att flasha från minneskortet då?
     
  6. indika

    indika Custom Android Moderator

    Blev medlem:
    23 okt 2010
    Inlägg:
    4 761
    Mottagna gillanden:
    1 782
    Operatör:
    Hallon
    Telefon:
    OnePlus 3

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Hallon
    Telefon:
    OnePlus 3
    Om du har ett kustom-recovery kan du alltid wipea cache därifrån, dalvik och vanlig.

    Om du använder fastboot så är kommandot
    Kod:
     fastboot erase cahce
    Originalrom har jag ingen koll på på rak arm men det borde ju gå att hitta någon som är länkad via xda-forum. Har du kollat där?
     
  7. Shysstkille

    Shysstkille Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    29 maj 2010
    Inlägg:
    332
    Mottagna gillanden:
    4

    MINA ENHETER

    har du haft en gio,vilken rom använde du då?,jag har kikat lite på xda men utan större framgång,just nu stannar telefonen på "galaxy gio" loggan
     
  8. lassekongo

    lassekongo Android Apprentice Moderator

    Blev medlem:
    6 aug 2011
    Inlägg:
    3 569
    Mottagna gillanden:
    1 081
    Telefon:
    OnePlus 6

    MINA ENHETER

    Telefon:
    OnePlus 6
    Vilket recovery har du? Om du har CWM eller TWRP borde det gå att koppla in telefonen i datorn via USB och lägga in romen på det interna minneskortet istället. Om du har tur går det att göra som när man flyttar över filer till och från telefonen som vanligt, annars kan man behöva adb.

    Kom du ihåg att göra en factory reset just innan/efter du flashade den nya romen? Det brukar kunna orsaka bootloops ibland om man glömmer det. Se dock till att du har gjort en backup på allt innan så du inte tappar något värdefullt.
     
  9. indika

    indika Custom Android Moderator

    Blev medlem:
    23 okt 2010
    Inlägg:
    4 761
    Mottagna gillanden:
    1 782
    Operatör:
    Hallon
    Telefon:
    OnePlus 3

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Hallon
    Telefon:
    OnePlus 3
    Ja för länge sedan. Men som sagt, bootloops orsakas ofta av att man inte rensar cache före eller efter flash av rom. Om du inte testar det, vilket är en lätt grej att göra, så blir det svårt att hjälpa dig. Instruktioner för hur man använder odin plus roms verkar det finnas en uppsjö av på xda.
     
  10. Shysstkille

    Shysstkille Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    29 maj 2010
    Inlägg:
    332
    Mottagna gillanden:
    4

    MINA ENHETER

    Jag hittat en originalrom och lägger just nu in den med odin,innan jag flashar en ny rom ska jag då rensa cache före eller efter jag har flashat den nya romen?,ska jag lägga romen på det interna eller externa minneskortet då jag ska flasha?
     
  11. lassekongo

    lassekongo Android Apprentice Moderator

    Blev medlem:
    6 aug 2011
    Inlägg:
    3 569
    Mottagna gillanden:
    1 081
    Telefon:
    OnePlus 6

    MINA ENHETER

    Telefon:
    OnePlus 6
    Jag brukar göra det efter jag har flashat romen, men jag tror inte det spelar någon roll.

    Men om du ska flasha via Odin ska du väl inte lägga in den på minneskortet? När jag flashade via Odin på min gamla Galaxy S kopplade jag in den i datorn och flashade via datorn. Men det kanske har ändrats sedan dess? Jag har heller inga minnen av att jag wipade något när jag flashade via Odin. Inte manuellt i alla fall. Det var dock över två år sedan jag använde mig av Odin sist så jag kan mycket väl minnas fel.

    Vad säger guiden du följer?
     
  12. Shysstkille

    Shysstkille Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    29 maj 2010
    Inlägg:
    332
    Mottagna gillanden:
    4

    MINA ENHETER

    använder jag odin så är det inte minneskortet jag ska lägga det på,jag tänkte mer på efter då jag ska flasha den andra romen från recovery läge
     
  13. lassekongo

    lassekongo Android Apprentice Moderator

    Blev medlem:
    6 aug 2011
    Inlägg:
    3 569
    Mottagna gillanden:
    1 081
    Telefon:
    OnePlus 6

    MINA ENHETER

    Telefon:
    OnePlus 6
    Då skulle jag lägga det på det interna minneskortet. Det gjorde jag på min Galaxy S i alla fall. Jag tänkte att det borde minska risken att något går fel vid flashning p.g.a. problem med att läsa det externa minneskortet.
     
  14. Shysstkille

    Shysstkille Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    29 maj 2010
    Inlägg:
    332
    Mottagna gillanden:
    4

    MINA ENHETER

    Okej ,ska kika på det om jag får det att funka nu,det verkar inte gå att flasha med odin,visste ni ngn originalrom som funkar att flasha från recoveryläge?
     
  15. lassekongo

    lassekongo Android Apprentice Moderator

    Blev medlem:
    6 aug 2011
    Inlägg:
    3 569
    Mottagna gillanden:
    1 081
    Telefon:
    OnePlus 6

    MINA ENHETER

    Telefon:
    OnePlus 6
    Varför går det inte att flasha i Odin?

    Nej, det känner jag tyvärr inte till. Det borde finnas guider på xda dock. Men borde det inte gå att flasha en custom rom då?
     
  16. Shysstkille

    Shysstkille Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    29 maj 2010
    Inlägg:
    332
    Mottagna gillanden:
    4

    MINA ENHETER

    hur funkar adb?
     
  17. Shysstkille

    Shysstkille Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    29 maj 2010
    Inlägg:
    332
    Mottagna gillanden:
    4

    MINA ENHETER

    felet ärä att den fastnar på galaxy gio loggan då jag installerar en customrom och då jag provar att installera en annan så avbryts installationen för det är ngt fel
     
  18. Shysstkille

    Shysstkille Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    29 maj 2010
    Inlägg:
    332
    Mottagna gillanden:
    4

    MINA ENHETER

    och det dummaste jag gjorde var att formatera "boot"
     
  19. lassekongo

    lassekongo Android Apprentice Moderator

    Blev medlem:
    6 aug 2011
    Inlägg:
    3 569
    Mottagna gillanden:
    1 081
    Telefon:
    OnePlus 6

    MINA ENHETER

    Telefon:
    OnePlus 6
    Bara så att jag inte har missuppfattat något: din custom rom ligger på det externa minneskortet och inte det interna? Och har du provat att wipa cache och göra en factory reset? Observera att det senare åtminstone kommer ta bort appar och inställningar och eventuellt bilder och annan media och liknande beroende på hur telefonen beter sig. Det varierar med telefonmodell och vilket recovery som används.

    På min Galaxy S som hade CWM som recovery kunde man gå till Mount and storage någonstans. Om jag kommer ihåg rätt kunde man där välja Mount USB Storage. Om det alternativet finns kan du koppla in telefonen i datorn via USB och sedan trycka på Mount USB Storage. Om allt funkar som det ska borde telefonens minneskort dyka upp i datorn precis som när man för över filer när telefonen är igång. Då borde du kunna lägga över en custom rom på det interna minneskortet.
     
  20. lassekongo

    lassekongo Android Apprentice Moderator

    Blev medlem:
    6 aug 2011
    Inlägg:
    3 569
    Mottagna gillanden:
    1 081
    Telefon:
    OnePlus 6

    MINA ENHETER

    Telefon:
    OnePlus 6
    Då skulle jag vara försiktig. Jag vet inte hur telefonen kommer reagera om man stänger av den så undvik att göra det.

    Edit:
    Vilket felmeddelande får du?