Fråga: Byta från iphone 4 till Samsung galaxy s3

Diskussion i 'Galaxy S3 - Allmänt' startad av jocke660, 5 dec 2012.

  1. bvb

    bvb Solbränd Android Hedersmedlem

    Blev medlem:
    1 feb 2011
    Inlägg:
    3 416
    Mottagna gillanden:
    1 420
    Operatör:
    Tre Telia Hallon Halebop

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tre Telia Hallon Halebop
    Platta:
    Apple iPad Mini
    Övrigt:
    Chromecast x6
    Nu ska vi se...

    Hur buggig är enheten/OS?

    Ja det beror helt på vem man frågar och vilken version av Android personen är på i fråga. Du skrev att man skulle svara ärligt så då skriver jag ut ifrån mina egna erfarenheter.

    Med Android 4.0.4 (ICS) så var SIII'an ganska laggig. Speciellt med många program igång och widgets på hemskärmen. Man upplevde väldigt ofta redraws etc. när man hoppade fram och tillbaka mellan appdrawern och hemskärmen.

    Detta problem har dock kännts löst sedan Android 4.1.2 och multitasking är väldigt smooth, och jag vill säga att det är världsklass på den!

    Då jag jobbar som både utvecklare och outsourcad support åt Google i Sverige så ser jag ofta att de enheter som har flest problem är de enheter med gammal mjukvara. Inte så konstigt egentligen då folk inte alltid bryr sig om att uppdatera telefonen och sen drar slutsatsen att den är dålig och byter.

    Se: iPhone ;)

    Vill man å andra sidan modifiera telefonen och roota etc. så är det inte ovanligt att buggar kan förekomma men även det väldigt sälla då om mna gör det på rätt sätt blir bättre än originalversionen!

    Hur ofta hänger sig mobilen helt?

    Har aldrig hänt för mig med originalprogramvaran. Aldrig.

    De gånger den har hängt sig så har det varit i utveckligssammanhang.

    Jag kände på den i affären och upptäckte direkt ett irritationsmoment[...]

    Ingen aning varför det är så. Men det är Samsungs TouchWiz och om de skulle ha satt knapparna där nere så hade Apple stämt dem. (En teori).

    Ser ni några problem med att använda S3 ihop med en Macbook?

    Nej det finns inga "jätteproblem". Men du bör vara uppmärksam på att alla funktioner inte kanske fungerar. Det beror på om du ska synka kontakter eller musik eller vad du nu ska göra.

    Ser man till framtida intresse i rooting etc. så är det inte fördelsamt att använda mac och Android.

    Kommer jag att märka stor skillnad från att gå från Retina skärm till en med Pentile?

    Svar ja. Ja det kommer du nog göra om du har använt iOS hela livet, typ. Men skärmen är inte dålig på SIII'an! Den är grym och kameran är bättre än iPhone!

    Batteritiden?

    Helt okej! Likartad som iPhone. Varierar såklart på användning.

    Och ni som skriver att det inte går att lägga till widgets[...]

    Självklart går det att göra det på sin iPhone. MEN. Det efter att du Jailbreakat den. På Android så har du det som standard. Det är det som är skillnaden mellan iOS & Android. Låst vs. Öppet.

    Mvh
     
    palmbergt gillar detta.
  2. pingo

    pingo Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    7 nov 2010
    Inlägg:
    246
    Mottagna gillanden:
    18

    MINA ENHETER

    - Hur buggig är enheten/OS? dvs hur ofta säger/tänker ni 'men va faan!, 'hmm vad hände nu?', 'varför beter den sig så?'

    Det har hänt en gång, jag lyckades få in nån inställning om textstorlek på SMS via volymknapparna. Vilket jag inte riktigt fattade :)

    - Hur ofta hänger sig mobilen helt, eller att ni helt är tvungna att flasha/resetta om den?

    Det har aldrig hänt faktiskt. Då har jag ändå rootad och provat div. ROM

    - Jag kände på den i affären och upptäckte direkt ett irritationsmoment(kanske?). Varför sitter knapparna för Kontakter, call-logs, favoriter, högst upp i Keypaden, dvs längst från tummen från när man har tryckt på telefonikonen längs nere till vänster? Med enhandsfattning måste man vandra upp med handen varje gång. Är inte det ett jobbigt moment än om ikonerna hade suttit längs ner som i IOS? Oavsett om en iPhone hade varit 50cm hög så behöver jag aldrig vandra med handen för att komma åt dessa.

    Jag har en stor hand, haha. Så jag behöver inte vandra. Utan tummen räcker när man lägger telefonen rätt.

    - Ser ni några problem med att använda S3 ihop med en Macbook?

    Nope, så länge inte Apple sätter några (patent) käppar i hjulet

    - Kommer jag att märka stor skillnad från att gå från Retina skärm till en med Pentile?

    Smaken är som baken. Jag tycker skärmen är riktigt bra.

    - Batteritiden? Känner ni att ni behöver ladda den för ofta? Vissa säger att den suger mycket batteri medan vissa säger att den inte gör det

    Har bytt ROM till Vikingway (4.1.2) och brukar använda energisparläget på natten. Då brukar jag få ladda varannan dag ungefär vid normal användning.

    Sen har ju telefonen ett antal bra funktioner. USB OTG, som är riktigt användbart för att läsa från USB minnen eller styra en Canon EOS (DLSR controller). Barometer som faktiskt fungerar bra. Android 4.1.2 har gjort telefonen ännu lite bättre med t.ex. multiwindow.
     
    palmbergt gillar detta.
  3. vulfgar

    vulfgar Senior Droid Hedersmedlem

    Blev medlem:
    14 maj 2011
    Inlägg:
    1 564
    Mottagna gillanden:
    229
    Telefon:
    OP 9

    MINA ENHETER

    Telefon:
    OP 9
    ROM:
    stock med root
    Info:
    Launcher: Nova
    Synd att du sänker ett o övrigt bra inlägg med en sån töntig och försdomsfull slutkläm. :mad:


    @TS:
    I övrigt kan jag inte tillföra så mycket till tråden, men om du rootar och byter rommar så kommer du att behöva fabriksåterställa då och då, men det finns en del bra backupprogram, vanligast är nog Titanium backup, men det finns fler, tex MyBackup Pro. När det gäller kontakter och kalender så är det ja annars enklast att synka genom att använda goglekonto, då synkas det automatiskt om du inte ändrar i nställningarna.

    Min lur har varit knallstabil trots att jag bytt roommar en del, men jag körde bara original i 2 dagar så jag vet inte hur stabil den är då.
    Förmodar att du kan vara intresserad av att root aeftersom du jailbreakade din iphone. ;)

    Själv har jag inte heller windows, utan kör med ubuntu. Har ingen susning om det finns alternativ för samsungs egen synkning mm till ubuntu eller mac, men om du ska roota så finns det. I dom flesta trådar om rootning nämns programmet odin, men det finns ett fullgott alternativ som heter heimdall, funkade utmärkt för mej när jag rootade min
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=758296
     
    palmbergt gillar detta.
  4. percoolio

    percoolio Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    14 sept 2011
    Inlägg:
    525
    Mottagna gillanden:
    128
    Telefon:
    OnePlus 6T

    MINA ENHETER

    Telefon:
    OnePlus 6T
    Jag vet, det var pinsamt, ber om ursäkt.

    On topic:
    Min sammanfattning lyder; för ett-två år sen hade jag sagt stanna hos Apple och iOS, men idag tror jag framtiden ligger i androids händer så det är bäst att sätta sig in i operativsystemet så fort som möjligt.



    Skickat från min SGSIII via Tapatalk 2
     
    vulfgar och palmbergt gillar detta.
  5. palmbergt

    palmbergt Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    9 dec 2012
    Inlägg:
    84
    Mottagna gillanden:
    2

    MINA ENHETER

    Tack för alla svar!
    Det bästa är nog om jag leker runt med den (har vänner som har S3) och får bilda mig en uppfattning av Android som OS. Buggar mm har nog de flesta tekniska prylar (ja, tom min brödrost beter sig udda ibland), bara det inte stör ut helheten så kommer jag bli nöjd.

    Eftersom ni är flitiga att svara här på ett ypperligt sett så kommer det några fler (nu blir Mod förbannad för att jag frångår policy att söka först).

    -Jag har alltid synkat mail,kontakter, kalender via Exchange...ser ni några problem gällande det? Kan man se undermappar, söka i globala adresslistan mm?
    -och en fråga som ni bara kan gissa er till, men ni är garanterat mer inbitna än mig vad gäller rykten och Samsungs sätt att komma med nya enheter utefter ett specifikt mönster precis som apple gör...ska jag vänta till S4'an? Kan säga direkt att jag inte kommer köpa den om den blir större fysiskt (att skärmen blir större gör inget).

    Tack igen för ett bra forum. Skönt att det hålls rent från pajkastning mot andra enheter/leverantörer. Själv tycker jag att man ska vara open-minded och faktiskt se till vad som passar en själv just för tillfället och vad marknaden har att erbjuda. Sen om det är Apple, Samsung, HTC, Nokia mfl bryr jag mig inte om.
    Och konkurrens mellan företagen emellan är alltid positivt för oss konsumenter, så om Samsung 'snor' en idé från Apple eller tvärtom och förhoppningsvis förbättrar den tycker jag inte vi som konsumenter ska lägga så stort fokus på (för alla företag är lika goda kålsupare)...det får juristerna ta hand om....bara de utvecklar deras produkter till det bättre. Det är iaf min åsikt.
    Kan liknas med musiken...tänk om artisterna inte lånade av varandra och utvecklade det de lånade, då skulle vi fortfarande få lyssna på identisk musik som gjordes för 100 år sedan...ingen rap, ingen house, ingen post-hardcore mm.
     
    Last edited: 10 dec 2012
  6. kendobendo

    kendobendo Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    1 feb 2011
    Inlägg:
    2 325
    Mottagna gillanden:
    636
    Telefon:
    OnePlus 7T Pro McLaren + Root

    MINA ENHETER

    Telefon:
    OnePlus 7T Pro McLaren + Root
    Detta är ju egentligen en fråga om Android vs. Ios. Har man investerat i många appar hos Ios så får man ju fundera kring detta också. Har man spenderat flera tusen på musik och allt möjligt så skulle de va rätt segt att losa rakt av. Fast om man inte har "bundit" upp sig hos vare sig Apple eller Google och man bara tittar på plattformarna så gillar jag Android bäst. De saker som jag idag tar förgivet kan jag inte ens få på IOS.

    När jag ska ut och träna så pluggar jag bara i mitt headset och telefonen "vet" vad jag vill göra. Den sätter igång min musik och den startar Endomondo. När klockan är efter 23:20 på kvällen så vill jag inte få några samtal på min telefon. Telefonen vet att jag inte vill bli störd och den sätter sig själv på ljudlös, men den gör undantag för samtal ifrån Kärringen. Men that's it. Ingen annan får lov att väcka mig ;)

    När jag lämnar hemmet på morgonen så stänger den av wifi så den inte ligger och drar ström och säkrar upp min mobil genom att kräva en pinkod för att man ska få lov att pilla på den! När jag sedan sätter mig i bilen så höjer den mediavolymen till 10 och sedan startar den min anpassade bilapp där jag har lite större ikoner och jag har en hastighetsmätare å lite annat nördigt å roligt :)

    När jag sedan kommer fram till jobbet så känner telefonen av att jag befinner mig i närheten av jobbet och aktiverar igen Wifi och ansluter till vårt Wifi här. Den sänker sedan volymen till 4 (jag jobbar på kontor, vi gillar inte orkester!) När jag sedan kommer hem på kvällen stängs mitt krav på pinkod av och wifi aktiveras igen och den ansluter till mitt nät hemma.

    Allt detta är helt automatiserat. Jag behöver inte pilla, starta någon appjävel eller nåt sånt. Jag gillar att den bara levererar varje dag. Den gör de jag gillar och den gör de bra.

    Vill man kan man även slänga in så telefonen stänger av och på belysningen där hemma helt automatiskt också baserat på din fysiska position. Enbart fantasin sätter sina begränsningar.

    Allt är dock inte prima. Men alla de problem och irritationer jag har med telefonen kompenserar Android för jämfört med alternativen.

    De är mina två cent i alla fall :)
     
    Last edited: 10 dec 2012
    bvb, shieldfire, palmbergt och 1 annan gillar detta.
  7. masze

    masze Android Veteran Hedersmedlem

    Blev medlem:
    5 sept 2010
    Inlägg:
    8 670
    Mottagna gillanden:
    1 714
    Telefon:
    12 Pro Max

    MINA ENHETER

    Telefon:
    12 Pro Max

    Härlig läsning, bra skrivet @kendobendo :)
    Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2
     
  8. palmbergt

    palmbergt Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    9 dec 2012
    Inlägg:
    84
    Mottagna gillanden:
    2

    MINA ENHETER

    @kendobendo, det låter ju faktiskt riktigt grymt.
     
  9. shieldfire

    shieldfire Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    22 feb 2011
    Inlägg:
    208
    Mottagna gillanden:
    10

    MINA ENHETER

    Ni vill nog i så fall titta på appen "Tasker".

    Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
     
  10. kendobendo

    kendobendo Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    1 feb 2011
    Inlägg:
    2 325
    Mottagna gillanden:
    636
    Telefon:
    OnePlus 7T Pro McLaren + Root

    MINA ENHETER

    Telefon:
    OnePlus 7T Pro McLaren + Root
    Yes Box! Tasker i kombination med alla tredjeparts program = Sweet juice for mama!

    Vi har ju en utvecklare här på forumet som gjort en fin app för strömstickarna på Netonnet som tasker kan prata med. Ni sätter upp era krav och regler och sedan tänds och släcks kaffebryggaren, lamporna, massagestolen, brödrosten enligt era önskemål! Varför inte koppla julgransbelysningen så här års :)

    Anyway, gillar man nörda, pilla, göra lite allt möjligt och även använda telefonen till vardagliga saker så är Android perfekt. Hatar man lära sig nya saker, utmanas och bara få allt severat på ett stadigt silverfat och klarar man dessutom av att accepterar å höra "Det går inte de där går inte, å de där vill inte apple, så de går inte heller" ja, då är iphone helt rätt.

    Mycket går att göra på iphone också men de krävs att användaren aktivt startar appen. Det är de jag personligen stör mig mest på med iphone. En sådan simpel sak som dropbox. Den är i princip värdelös på iphone jämfört med android. På en android skickas alla bilder direkt när de är tagna. På en iphone så ska man hålla på å starta appen varje gång.

    Men som jag skrev. Allt är inte perfekt. De märks av extra tydligt då man leker med custom roms och sånt men då har man också accepterat att priset för att hela tiden köra de senaste och ballaste att saker ibland kan strula lite. Men samtidigt så behöver man inte som Androidanvändare köra med root, custom roms osv.. De går lika bra att köra original på allt. Fast man får vara medveten att precis allt går inte att göra då heller. Men alla behöver inte allt. Däremot så behöver JAG allt! Jag älskar att lära mig nyteknik och gärna de senaste och de mest buggiga fanskapet som finns.. för de är kul! Kul å hela tiden utforska och flytta ribban och gränserna för vad man kan och inte kan göra. Mitt mål är de som inte går idag ska fan gå i morgon! :)
     
    wuqqs gillar detta.
  11. Brick

    Brick Baby Droid Medlem

    Blev medlem:
    26 aug 2011
    Inlägg:
    23
    Mottagna gillanden:
    6

    MINA ENHETER

    Sorry för att man high-jackar tråden men måste fråga kendobendo.

    Verkar som att man måste ha GPS på hela tiden för att Tasker ska funka till fullt ut? Blir inte batteritiden hemsk då?

    EDIT: Och en till fråga; vad är det för strömstickor du pratar om?
     
  12. kendobendo

    kendobendo Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    1 feb 2011
    Inlägg:
    2 325
    Mottagna gillanden:
    636
    Telefon:
    OnePlus 7T Pro McLaren + Root

    MINA ENHETER

    Telefon:
    OnePlus 7T Pro McLaren + Root
    Gps förklarar jag sen. På gymmet.

    Denna är det
    http://m.netonnet.se/art/hem-och-hu...l/sjalvlarande/telldus-tellstick/160628.6575/

    Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2
     
  13. masze

    masze Android Veteran Hedersmedlem

    Blev medlem:
    5 sept 2010
    Inlägg:
    8 670
    Mottagna gillanden:
    1 714
    Telefon:
    12 Pro Max

    MINA ENHETER

    Telefon:
    12 Pro Max
    gps behövs väl inte,.. mobilt nätverk har ju koll vart mobil befinner sig.

    Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2
     
  14. kendobendo

    kendobendo Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    1 feb 2011
    Inlägg:
    2 325
    Mottagna gillanden:
    636
    Telefon:
    OnePlus 7T Pro McLaren + Root

    MINA ENHETER

    Telefon:
    OnePlus 7T Pro McLaren + Root
    Ute från gymmet nu ;)
    Gps används i princip inte. Man använder mobilnätets master istället för att få en position. De blir inte lika exakt men dr drar inget extra på batteriet. Tasker har fullt stöd för detta.

    En annan sak med gps, den drar bara ström när den används och inte i onödan fast när den drar så blir de rätt mycket. I jämförelse med andra alternativ.

    Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2
     
  15. kendobendo

    kendobendo Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    1 feb 2011
    Inlägg:
    2 325
    Mottagna gillanden:
    636
    Telefon:
    OnePlus 7T Pro McLaren + Root

    MINA ENHETER

    Telefon:
    OnePlus 7T Pro McLaren + Root
    Exakt så gör jag. De blir med en pression på ungefär 200 meter vilket duger för de jag använder de till :)

    Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2
     
  16. palmbergt

    palmbergt Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    9 dec 2012
    Inlägg:
    84
    Mottagna gillanden:
    2

    MINA ENHETER

    Intressant, blir nog en S3 eller en S4 beroende på hur specen ser ut för den sistnämnda.
    En parantes gällande Dropbox på IOS. Där finns ju istället Icloud där allt du ställt in (kontakter, bilder mm) synkas automatiskt dit (krävs en wifi anslutning) utan att du gör någon handpåläggning alls.
    Mina bilder jag tagit under dagen synkas även per automatik till min Dropbox så fort jag pluggar in iPhone i min mac (den för över alla bilder till min lokala Dropbox-mapp som i sin tur synkar upp allt i molnet).

    Men jag känner att vi är av samma sort Kendobendo. Varför vänta på något officiellt när man kan använda det tidigare även med hänsyn till beta/alpha kod och dess buggar. Man vill ju testa det så fort som det öht går :)
    Om jag minns tillbaka så har jag ALDRIG använt en dator/mobil mm direkt out of the box utan att modifiera det till att sätta min egen touch på det.
     
    Last edited: 11 dec 2012
  17. meonit

    meonit Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    7 feb 2013
    Inlägg:
    1
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    Hej, mitt problem är detta ( Hoppas det finns nå'n lösning )

    med iphone och deras lurar kan jag lyssna på musik, ringa upp genom att tala om vem jag vill prata med och svara via headset.

    Det "ska" fungera på galaxy s III också, men finns det lurar som klarar det?
    ( Kör båge så man vill ju inte vara isolerad från yttervärlden, så in-ear fungerar inte )

    Verkar inte finnas något headset alls som har alla funktioner som dom som följer med, har jag fel elleer är det verkligen så dåligt med headset?
    ( Dessutom så'na som inte är in-ear verkar vara ännu sämre tillgång på. )

    Har någon något tips, eller måste man använda iphone för att kunna göra det jag vill?


    tack på förhand
     
    Last edited: 7 feb 2013
  18. Lias08

    Lias08 Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    27 okt 2010
    Inlägg:
    1 096
    Mottagna gillanden:
    658
    Operatör:
    Tre
    Telefon:
    iPhone 15

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tre
    Telefon:
    iPhone 15
    Telefon 2:
    iPhone SE
    Jag har haft iPhone sen första generationen släpptes i USA, sen har jag haft alla iPhones till 5:an.
    När iPhone 5 kom många av mina polare (Apple-talibaner) gick från Apple till Android och S3 och jag gjorde likadan och ångrar inte mig en sekund. Jag har Macbook och kommer aldrig köpa PC men när det gäller telefoner så Android är grymt och uppfyller mina krav mer än iPhone.