Diskussion: Den stora tråden om Xiaomi Redmi Note 3

Diskussion i 'Redmi & Redmi Note' startad av dalton, 4 dec 2015.

  1. Zappline

    Zappline Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    30 mar 2016
    Inlägg:
    178
    Mottagna gillanden:
    30
    Provade uppdatera till senaste weekly idag. Men det hjälpte tyvärr inte så nollställning får det bli och om det inte fixar det vet jag Fan inte vad mer jag ska göra...
     
  2. iterva

    iterva -_- Hedersmedlem

    Blev medlem:
    3 aug 2013
    Inlägg:
    2 017
    Mottagna gillanden:
    1 635

    MINA ENHETER

    Om du har uppdaterat till senaste så kör vidare med återställningen bara. Håller tummarna att problemen löser sig för dig med det!
     
  3. Zappline

    Zappline Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    30 mar 2016
    Inlägg:
    178
    Mottagna gillanden:
    30
    Skickar rapport när det är gjort ;)
     
    iterva gillar detta.
  4. combatman

    combatman Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    25 aug 2010
    Inlägg:
    64
    Mottagna gillanden:
    7

    MINA ENHETER

    Spräckte nyligen displayen på min ett år gamla Redmi Note 3 Pro och den har därefter långsamt blivit sämre i touchfunktionen. Till slut beställde jag en ny telefon, denna gång en Redmi Note 3 Pro Special Edition med band 20. Trots att det hade gått ett år tyckte jag inte att de nyare modellerna, typ Redmi Note 4, verkade vara någon direkt uppgradering. Tvärtom.

    Jag fick iaf luren igår. Det är i stort sett samma telefon, men jag noterar ändå ett par skillnader. Navigeringsknapparna nedanför displayen lyser betydligt starkare på den nya. Fingeravtrycksläsaren är även något bättre. På min gamla RN3 så missade den ibland att läsa, särskilt om fingret var lite fuktigt. Det kan naturligtvis ha bara gällt mitt exemplar, men ändå. Slutligen laddar den nya något långsammare. Den tycks bara ta maximalt 1,2 A när jag mäter via USB-porten. Den gamla luren tog upp till 2 A.

    Jag kommer iaf att byta display på den gamla framöver och ge till något av barnen. Någon med erfarenhet av displaybyte på RN3?
     
  5. mobilapan

    mobilapan Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    12 aug 2016
    Inlägg:
    1 712
    Mottagna gillanden:
    798
    Operatör:
    Vimla,Telia,AT&T, Bitel
    Telefon:
    Galaxy Note 8 Duos

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Vimla,Telia,AT&T, Bitel
    Telefon:
    Galaxy Note 8 Duos
    Telefon 2:
    Google Nexus 5X
    Platta:
    Nexus 7 (2013) 4G
    Är båda mobilerna lika urladdade när du testar laddningen då? Annars kommer de förstås ladda olika.

    På mina olika RN3 är bakgrundsbelysningen på de kapacitiva knapparna ganska lika.

    Bäst du inte spräcker displayen på den nya RN3SE för det finns inga ersättningsdisplayer vad jag vet.
     
  6. combatman

    combatman Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    25 aug 2010
    Inlägg:
    64
    Mottagna gillanden:
    7

    MINA ENHETER

    Japp, strömsiffrorna jag nämnde är de maximala. Nånstans efter 2/3 kapacitet övergår laddningen från constant current till constant voltage och strömmen minskar successivt. Skulle jag lyckas spräcka skärmen även på denna så får jag väl köpa en helt ny telefon, även om det är ganska svårt att hitta Kina-lurar som uppfyller samtliga kriterier man har. :)
     
  7. mobilapan

    mobilapan Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    12 aug 2016
    Inlägg:
    1 712
    Mottagna gillanden:
    798
    Operatör:
    Vimla,Telia,AT&T, Bitel
    Telefon:
    Galaxy Note 8 Duos

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Vimla,Telia,AT&T, Bitel
    Telefon:
    Galaxy Note 8 Duos
    Telefon 2:
    Google Nexus 5X
    Platta:
    Nexus 7 (2013) 4G
    Min kate laddar med runt 1.6A trots att den är 71% laddad. Kan prova när den är mer urladdad om jag kommer ihåg det.
     
  8. mobilapan

    mobilapan Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    12 aug 2016
    Inlägg:
    1 712
    Mottagna gillanden:
    798
    Operatör:
    Vimla,Telia,AT&T, Bitel
    Telefon:
    Galaxy Note 8 Duos

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Vimla,Telia,AT&T, Bitel
    Telefon:
    Galaxy Note 8 Duos
    Telefon 2:
    Google Nexus 5X
    Platta:
    Nexus 7 (2013) 4G
    Provade nu en dag senare när batteriet låg på 37% och då laddar den med 1.98A. Så prova en annan kabel eller laddare...
     
  9. Jonaslatt

    Jonaslatt Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    7 maj 2014
    Inlägg:
    133
    Mottagna gillanden:
    4

    MINA ENHETER

    Oftast inte alltid när jag ringer folk blir skärmen svart som den ska bli. Men jag kan inte få tillbaka bilden på telefon före personen lägger på.. Så skulle jag ringa någon telefon svarare så kan jag inte trycka tex 3 på telefon för att gå vidare.

    Någon annan som haft detta? Tips ider?
     
  10. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    19 802
    Mottagna gillanden:
    8 845
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest Mini
    Låter som problem med närhetssensorn. Den känner av när du har ett samtal och har telefonen vid örat/håller något för närhetssensorn och stänger av/släcker skärmen. Låter som om den kan vara trasig. Om du har ett skärmskydd, kolla först om den är i vägen.
     
  11. Jonaslatt

    Jonaslatt Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    7 maj 2014
    Inlägg:
    133
    Mottagna gillanden:
    4

    MINA ENHETER

    Jo det låter som den. Var sitter denna.. Bredvid högtalaren? Har en likadan telefon med trasig skärm
     
  12. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    19 802
    Mottagna gillanden:
    8 845
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest Mini
    Ja, jag tror att det är den som sitter mellan samtalshögtalaren och den framåtriktade kameran
     
  13. mrkawa

    mrkawa Baby Droid Medlem

    Blev medlem:
    5 feb 2016
    Inlägg:
    22
    Mottagna gillanden:
    0
    Jag har MIUI 6.1.21 enligt min updater.
    Det står att MIUI 7 är tillgänglig men Det blir hela tiden update failed.
     
  14. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    19 802
    Mottagna gillanden:
    8 845
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest Mini
    Lägg in MIUI 8 manuellt
     
  15. mrkawa

    mrkawa Baby Droid Medlem

    Blev medlem:
    5 feb 2016
    Inlägg:
    22
    Mottagna gillanden:
    0
    Ok Lägg in MIUI 8 manuellt, hur går det till?
     
  16. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    19 802
    Mottagna gillanden:
    8 845
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest Mini
    Vilken modell av Redmi Note 3 har du?
     
  17. mrkawa

    mrkawa Baby Droid Medlem

    Blev medlem:
    5 feb 2016
    Inlägg:
    22
    Mottagna gillanden:
    0
    Under model number står bara Redmi Note 3
     
  18. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    19 802
    Mottagna gillanden:
    8 845
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest Mini
    Ja, det finns 3 versioner av den. Den med en MediaTek CPU (om du kollar under model number, så ska det stå CPU och där då vad för CPU det är), den med en Qualcomm CPU (Vilket har en Max hastighet på 1.8GHz) och en som är samma som föregående, men med stöd för alla Svenska 4G nät. Men i o med att du säger att du har Miui 6, så undrar jag om du inte har den första versionen som kom ut, dvs MediaTek. Man måste dock vara säker på vilken av versionerna du har, då det är en rätt stor skillnad mellan just MediaTek och Qualcomm versionen. Sedan, använd gärna Citera knappen, så märker man när du svarat mycket bättre :)
     
  19. mrkawa

    mrkawa Baby Droid Medlem

    Blev medlem:
    5 feb 2016
    Inlägg:
    22
    Mottagna gillanden:
    0
    Tack för tipset.
    Det står CPU octacore20ghz.
    Läste nog fel betr. Det andra.
    MIUI version 7 by xiaomi.eu 6.1.14 Beta
     
  20. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    19 802
    Mottagna gillanden:
    8 845
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest Mini
    Ah, ja, du har den första versionen. Sedan ser jag att du inte heller kör officiell rom då du kör Xiaomi.eu rom.