1. Fello: Dubbel Surf så länge du är kund hos oss!
  Stäng notis
 2. Registrera ett konto och bli del av Sveriges förmodligen trevligaste och mest hjälpsamma community.
  Stäng notis

Diskussion: Det största problemet med Android

Diskussion i 'Allmänt' startad av edvinnn, 19 nov 2018.

 1. edvinnn

  edvinnn Adult Droid Medlem

  Blev medlem:
  5 jul 2012
  Inlägg:
  706
  Mottagna gillanden:
  280
  Operatör:
  Comviq
  Telefon:
  OnePlus 7T

  MINA ENHETER

  Operatör:
  Comviq
  Telefon:
  OnePlus 7T
  Info:
  Niagara Launcher
  Telefon 2:
  Huawei P20
  Jag bestämmer mig för att gå ut på en löptur. Lämnar min Huawei P20 körandes EMUI hemma, medan min TicWatch som kör WearOS sitter på handleden. Sätter igång ett träningspass via den nya funktionen i WearOS genom att dra in från vänster på klockan.

  Väl hemma efter löpturen vill jag kika på hur jag presterade. WearOS och Android i grunden, det borde inte vara några problem överhuvudtaget, och det är det egentligen inte. Men i detta scenariot uppstår något som jag tror alla Androidanvändare har stött på. Jag har tre appar för träning/hälsa men vill bara ha en.

  Faktum är att när jag jag startade träningspasset på klockan, så var det Mobvois egna träningsprogram som loggade min löprunda. Ha i åtanke att Google Fitness också finns installerat på klockan, och att Huaweis egna hälsoapplikation på telefonen. Hur som helst, för att se mina resultat mer detaljerat än det jag kan få fram på den lilla skärmen på klockan så behöver jag alltså ladda ner Mobvois app från Play Store.

  Jag sitter alltså på 3 olika appar för samma uppgift, varav jag egentligen inte kan välja någon standardapp att köra på eftersom de ligger alldeles för djupt förankrade inom tillverkarnas mjukvaror. Huaweis egna går givetvis inte att avinstallera. Mobvois egna är satt som standard i klockan, och det finns inga inställningar att ändra detta.

  Nej, givetvis är det inte Android som är boven, men det blir såhär med tanke på friheten tillverkarna får. Resultatet blir en spretig användarupplevelse för slutanvändaren.

  Observera att jag inte är ute efter hjälp eller någon lösning på problemet i första hand. Jag vill höra vad ni tycker om detta. Är det bara jag som irriterar mig på detta?
   
 2. Ompan

  Ompan Adult Droid Medlem

  Blev medlem:
  20 okt 2011
  Inlägg:
  984
  Mottagna gillanden:
  577

  MINA ENHETER

  Nej det är faktiskt både på gott och ont med friheten i Android. Det är liksom ekosystem på ekosystem vilket egentligen blir slöseri med resurser och telefonkapacitet. Samtidigt måste ju tillverkarna göra nåt för att differentiera sig men jag hade önskat att vi som slutanvändare kunde få full valmöjlighet att avinstallera tillverkarens eller Googles egna appar.
   
  Kristy, eastbound och edvinnn gillar detta.
 3. ajo.lill

  ajo.lill Teen Droid Medlem

  Blev medlem:
  15 okt 2018
  Inlägg:
  398
  Mottagna gillanden:
  289
  Operatör:
  Comviq
  Telefon:
  Samsung Galaxy Note 10 Plus

  MINA ENHETER

  Operatör:
  Comviq
  Telefon:
  Samsung Galaxy Note 10 Plus
  Mobvoi fick sig en riktig känga för detta, och beklagade att folk inte var nöjda. Man sa att det självklart inte var meningen att vi skulle bli missnöjda. Nåväl. Jag sitter också på en Mobvoi (Ticwatch S) och har inte riktigt haft så mycket lidande av detta då jag spårar med Strava. Jag är van att starta appen manuellt så har inte räknat med någon genväg.

  Däremot tycker man ju att det vore nice att få välja.. Swipa åt det hållet och då få frågan; vilken app vill du använda? Google Fit, Mobvois egna, Strava eller whatever, baserat på vad som finns installerat.

  Nu ska vi dock vara tydliga med att detta är Mobvoi som ändrat standard-appen här. I "ren Android" på klockan så är det Google Fit som öppnas.
   
  Kristy, eastbound och edvinnn gillar detta.
 4. Snapphane

  Snapphane Adult Droid Medlem

  Blev medlem:
  27 jun 2010
  Inlägg:
  721
  Mottagna gillanden:
  232
  Operatör:
  Telenor
  Telefon:
  Huawei P20 Pro

  MINA ENHETER

  Operatör:
  Telenor
  Telefon:
  Huawei P20 Pro
  Platta 2:
  Huawei T3 10
  Övrigt:
  TicWatch E
  Det är ju lite detta jag är rädd för i och med EU. Ja, EU har en god vilja här och monopol är ju inte bra. MEN, när jag kör mina appar via Amazon, min kalender via Microsoft, min mejl via ett företag jag aldrig hört talas om och mina kartor via tillverkarens egna försök att skapa något nytt osv, osv Så vet jag inte om jag skulle orka vänta på att den fria marknaden harmoniserar läget. För i det läget lär väl EU klaga på monopol igen....

  I just detta exemplet dock så brukar det mesta kunna synka till just Google Fit. Körde själv en kombination av Mi Band och Runkeeper och visst hade man ju 2 hälsoappar och 1 träningsapp men allt gick fint ihop i Google Fit :)
   
  Vispen74 gillar detta.
 5. N6290

  N6290 Senior Droid Medlem

  Blev medlem:
  12 sept 2012
  Inlägg:
  1 197
  Mottagna gillanden:
  531

  MINA ENHETER

  Ett liknande problem uppstår när man ska köpa diverse "smart" utrustning till hemmet, till exempel en digital våg som laddar upp data till Internet. Eller för den delen smart dammsugare, kylskåp, dörrlås, dörrkamera, larmsystem och allt vad som nu finns som kan kopplas upp. Är utrustningen kompatibel med en app man redan använder? Eller måste man ladda ner ytterligare appar? Det kan bli rejält jobbigt. Men i många fall tycks stöd finnas för Google Fit, som tur är, när vi pratar om hälsa och träningsappar.

  Med min Samsung-klocka fick jag börja vänja mig vid att ha både Google Fit och Samsung Health installerat, och ha data i båda (klockan stödjer enbart den senare). Först kändes det lite jobbigt, men när jag upptäckt att apparna är bra på olika saker så är det faktiskt helt okej att ha två appar för samma sak. Men om jag skulle köpa någon ytterligare utrustning och behöva installera appar från t.ex. huawei, xiaomi eller annan tillverkare, då vore nog gränsen nådd...
   
  edvinnn och bernard gillar detta.
 6. sunemangs

  sunemangs Adult Droid Medlem

  Blev medlem:
  20 aug 2011
  Inlägg:
  587
  Mottagna gillanden:
  210

  MINA ENHETER

  Jag hade en galaxy s2 en gång i tiden och den var väl inte direkt mycket bloat om man ser till utvecklingen av samsung och andra. Men det lilla räckte för att jag dissar telefoner direkt som har dubbletter på appar osv. Dvs i princip alla förutom pixel och android onetelefoner osv. Synd då det finns en hel del bra telefoner därute.(bortsett från mjukvaran då)

  Ju mer skit på enheten, desto mer som kan strula.
   
 7. HurShastaslångaf

  HurShastaslångaf Infant Droid Medlem

  Blev medlem:
  24 nov 2018
  Inlägg:
  1
  Mottagna gillanden:
  0
  Vet någon ifall det går att ta bort mobiltelefonens klocka eller inte...?