Första intrycken & omdömen Pixel 4a

Diskussion i 'Google Pixel 4a' startad av Swedroid, 3 aug 2020.

 1. Gumo

  Gumo Kid Droid Medlem

  Blev medlem:
  13 jul 2014
  Inlägg:
  64
  Mottagna gillanden:
  81

  MINA ENHETER

  Under tiden jag väntade på min pixel 4a uppskattade jag verkligen alla poster i denna tråd. Har nu haft pixel 4a i 5 dagar, och här är min upplevelse:
  För lite bakgrund är jag ganska teknikintresserad, men med större fokus på innovation och funktionalitet än teknisk kunskap. Jag vill ha nya bra funktioner som fungerar i praktiken helt enkelt. Här passar ju mobiltelefoner in väldigt väl med tanke på hur snabbt utvecklingen går kopplat mot hur mycket man använder telefonen idag.
  Ovanstående står dock i motsatsförhållande till min konsumtions- och miljöångest. Jag både vill inte och vill konsumera nya telefoner varannat år. Lyckligtvis kan jag köpa nya dyra telefoner till min barn och fru, men själv har jag en lång historik av "billigare" premiumtelefoner från HTC, LG med varierande utfall.
  Pixel 4a innebar ett alternativ som skulle ge mig möjlighet att göra avsteg från konsumtionshysterin med tanke på pris, hållbarhet (uppdateringar) utan att göra avkall på mitt intresse för teknik.

  Hur gick det då?
  Beställde från Fnac och fick telefonen efter ca 1 månad(!). Mitt första intryck när jag öppnade lådan var att den var horribelt liten, snygg och väldigt clean. Vid jämförelse med p30 pro och note 8 känns form och materialval medvetet: här kommer telefon med totalt fokus på funktionalitet. Detta är en daily driver inte en blingmaskin.
  Laddade upp mobilen och tog ett par bilder. Detta på kvällen, och jag var inte imponerad med tanke på skriverierna på nätet och här på forumet. Denna åsikt har ändrats helt. Vet inte om någon av de 3 uppdateringarna som kommit har något med detta att göra. Enkelt uttryckt: om du alltid varit avundsjuk på Apples fenomenala point and shot, detta är mobilen för dig. Allt stämmer som skrivs på forumet, du tar facilt oerhört bra bilder. Det är ett nöje att visa dessa för iphoneägare och sedan meddela vad mobilen kostat.
  Batteritiden kan jag inte utvärdera. Min note 8 behöver laddas 2 gg/dag, nuff said. Men jag har hittils inte behövt ladda på pixeln en enda gång utöver vanliga nattladdningen. Och då bör jag ses som "heavy user". Du kommer inte bli besviken på batteritiden helt enkelt.
  Ok, snabb genomgång av övriga för mig viktiga funktioner. Skärmen: ljusstark (viktigt), naturliga färger. Detta är viktigt för mig, gillar inte Samsungs "punch". Flyt: mycket bra, jag har inte upplevt någon form av hack eller microlagg. Överhuvudtaget känns telefonen kompetent men kontrollerad. Storlek: efter den initiala chocken, helt perfekt. Den väger ingenting dessutom vilket innebär att min tennisarmbåge förbättrats markant.
  Sammanfattning: Jämfört med note 8, p20 pro och p30 pro. Pixel är ngt helt annat än dessa telefoner. Prestandamässigt märker jag skillnad endast i efterarbetning av bilder med något längre laddningstider. Det du dock får istället är en fenomenal koppling mot Google Fotos liksom med allt annat på telefonen. Saker hamnar där de ska, lösenordshanteringen är sömlös, delning av dokument och bilder till och mellan appar görs oerhört enkelt. Detta är utan tvekan den största behållningen med pixel, jag kan bara jämföra med Apples enkelhet och påstådda användarbarhet (jag ser den inte själv, #hata iCloud/iTunes).
  Jag trodde skillnaden skulle vara större mot ffa p30pro som är en oerhört kompetent telefon. Och visst finns det stora skillnader i ex kamerans hårdvara och möjligheter, trådlös laddning, ip-certifering. Jag gillar dessa funktioner men de är sekundära. Pixeln spöar alla utifrån ett helhetsperspektiv.
  Sjuk value for money helt enkelt.
  EDIT: jag har själv funderat på om de positiva recensionerna av pixel 4a utgår ifrån premissen att detta är en "billig" mellanklasstelefon. För mina behov, och jag är sjukt kvalitetsmedveten, ger pixel 4a samma funktionalitet som en premiumtelefon. Jag har tidigare jagat vidvinkel, telelins, macro etcetera men handen på hjärtat 99, 5 av 100 bilder tar jag på min familj. Alla coola funktioner som man
  visat upp men aldrig använder. Gorilla glass 6 känns inte premium när skärmen får en repa etcetera.
  Om du är som jag och använder telefonen för surf (leta deals, swedroid), slentrian sociala medier, Candy crush, spotify, email, snygga bilder på frugan (och selfies du aldrig blir nöjd med, finns ingen mjukvara som kan hjälpa där), ringa och messa - då finns det sannolikt ingen anledning att inte köpa pixel 4a.
   
  Last edited: 8 nov 2020
  Jan81, poowntus, Desert Rat och 11 andra gillar detta.
 2. Madlib

  Madlib Infant Droid Medlem

  Blev medlem:
  15 okt 2020
  Inlägg:
  11
  Mottagna gillanden:
  7
  Lite saker jag stört mig på:
  - Hur kan inte extended/scrolling screenshot finnas på en telefon år 2020?
  - Tar lite för lång tid att låsa upp när skärmen är helt släckt tycker jag, borde gå lika snabbt som när skärmen är väckt
  - Nu kanske inte detta är kopplat till Pixeln men; jag kör gesture navigation för första gången i och med detta köp (kände att det var dags), och tycker att det är synd att man inte kan välja bort animationer helt och hållet då

  Tycker det flyter på väldigt bra med Pixeln annars. Storleken är jag mest nöjd med, vilket var största anledningen till köpet.

  EDIT: Fingerprinten är väldigt bra. I princip hundraprocentig. Behöver i princip bara toucha väldigt snabbt. Det jag menar är att det sedan är en fördröjning från släckt skärm till upplåst. Menade inte att, som det annars är med många optiska läsare, att man behöver ha kvar fingret en längre stund...och att den då ändå inte alltid fungerar perfekt.
   
 3. Erhnam

  Erhnam Kid Droid Medlem

  Blev medlem:
  7 aug 2011
  Inlägg:
  35
  Mottagna gillanden:
  13

  MINA ENHETER

  Jag gick från One plus 7T till denna och den fysiska känslan var att man gick från premium till budget.
   
 4. hellgun

  hellgun Youth Droid Medlem

  Blev medlem:
  24 nov 2011
  Inlägg:
  147
  Mottagna gillanden:
  13

  MINA ENHETER

  Det har du ju i viss mån också gjort. Det är nog svårt att göra en telefon för halva priset utan att göra avkall på något.

  OnePlus 7T är antagligen prisvärd i sitt segment och Pixel 4a är definitivt prisvärd i sitt.
   
 5. Erhnam

  Erhnam Kid Droid Medlem

  Blev medlem:
  7 aug 2011
  Inlägg:
  35
  Mottagna gillanden:
  13

  MINA ENHETER

  Korrekt. Tänkte det var värt att nämna om någon tänkt göra samma och lägger värdering i just den känslan.
  För mig är det inte så viktigt. Jag har haft nexusar innan och saknat kameramjukvaran vilket var min drivkraft till att byta. Har dock inte testat den nog än för att kunna göra ett utlåtande.
   
 6. eastbound

  eastbound Senior Droid Medlem

  Blev medlem:
  6 sept 2011
  Inlägg:
  1 280
  Mottagna gillanden:
  912

  MINA ENHETER

  Sålde min iPhone 11pro å köpte mig denna lilla pixeln idag. Otroligt skönt att slippa tyngden som min iPhone hade. Kameran är enligt mig mycket roligare att fota med än min upplevelse från iPhone.
  Känner att det är perfekt format på denna för händerna. Efter att provat på iOS nån månad så känns det som jag är hemma igen.
   
  rickards, chhans, Gumo och 2 andra gillar detta.
 7. msandstedt

  msandstedt Professional Droid Medlem

  Blev medlem:
  4 mar 2014
  Inlägg:
  2 383
  Mottagna gillanden:
  2 204
  Telefon:
  Iphone 11 Pro 256gb

  MINA ENHETER

  Telefon:
  Iphone 11 Pro 256gb
  Telefon 2:
  Google Pixel 4a
  Info:
  Reserv
  Telefon 3:
  Iphone 7
  Info:
  Arbetstelefon
  Platta:
  Lenovo Yoga Tablet 3 Plus
  Platta 2:
  Lenovo Yoga Tablet 2 10 W10 32GB
  ROM:
  Win10
  Övrigt:
  Chromecast 3st, JBL Link 10, Google Home mini
  Köpte mig en Pixel 4a som komplement till min iPhone 11pro, vilken underbar telefon! Perfekt i storlek ligger fint i handen och härligt med baksida av plast! Visst märks det att prestandan är sämre än iPhone 11pro men vore konstigt annars då den kostar mindre än hälften. Den kommer inte ersätta min 11pro men är perfekt för att stilla min android-abstinens. Har ju haft rätt många Huawei, Motorola, någon Samsung och LG innan men känner att Pixel är det bästa valet idag om man vill köra Android.

  Kameran är riktigt härlig och klår 11pro ordentligt med porträtt-läget i övrigt är de ganska jämbördiga.

  Riktigt nöjd!
   
  Gumo, Puttesson och andersp84 gillar detta.
 8. Nordlunderik

  Nordlunderik Youth Droid Medlem

  Blev medlem:
  8 okt 2017
  Inlägg:
  103
  Mottagna gillanden:
  48
  Har på senare tid börjat uppleva att ljudet distar från den övre högtalaren, framför allt vid manliga röster. Någon som hört samma?