1. Registrera ett konto och bli del av Sveriges förmodligen trevligaste och mest hjälpsamma community.
    Stäng notis

Glömt grafiskt lösenord mate 10 pro

Diskussion i 'Mate 10-serien' startad av Soolis, 25 jan 2020.

  1. Soolis

    Soolis Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    25 jan 2020
    Inlägg:
    4
    Mottagna gillanden:
    0
    Hej,

    Telefonen gjorde en reboot inatt pga lite batteri, till mitt förtret så är jag helt nollställd kring mitt grafiska lösenord.
    Mitt muskelminne säger mig att jag slår in rätt men likt förbannat så funkar ingen av de kombinationer jag testar och det blir en timmes väntetid för att kunna testa igen efter tre försök.

    Finns det något sätt att komma runt detta? pinkoden kan jag och jag har även fingeravtryck installerat.
    Jag har fotografier sen två år tillbaks som jag ej vill att de ska gå förlorade (Borde gjort backup jag vet)

    /Desperat
     
  2. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    15 551
    Mottagna gillanden:
    6 131
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Telefon 2:
    OnePlus 3
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Home, Chromecast Audio
    Vad jag vet, nej. Du måste kunna låsa upp telefonen via det grafiska lösenordet för att kunna ändra det, eller stänga av det. Går inte det, måste man göra en återställning. Och telefonen går inte heller o kopplas in till en dator och kopiera filer från den, för den måste vara upplåst för att man ska kunna göra det av säkerhetsskäl.
     
  3. Leo83

    Leo83 Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    5 jan 2012
    Inlägg:
    2 213
    Mottagna gillanden:
    1 048

    MINA ENHETER

    Vad menar du med fingeravtryck installerat?

    Att du kan låsa upp med både grafisk lösenord och fingeravtryck?
     
  4. Soolis

    Soolis Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    25 jan 2020
    Inlägg:
    4
    Mottagna gillanden:
    0

    Ja, exakt. Men att den ändå kräver det grafiska först och ju mer jag tänker på det ju mer känns detta som nån jäkla bugg. Läst om andra som fått en mjukvaruuppdatering där det grafiska lösenordet sen ej fungerar. Jag är 99% säker på att det jag fyller i är det korrekta. Men det löser ju inte mitt problem tyvärr.
     
  5. Leo83

    Leo83 Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    5 jan 2012
    Inlägg:
    2 213
    Mottagna gillanden:
    1 048

    MINA ENHETER

    Men då kan du väl bara återställa det sättet du loggar in på, det kräver väl vara pin. Dvs att du går in på inställningar för skärmlås, den frågar om pin för att ändra typ av skärmlås och så väljer du pin eller byter ditt grafiska till något du kommer ihåg
     
  6. Asawi

    Asawi Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    6 jul 2012
    Inlägg:
    2 725
    Mottagna gillanden:
    1 963
    Operatör:
    Vimla
    Telefon:
    Xiaomi Mi A2

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Vimla
    Telefon:
    Xiaomi Mi A2
    Telefon 2:
    Xiaomi Redmi Note 6 Pro
    Platta:
    Samsung Note 2014
    Hur kommer man till den inställningen utan att först låsa upp mobilen? Kan man alltså ändra skärmlås redan från låsskärmen?
     
    jnsson gillar detta.
  7. R3b0rn

    R3b0rn Impartial Droid Moderator

    Blev medlem:
    11 apr 2010
    Inlägg:
    3 816
    Mottagna gillanden:
    3 510
    Operatör:
    Tre
    Telefon:
    Apple iPhone 11 Pro Max 512GB Green

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tre
    Telefon:
    Apple iPhone 11 Pro Max 512GB Green
    Platta:
    Apple MacBook Pro 15 2017 i7
    Platta 2:
    Apple iPad Pro 11” 64Gb WiFi
    Har för mig att det ska gå om man tar bort en fil genom ADB när telefonen är på bootloader läge men vet att huawei är lite struliga nu när dom har låst ner rätt mycket.
     
  8. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    15 551
    Mottagna gillanden:
    6 131
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Telefon 2:
    OnePlus 3
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Home, Chromecast Audio
    Man kan inte komma åt ADB om man inte låst upp telefonen, det gäller alla tillverkare vad jag vet. Plus så måste man ha aktiverat Utvecklaralternativ och aktivera USB-felsökning.
     
  9. Leo83

    Leo83 Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    5 jan 2012
    Inlägg:
    2 213
    Mottagna gillanden:
    1 048

    MINA ENHETER

    Han skrev ju att han kunde låsa upp telefonen med fingeravtryck också
     
  10. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    15 551
    Mottagna gillanden:
    6 131
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Telefon 2:
    OnePlus 3
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Home, Chromecast Audio
    Han gjorde en reboot och efter en reboot så måste man ange pin-kod/grafiskt lösenord och inte fingeravtryck
     
    dannejanne gillar detta.
  11. Asawi

    Asawi Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    6 jul 2012
    Inlägg:
    2 725
    Mottagna gillanden:
    1 963
    Operatör:
    Vimla
    Telefon:
    Xiaomi Mi A2

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Vimla
    Telefon:
    Xiaomi Mi A2
    Telefon 2:
    Xiaomi Redmi Note 6 Pro
    Platta:
    Samsung Note 2014
    Ah, du menar så... Men nuär det ju så att...
    Vilket är normalt efter en omstart. Du brukar inte fingeravtryck räcka till (som @jnsson@jnsson säger)
     
  12. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    15 551
    Mottagna gillanden:
    6 131
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Telefon 2:
    OnePlus 3
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Home, Chromecast Audio
    @Asawi@Asawi samt @Soolis@Soolis Man har aldrig kunnat använda fingeravtryck som upplåsning av låsskärm när man startat eller startat om telefonen av säkerhetsskäl med stock rom / originalmjukvara.
     
  13. R3b0rn

    R3b0rn Impartial Droid Moderator

    Blev medlem:
    11 apr 2010
    Inlägg:
    3 816
    Mottagna gillanden:
    3 510
    Operatör:
    Tre
    Telefon:
    Apple iPhone 11 Pro Max 512GB Green

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tre
    Telefon:
    Apple iPhone 11 Pro Max 512GB Green
    Platta:
    Apple MacBook Pro 15 2017 i7
    Platta 2:
    Apple iPad Pro 11” 64Gb WiFi
    Last edited: 26 jan 2020
  14. Soolis

    Soolis Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    25 jan 2020
    Inlägg:
    4
    Mottagna gillanden:
    0
    Hej igen,

    Jag kommer alltså inte in med mitt fingeravtryck eftersom den kräver det grafiska vid omstart. Har tyvärr inget sdkort då hade det inte varit några problem och jag hade bara gjort en reset på hela telefonen, men jag inte vill gå miste om mina bilder så då skiter det sig tyvärr...
     
  15. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    15 551
    Mottagna gillanden:
    6 131
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Telefon 2:
    OnePlus 3
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Home, Chromecast Audio
    Vad jag vet så finns det tyvärr inga hål för att gå förbi låsskärmen vad jag vet :(
     
  16. MissAndroid

    MissAndroid Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    27 nov 2017
    Inlägg:
    112
    Mottagna gillanden:
    38
    Operatör:
    Vimla
    Telefon:
    Huawei P30 Pro

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Vimla
    Telefon:
    Huawei P30 Pro
    Kan en auktoriserad verkstad för Huawei hjälpa till med sådana här problem?
     
  17. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    15 551
    Mottagna gillanden:
    6 131
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Telefon 2:
    OnePlus 3
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Home, Chromecast Audio
    Jag skulle säga nej, då man enkelt kan återställa telefonen och en verkstad hanterar inte att göra en backup eller så.
     
  18. Soolis

    Soolis Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    25 jan 2020
    Inlägg:
    4
    Mottagna gillanden:
    0
    Så vad är mitt alternativ, besöka nån firma som kan göra backup på datan i mobilen till säkert svindyrt pris?
     
  19. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    15 551
    Mottagna gillanden:
    6 131
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Telefon 2:
    OnePlus 3
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Home, Chromecast Audio
    Det är frågan om ens det går, då telefonen per standard är krypterad. Man kan nog få ut själva datan, men då är datan fortfarande krypterad, och jag vet inte hur man dekrypterar data som kommit ifrån en Android telefon
     
  20. huskul

    huskul Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    9 apr 2010
    Inlägg:
    2 312
    Mottagna gillanden:
    188
    Operatör:
    Tele2
    Telefon:
    Huawei

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2
    Telefon:
    Huawei
    men telefonen kräver kod var 3e dag
    hur gjorde du då?