1. Registrera ett konto och bli del av Sveriges förmodligen trevligaste och mest hjälpsamma community.
    Stäng notis

Haken med Universial Telecom ??

Diskussion i 'Allmänna diskussioner' startad av wmb, 31 maj 2014.

  1. dt33

    dt33 Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    11 apr 2010
    Inlägg:
    1 756
    Mottagna gillanden:
    437

    MINA ENHETER

    Ja, innan hade dom 250 kr bonus för ny kund + 300 kr med inbjuden. Bjöd in en kompis och hade totalt 400 kr att ringa för. Jag sade upp abb. efter 1 mån och efter 3 mån uppsägningstid var över.

    Jag behövde inte betala ett öre för de 4 mån jag hade Telecom innan. Fast jag hann aldrig ringa upp all de 400 kr, 1 Mbit var för sakta och orkade inte byta SIM kort varje gång skall ringa.
     
  2. wunderbaum

    wunderbaum Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    2 apr 2011
    Inlägg:
    109
    Mottagna gillanden:
    12

    MINA ENHETER

    Stängde av mitt 4G. Tappade internet varje gång en övergång skulle ske, och det blev relativt ofta eftersom 4G täckningen är lite dålig inomhus. HSDPA fungerar bra och 10-20 mbit är fullt tillräckligt.
     
  3. 6150

    6150 Android Apprentice Medlem

    Blev medlem:
    18 nov 2012
    Inlägg:
    3 735
    Mottagna gillanden:
    1 110

    MINA ENHETER

    Okej. Tack.

    Enda anledningen till att ha Universal är obegränsad (typ iaf) data på Telias 4G nät.
    Telias 3G nät som delas med Tele2 är inget att ha, anser ja.

    Skickat från min Nexus 5 via Tapatalk
     
  4. wmb

    wmb Android Hedersmedlem

    Blev medlem:
    19 okt 2009
    Inlägg:
    5 519
    Mottagna gillanden:
    773
    Operatör:
    Fello

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Fello

    Va? Syftar du på 10gb som typ "obegränsad data" ??




    Skickas från min iPhone 5s
     
  5. 6150

    6150 Android Apprentice Medlem

    Blev medlem:
    18 nov 2012
    Inlägg:
    3 735
    Mottagna gillanden:
    1 110

    MINA ENHETER

    Nej, 10 GB är inte obegränsad datamängd, iaf inte för mig då 10 GB bara räcker 1 vecka för mig.

    Jag syftar på Surfis 57 med obegränsad surf.

    Skickat från min Nexus 5 via Tapatalk
     
  6. Brödrost

    Brödrost Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    27 apr 2012
    Inlägg:
    401
    Mottagna gillanden:
    74
    Operatör:
    Halebop
    Telefon:
    Nokia 7 Plus

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Halebop
    Telefon:
    Nokia 7 Plus
    Platta:
    Nexus 7 2013
    Jag har haft Telia i mer än ett decennium, och bytte för några veckor sen till Tele2 (och nu Universal Telecom). Bättre 4g på Tele2, men när 4g på Tele2 inte fanns (ganska ofta för mig) så fanns det ofta inget annat att falla tillbaka på heller. :( En vanlig dag för mig på Tele2 innebar 15-30% utan någon täckning alls enligt Gsam battery monitor.

    På landsbygd dock, men ville bara flika in att för vissa är Telias (och i förlängningen Universal Telecoms) 3g mycket bättre.
     
  7. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    14 848
    Mottagna gillanden:
    5 716
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Telefon 2:
    OnePlus 3
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Home, Chromecast Audio
    Tele2 och Telia delar samma 3G täckning bara så du vet det :)
     
  8. Cupcakes

    Cupcakes Android Expert Hedersmedlem

    Blev medlem:
    14 jan 2011
    Inlägg:
    11 610
    Mottagna gillanden:
    3 342
    Operatör:
    Telia, Tre
    Telefon:
    iPhone 11 Pro 256GB

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Telia, Tre
    Telefon:
    iPhone 11 Pro 256GB
    Platta:
    iPad Pro 10,5
    Platta 2:
    iPad Mini 4

    Har du stängt av GSM? Tele2 kör nämligen 2G och 4G från samma basstationer vilket gör att du borde ha 2G-täckning överallt där du har 4G-täckning.


    De delar 3G-nätet - men kapaciteten kan skilja sig. :)


    Skickat från min iPhone med Tapatalk
     
  9. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    14 848
    Mottagna gillanden:
    5 716
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Telefon 2:
    OnePlus 3
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Home, Chromecast Audio
    Jag vet det Cupcakes :)
     
  10. Cupcakes

    Cupcakes Android Expert Hedersmedlem

    Blev medlem:
    14 jan 2011
    Inlägg:
    11 610
    Mottagna gillanden:
    3 342
    Operatör:
    Telia, Tre
    Telefon:
    iPhone 11 Pro 256GB

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Telia, Tre
    Telefon:
    iPhone 11 Pro 256GB
    Platta:
    iPad Pro 10,5
    Platta 2:
    iPad Mini 4

    Var egentligen inte riktat mot dig, utan mer som ett förtydligande eftersom det kan låta som allt är samma när man säger delar 3G-nät eller 3G-täckning t.ex. :)


    Skickat från min iPhone med Tapatalk
     
  11. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    14 848
    Mottagna gillanden:
    5 716
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Telefon 2:
    OnePlus 3
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Home, Chromecast Audio
    Jo, men blev bara förvånad över att han sa att Telia har/hade ett mycket bättre 3G nät än Tele2 :)
     
  12. Cupcakes

    Cupcakes Android Expert Hedersmedlem

    Blev medlem:
    14 jan 2011
    Inlägg:
    11 610
    Mottagna gillanden:
    3 342
    Operatör:
    Telia, Tre
    Telefon:
    iPhone 11 Pro 256GB

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Telia, Tre
    Telefon:
    iPhone 11 Pro 256GB
    Platta:
    iPad Pro 10,5
    Platta 2:
    iPad Mini 4

    Ja, det är absolut möjligt eftersom mer kapacitet i nätet kan göra stor skillnad.

    Telia har för övrigt börjat bygga ut 3G 900 nu på vissa ställen, vilket gör att Telia har bättre 3G-täckning än Tele2.


    Skickat från min iPhone med Tapatalk
     
  13. Brödrost

    Brödrost Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    27 apr 2012
    Inlägg:
    401
    Mottagna gillanden:
    74
    Operatör:
    Halebop
    Telefon:
    Nokia 7 Plus

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Halebop
    Telefon:
    Nokia 7 Plus
    Platta:
    Nexus 7 2013
    Har inte gjort en noggrann analys, men fick intrycket av dålig täckning under mina två veckor med Tele2. Kanske har Tele2 helt enkelt snålat på 3g-kapaciteten där jag befinner mig. Eller så var det tillfälligheter. :)
     
  14. johankardell

    johankardell Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    15 nov 2009
    Inlägg:
    118
    Mottagna gillanden:
    6

    MINA ENHETER

    Jag har sett att flera av er får 4G att fungera med Universal Telecom. Jag lyckas inte. Är det något trick man behöver göra? Pratade just med supporten som sa att allt ser rätt ut hos dom. Har en Nexus 5, porterades till Universal inatt och får drygt 20Mbps över 3G. Några tips? Jag vet ju inte säkert om det finns 4G här, men jag har varit ute en del kring östra Göteborg och utkanten av Borås idag och har inte sett skymten av 4G. Hade Telenor tidigare och fick 4G nästan överallt där jag var.
     
  15. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    14 848
    Mottagna gillanden:
    5 716
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Telefon 2:
    OnePlus 3
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Home, Chromecast Audio
    Kolla upp på Telias hemsida, Telia har ju ett rätt så mycket mindre 4G täckning än Telenor/Tele2
     
  16. johankardell

    johankardell Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    15 nov 2009
    Inlägg:
    118
    Mottagna gillanden:
    6

    MINA ENHETER

    Det står att det ska finnas massor av 4G där jag är och jag har till och med gått ut för att testa, så det borde funka.

    Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
     
  17. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    14 848
    Mottagna gillanden:
    5 716
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Telefon 2:
    OnePlus 3
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Home, Chromecast Audio
    Kan du verifiera med någon som har ett Telia abonnemang/kontantkort?

    Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
     
  18. johankardell

    johankardell Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    15 nov 2009
    Inlägg:
    118
    Mottagna gillanden:
    6

    MINA ENHETER

    Hittar ingen som har Telia i min närhet (vilket ju känns otroligt, men så är det). Åker in och ställer mig på Kungsportsplatsen imorgon och testar. Där måste 4G vara utbyggt.
     
  19. johankardell

    johankardell Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    15 nov 2009
    Inlägg:
    118
    Mottagna gillanden:
    6

    MINA ENHETER

    Nu har jag gått runt i centrala Göteborg. Ingen 4G någonstans. Klart irriterande.

    Har dessutom problem med att jag tappar data då och då och måste sätta airplane-mode on/off för att få dataanslutning igen. Det var inte heller något som hände med Telenor någonsin vad jag kan minnas.

    Dessutom - finns det något man kan göra för att få SMS när man får meddelande på mobilsvar? Den är ju faktiskt helt värdelös som det funkar nu - inget SMS om missat samtal om mobilen varit avstängd och inget SMS om jag fått nytt meddelande intalat.

    Pinsamt dåligt - men gratis. Får ta en omgång med supportchatten imorgon om ni inte har något bra tips.
     
  20. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    14 848
    Mottagna gillanden:
    5 716
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Telefon 2:
    OnePlus 3
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Home, Chromecast Audio
    Låter som om support är nästa stopp för dig

    Sent from my Nexus 4 using Tapatalk