Problem: Inget 4g (LTE)

Diskussion i 'Xperia Z1 Compact' startad av jj830131, 29 jan 2014.

  1. Koenig

    Koenig Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    10 aug 2010
    Inlägg:
    106
    Mottagna gillanden:
    4

    MINA ENHETER

    Fick aldrig någon bekräftelse eller någon annan indikation på att 4G hoppade igång så jag ringde till dem och det var ju inga som helst problem att aktivera det....

    Kanske även bör nämna att jag har ett gammalt abonnemang, som inte finns idag.
     
  2. Motegi

    Motegi Baby Droid Medlem

    Blev medlem:
    3 jun 2012
    Inlägg:
    20
    Mottagna gillanden:
    2

    MINA ENHETER

    Med risk för att låta som en retard men hur ser man om man är uppkopplad mot 4G på telefonen?
     
  3. Isengard

    Isengard Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    19 maj 2012
    Inlägg:
    1 437
    Mottagna gillanden:
    136

    MINA ENHETER

    Det står LTE eller 4G längst upp i Högra hörnet bredvid Batterimätaren
     
  4. Koenig

    Koenig Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    10 aug 2010
    Inlägg:
    106
    Mottagna gillanden:
    4

    MINA ENHETER

    Det står "4G" uppe i notifieringsfältet.
     
  5. Motegi

    Motegi Baby Droid Medlem

    Blev medlem:
    3 jun 2012
    Inlägg:
    20
    Mottagna gillanden:
    2

    MINA ENHETER

    Ok, då har jag inte heller 4g. Tack för hjälpen.

    Skickat från min D5503 via Tapatalk
     
  6. nioh

    nioh Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    23 sept 2010
    Inlägg:
    969
    Mottagna gillanden:
    90

    MINA ENHETER

    Det brukar stå så här har jag sett i min mobil uppe i notifieringsfältet.

    Om jag har:

    4G - Så står det LTE eller 4G. Vet inte vilken av de två som är bäst.

    3G - Så står det 3G, H eller t.o.m H+. H+ är bäst.

    2G - Så står det ingenting eller E (E står för Edge). Edge är bäst.
     
  7. Cupcakes

    Cupcakes Mobilberoende Moderator

    Blev medlem:
    14 jan 2011
    Inlägg:
    13 561
    Mottagna gillanden:
    5 836
    Operatör:
    Tre, Fello
    Telefon:
    iPhone 12 Pro Max 256GB

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tre, Fello
    Telefon:
    iPhone 12 Pro Max 256GB
    Övrigt:
    MacBook Air M1

    4G och LTE är samma sak. LTE är tekniken.

    För 2G borde det stå G (GPRS) eller E (EDGE). EDGE är bäst som du säger, men det borde inte vara "tomt". :)


    Skickat från min iPhone 5s.
     
  8. Isengard

    Isengard Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    19 maj 2012
    Inlägg:
    1 437
    Mottagna gillanden:
    136

    MINA ENHETER

    Är E bäst? det är då det går som segast tycker jag
     
  9. Cupcakes

    Cupcakes Mobilberoende Moderator

    Blev medlem:
    14 jan 2011
    Inlägg:
    13 561
    Mottagna gillanden:
    5 836
    Operatör:
    Tre, Fello
    Telefon:
    iPhone 12 Pro Max 256GB

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tre, Fello
    Telefon:
    iPhone 12 Pro Max 256GB
    Övrigt:
    MacBook Air M1

    Av teknikerna som finns på 2G-nätet för datatrafik, GPRS och EDGE, så är EDGE bättre.


    Skickat från min iPhone 5s.
     
  10. Isengard

    Isengard Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    19 maj 2012
    Inlägg:
    1 437
    Mottagna gillanden:
    136

    MINA ENHETER

    Men på vilket sätt är det bättre om E går segare än de andra? I alla fall för mig!
     
  11. Cupcakes

    Cupcakes Mobilberoende Moderator

    Blev medlem:
    14 jan 2011
    Inlägg:
    13 561
    Mottagna gillanden:
    5 836
    Operatör:
    Tre, Fello
    Telefon:
    iPhone 12 Pro Max 256GB

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tre, Fello
    Telefon:
    iPhone 12 Pro Max 256GB
    Övrigt:
    MacBook Air M1

    Det finns tre olika nättyper som din telefon har stöd för: 2G (GSM), 3G (UMTS) och 4G (LTE). Dessa olika nättyper har olika "tekniker" för att hantera datatrafiken.

    För GSM-nätet, finns det GPRS och EDGE. Av dessa två är EDGE snabbare.

    För UMTS-nätet finns det liten olika HSPA, HSPA+ och DC-HSPA t.ex. där är DC-HSPA snabbast.

    Så nej, EDGE är inte snabbast av allt - men av GPRS och EDGE så är EDGE snabbast.


    Skickat från min iPhone 5s.
     
    Isengard gillar detta.
  12. Phukkitt

    Phukkitt Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    10 apr 2011
    Inlägg:
    169
    Mottagna gillanden:
    22

    MINA ENHETER

    Inte om man ska vara petig... ;)

    Från: http://sv.wikipedia.org/wiki/LTE

    Från: http://en.wikipedia.org/wiki/LTE_(telecommunication)
     
  13. Cupcakes

    Cupcakes Mobilberoende Moderator

    Blev medlem:
    14 jan 2011
    Inlägg:
    13 561
    Mottagna gillanden:
    5 836
    Operatör:
    Tre, Fello
    Telefon:
    iPhone 12 Pro Max 256GB

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tre, Fello
    Telefon:
    iPhone 12 Pro Max 256GB
    Övrigt:
    MacBook Air M1

    Nu gällde det vad det stod på telefonen, inte hur man ska benämna de olika teknikerna helt korrekt. Ska man vara petig är 3G också fel att skriva som samlingsnamn för UMTS-nätet.

    Sen för du gärna framföra samma sak till operatörerna som säljer allt som 4G även fast man bara kan erbjuda hastigheter över 100Mbps på ytterst få platser.


    Skickat från min iPhone 5s.
     
  14. nioh

    nioh Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    23 sept 2010
    Inlägg:
    969
    Mottagna gillanden:
    90

    MINA ENHETER

    rättar mig själv. Jo, förmodligen står det G, om jag inte har Edge. Men jag har haft turen att slippa G.
    Och så ville jag påpeka att när jag sa vilket som är bäst gällde det inom den standarden. För 4G är bäst, sedan 3G och sist 2G.
    Det blir ju lite rörigt eftersom våra mobiler kan koppla upp sig mot allihopa, men givetvis föredrar mobilen 4G-standarden som är det bästa.
    2G faller den bara tillbaka på om den inte får täckning vare sig på 4G eller 3G.

    Det är väl den enda fördelen 2G har, att det nätet fortfarande är bättre täckande än de två nyare standarderna. :)
     
  15. night77

    night77 Android Medlem

    Blev medlem:
    27 maj 2010
    Inlägg:
    7 058
    Mottagna gillanden:
    3 906
    Operatör:
    Telia, Fello
    Telefon:
    Samsung Galaxy S21 Ultra Snapdragon

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Telia, Fello
    Telefon:
    Samsung Galaxy S21 Ultra Snapdragon
    Telefon 2:
    Samsung Galaxy S20 Ultra Snapdragon
    Jag har haft Tele2 i minst 12 år. Har nu Comviq Fastpris abonnemang sen 1 år tillbaka och kan säga på direkten att kvaliteten är inte samma, jag har högre hastighet i Comviqs abonnemang än Tele2:s. Villkoren är helt enkelt bättre på Comviq än Tele2.

    Jag har pratat med Tele2 om Comviq och varför det skiljer sig och de erkände att Comviq till o med har en kapacitet i andra teleoperatörernas nät, de har t.ex en kapacitet i GSM nätet hos Telenor och Telia samt 3G hos Tele2 och TRE och jag blev förvånad över detta ! Det betyder att Comviq har bättre täckning än sin stora bror Tele2 !

    Nu har jag jobbtelefon med Tele2 och privattelefon med Comviq och så mäter jag via bredbandskollens app under olika tider och förhållanden då får jag allt högsta hastighet med Comviq.

    Nedan ser ni snitt hastighet som jag mätte i flera dagar:

    Tele2 (4G) mot Malmö server: 35 mbit
    Comviq (45) mot Malmö server: 65 mbit

    Tele2 (3G) mot Malmö server: 12 mbit
    Comviq (3G) mot Malmö server: 28 mbit

    När mina antal "GB" är slut så sänks Tele2 surfhastighet till 65kbit/sek medan Comviq sänker ner det till 88kbit/sek och det är ingen större skillnad men ändå ser bättre ut på papper :)


     
  16. night77

    night77 Android Medlem

    Blev medlem:
    27 maj 2010
    Inlägg:
    7 058
    Mottagna gillanden:
    3 906
    Operatör:
    Telia, Fello
    Telefon:
    Samsung Galaxy S21 Ultra Snapdragon

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Telia, Fello
    Telefon:
    Samsung Galaxy S21 Ultra Snapdragon
    Telefon 2:
    Samsung Galaxy S20 Ultra Snapdragon
    LTE och 4G är exakt samma, det bestäms av mjukvaran i telefoner och SIM kortet, jag har t.ex. en telefon som är köpt i utlandet, den visar LTE istället för 4G. När jag byter SIM kortet till en annan telefon då visar den 4G symbol. Så egentligen LTE eller 4G symbol visar ingen skillnad alls förutom vad telefonen har för mjukvara och vad operatören har bestämt att symbolen eller nätet ska heta.
     
  17. Cupcakes

    Cupcakes Mobilberoende Moderator

    Blev medlem:
    14 jan 2011
    Inlägg:
    13 561
    Mottagna gillanden:
    5 836
    Operatör:
    Tre, Fello
    Telefon:
    iPhone 12 Pro Max 256GB

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tre, Fello
    Telefon:
    iPhone 12 Pro Max 256GB
    Övrigt:
    MacBook Air M1

    Den informationen du har fått är en lögn. Comviq har inget som helst samarbete med 3, de har inget samarbete för GSM med Telia heller. Comviq är inte ens en egen operatör utan det ÄR tele2.

    Såhär delar Tele2 näten och därmed Comviq:

    2G: Telenor
    3G: Telia
    4G: Telenor

    För att mäta och få jämförbara resultat ska det ske på samma plats, i samma hårdvara och vid samma tidpunkt.

    Alltså, Comviq har inga egna samarbeten eftersom det endast är ett varumärke som tillhör Tele2.

    Oavsett om du har Comviq Fastpris eller eller ett abonnemang som tecknats genom tele2 så har du tillgång till exakt samma nät, samma kapacitet i nätet och du är kund hos samma operatör.

    Den enda skillnaden är egentligen lika liten som Tele2s mini-abonnemang och Tele2s Volym-abonnemang. Samma operatör, två olika abonnemang. Två olika abonnemang har ofta olika villkor gällande hastighetssänkningar osv.


    Skickat från min iPhone 5s.
     
  18. night77

    night77 Android Medlem

    Blev medlem:
    27 maj 2010
    Inlägg:
    7 058
    Mottagna gillanden:
    3 906
    Operatör:
    Telia, Fello
    Telefon:
    Samsung Galaxy S21 Ultra Snapdragon

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Telia, Fello
    Telefon:
    Samsung Galaxy S21 Ultra Snapdragon
    Telefon 2:
    Samsung Galaxy S20 Ultra Snapdragon
    Kan vara en miss och förväxlade mellan Telia och Tre .. men det är väl bara den punkten som är lögn ? inte hela påståndet om att Tele2/Comviq samarbetar med andra operatörer när det gäller nät kapacitet. Så vi kan inte bara säga "lögn" rakt ut ..
     
  19. Cupcakes

    Cupcakes Mobilberoende Moderator

    Blev medlem:
    14 jan 2011
    Inlägg:
    13 561
    Mottagna gillanden:
    5 836
    Operatör:
    Tre, Fello
    Telefon:
    iPhone 12 Pro Max 256GB

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tre, Fello
    Telefon:
    iPhone 12 Pro Max 256GB
    Övrigt:
    MacBook Air M1

    Alltså, som jag tolkar det fick du informationen att "Comviq" hade ett samarbete med 3 för 3G-nätet samt med Telia för 2G-nätet. Detta stämmer inte.

    När två operatörer bygger nät gemensamt, ansvarar de själva för kapaciteten som deras kunder får ta del utav. De hyr alltså inte in sig på en annan operatörs nät.

    Men nej, det är inte en lögn att de bygger ut nätet tillsammans med andra operatörer. Informationen kring vilka operatörer det gällde var dock en lögn eller kom från en helt okunnig medarbetare.

    Sen samarbetar de som sagt inte heller kring kapaciteten, de är delägare i ett nätbolag som bygger ut nätet åt två operatörer. Kapaciteten är operatörens egna.

    Detta gäller endast operatörer med egna nät, sen finns det ju virtuella operatörer (t.ex. AllTele) som hyr kapacitet av en nätoperatör.


    Skickat från min iPhone 5s.
     
  20. Herrn

    Herrn Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    9 jan 2010
    Inlägg:
    2 467
    Mottagna gillanden:
    885
    Operatör:
    Telenor Telia
    Telefon:
    Note 10 Iphone Samsung s21 ultra

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Telenor Telia
    Telefon:
    Note 10 Iphone Samsung s21 ultra
    Telefon 2:
    Iphone 12 pro max
    Telefon 3:
    OnePlus 7T pro
    Platta:
    iPad PRO 128GB
    Platta 2:
    Samsung galaxy S7+
    Det är som Cammen säger :)