1. Fello: Dubbel Surf så länge du är kund hos oss!
  Stäng notis
 2. Registrera ett konto och bli del av Sveriges förmodligen trevligaste och mest hjälpsamma community.
  Stäng notis

Problem: Kolossalt felaktig stegräknare Huawei watch

Diskussion i 'Huawei' startad av batmac, 4 jun 2018.

 1. batmac

  batmac Youth Droid Medlem

  Blev medlem:
  10 maj 2011
  Inlägg:
  131
  Mottagna gillanden:
  56

  MINA ENHETER

  Köpte mig en begagnad Huawei Watch (första generationen) för någon vecka sedan. Tycker fortfarande det är en av få klockor som känns diskret nog. Jag gillar den verkligen på alla sätt och vis utom den främsta anledningen jag skaffade den öht, stegräknaren. Den mäter otroligt många steg. Idag har jag exempelvis gått ca 11500 steg enligt både min jobb-iphone samt privata OP5t, som jag burit med mig för att dubbelkolla. Klockan däremot har reggat 14000 steg. Hade det varit en marginell skillnad på några hundra så visst, men det är svårt att hålla koll om det kan diffa 2500 steg, det är ju 1-2km liksom.

  Jag vet inte riktigt vart det går fel, det tycks inte vara när man faktiskt går den registrerar allt för fel, utan snarare på något sätt däremellan. Jag har testat att gå en sväng, räknat stegen och sedan stannat för att kolla på klockan. Den visar kanske inte exakt rätt, men det brukar vara +-5-10 steg iallafall. Sen helt plötsligt kan det dyka upp 100 steg till bara en stund senare när jag inte rört mig från kontorsstolen. Vad händer där? Lyckas den regga tangentbordshammrande som steg?

  Jag har läst om folk som har problem med att det blir dubbla steg vid användning av google fit eller huawei health, men jag använder ingen av dem. Använder enbart daily tracker på klockan. Har testat fit också men det är likvärdigt.

  Går det på något vis att kalibrera? Är det helt enkelt så att klocka inte är en vettig stegräknare (tycker detta vore skumt eftersom väldigt många kör med sportarmband för ändamålet). Jag vore nöjd om den räknade ungefär lika mycket som telefonen.

  Har beställt en Nokia Steel som förhoppningsvis kommer innan veckan är slut och ska testa om det är en liknande upplevelse, isåfall är det nog lika bra att bara använda telefonen istället.
   
 2. chraist

  chraist Replicant Moderator

  Blev medlem:
  11 aug 2011
  Inlägg:
  6 544
  Mottagna gillanden:
  5 117
  Operatör:
  Halebop
  Telefon:
  Samsung Galaxy S10 Plus

  MINA ENHETER

  Operatör:
  Halebop
  Telefon:
  Samsung Galaxy S10 Plus
  Info:
  Nova Prime
  Enda jag upplevt som avvikande är när jag kört bil. Då räknar den steg, antagligen kombo av rattrörelse och vägvibrationer skulle jag tro. Annars har den haft liknande resultat som fruns mi band 2 på de sträckor vi jämfört.

  Har tyvärr inget råd om kalibrering att ge.
   
 3. Oceanic

  Oceanic Android Medlem

  Blev medlem:
  26 dec 2010
  Inlägg:
  6 629
  Mottagna gillanden:
  2 274
  Operatör:
  FELLO
  Telefon:
  Huawei Mate 20 X

  MINA ENHETER

  Operatör:
  FELLO
  Telefon:
  Huawei Mate 20 X
  Jag upplevt liknande har nu slutat använda stegräknare på både klocka och telefon, känns inte riktigt som jag litar på något av dom. Har insett att jag inte har något behov att räkna steg.
   
  phoneist gillar detta.