Fråga: Lite Sonygrubbel - Våga köpa Xperia 1?

Diskussion i 'Xperia 1' startad av onekw, 22 maj 2019.

 1. Johnh3

  Johnh3 Android Apprentice Medlem

  Blev medlem:
  14 aug 2016
  Inlägg:
  4 187
  Mottagna gillanden:
  2 720
  Operatör:
  Com Hem
  Telefon:
  iPhone SE.

  MINA ENHETER

  Operatör:
  Com Hem
  Telefon:
  iPhone SE.
  Platta:
  iPad Mini
  Ja jag beställde en själv. Sony brukar vara bra på uppdateringar. De har inte android One, men inte mycket bloat heller numera. Så på det sättet litar jag på företaget.

  Nu har de tydligt sagt att Europa är ett fokusområde för dem.
   
  bernard gillar detta.
 2. dragontrumpetare

  dragontrumpetare Android Apprentice Medlem

  Blev medlem:
  18 maj 2010
  Inlägg:
  3 651
  Mottagna gillanden:
  319
  Telefon:
  SONY Xperia 10

  MINA ENHETER

  Telefon:
  SONY Xperia 10
  ROM:
  Original Stock ROM
  Sant. Synd bara att det innebär massor av Italienska, Ryska, Tyska, Spanska, Slaviska videorescensioner som man aldrig kan förstå haha. Och har de skrivit översättning, så är den svenska så illa, så att man blir förvirrad av bara farten hehe.
   
 3. Neo_Sthlm

  Neo_Sthlm Infant Droid Medlem

  Blev medlem:
  30 mar 2019
  Inlägg:
  10
  Mottagna gillanden:
  6
  Telefon:
  Neonode

  MINA ENHETER

  Telefon:
  Neonode
  Telefon 2:
  Sony Xperia Ultra XA1
  Jag har nu fått min Xperia 1 och fick på köpet WH-1000X m3, än så länge är jag super nöjd, dock är det mycket att lära sig på nytt, men verkligen premium känsla, fantastik skärm, älskar att kolla på Netflix och riktigt bra högtalare, än så länge har jag inte märkt att batteriet är klen, men har dock inte spelat så mycket spel på den, mest surfat och kollat Netflix och Youtube, att kunna dela på skärmen är något jag ska använda lite mer. Hörlurarna är premium känsla.
   
  night77 gillar detta.
 4. EliasAlucard

  EliasAlucard Kid Droid Medlem

  Blev medlem:
  30 jun 2012
  Inlägg:
  40
  Mottagna gillanden:
  24

  MINA ENHETER

  Tycker absolut att du ska köpa Xperia 1. Våga satsa på Sony; de gör fortfarande bäst Androidenheter, och när Sony är som bäst så är de ljusår före konkurrenterna, vilket deras tidiga Xperia Z-serie vittnar om (Z till Z2). Det är synd att Xperia Z och Z2 inte blev den enorma succé som de förtjänade att bli, vilket hade satt standarden för Android i många år framöver, att det är ruskigt snygg design, kraftig hårdvara och framförallt, open source som gäller. Sony har fortfarande kvar Open Devices och bara det gör Xperia 1 köpvärd (i skrivande stund har Sony inte inkluderat Xperia 1 i Open Devices, men det kommer snart). Sony's absolut snyggaste Androidenhet är Xperia Z2, och Xperia 1 är givetvis inte lika snygg, men OmniBalance designen som vi såg i tidiga Xperia Z-serien, är nästan tillbaka i Xperia 1.

  Det sagt, bara för att Sony råkar vara den bästa Android OEM i dagsläget (alla andra suger, och Sony har varit bättre än vad de är idag), så betyder det inte att vi bör förhålla oss okritiska till deras produkter, men kritiken måste vara balanserad, korrekt och konstruktiv. Mycket av kritiken jag har sett mot Xperia flaggskeppen på senare tid, är iPhonemänniskor som vill iPhonisera Xperia 1 osv. Dessa iDioter vill alltså se en notch, mindre OmniBalance design osv. Detta är ju inte giltig kritik. Större batteri och mer RAM är giltig kritik.

  Hur som helst, Sony bör satsa vidare på mer öppen källkod (och öppna/fria drivrutiner också!), snyggare, mer futuristisk och maskulin design som vi fick se i Xperia S, Z och Z2, samt kraftigare hårdvara. Xperia 1 är en uppgradering gentemot Xperia X-serien på många punkter, framförallt designmässigt, men den lämnar fortfarande mycket att önska när man jämför den med tidiga Xperia Z-serien.
   
  Johnh3 gillar detta.