Diskussion: Motorola recension och jämförelse med Iphone

Diskussion i 'Moto X (2015) - Allmänt' startad av Bell, 8 dec 2015.

 1. Bell

  Bell Kid Droid Medlem

  Blev medlem:
  6 nov 2015
  Inlägg:
  86
  Mottagna gillanden:
  52
  Operatör:
  Vimla
  Telefon:
  Huawei P10

  MINA ENHETER

  Operatör:
  Vimla
  Telefon:
  Huawei P10
  Telefon 2:
  Sony Z5 Compact
  Jämförelse Iphone 5S och Motorola Moto X Play ur ett användarperspektiv.

  Min tidigare telefon var en Iphone 5S. (Har haft alla IPHONE modeller upp till 5S)

  Det som stört mig med alla Iphone modeller har varit den mediokra kvalitén på grundläggande egenskaper som mottagning, ljudvolym för vanliga telefonsamtal.

  Även min 15+ år gamla T-68 Ericsson telefon hade bättre egenskaper än min Iphone 5S när det gäller upplevd kvalitet för vanliga telefonsamtal.

  Förra året köpte jag en Motorola Moto G2 eftersom jag ville ha möjlighet för två SIM kort inför en lång utlandsresa. . Två sim kort fungerade utmärkt och gjorde det enklare och mer ekonomiskt att ringa. På köpet fick jag även betydligt bättre mottagning samt och samtals kvalitet. Det var kul att ha en smartfon som man kunde använda utomlands utan att man ruinerar sig.

  Nackdelarna med Motorolan Moto G2 var att den kunde lagga ganska rejält vid normal telefonanvändning. Mail etc. Bara 8Gb var för dåligt även för mitt moderata behov.

  När jag kom hem efter 6 månader utomlands började jag använda min Iphone 5S. Det första som jag noterade var dålig mottagning samt dålig ljudkvalitet. Hade förträngt den biten ! Saknade även den stora skärmen från Moto G2.

  Nu jävlar får det vara nog tänkte jag och beställde en Motorola Moto X Play med två Sim kort.

  Nu har jag använt min Motorola Moto X Play i en månad. Här är min helt subjektiva recension som grundar sig på min högst personliga upplevelse.

  Mottagning och ljud:

  Var lite spänd på om mottagning och ljudkvalitet skulle vara så bra som Moto 2G. Nu efter en vecka kan jag konstatera att mottagning och ljudkvalitet är minst lika bra som tidigare Moto G2.

  Minne:

  Minneskapaciteten är 16 Gb och räcker för mitt behov. Det finns även en slot för ett extra minneskort för microSD kort. Har ett 32Gb där för bilder m.m.

  Skärm:

  Skärmen upplever jag lika bra som Iphone 5S. Nu är ju Motorolans skärm större, vilket ger en annan upplevelse. Men tittar man på bilder m.m. så känns kvaliten likvärdig. Ljusstyrkan på Motorola skärmen imponerar. Inga problem i stark Medelhavssol.

  Kamera:

  Jag är ingen stor kamera användare eftersom jag föredrar en "riktig" kamera. Men trots allt så ville jag pröva. Blev positivt överraskad. Tycker att Motorolan är snäppet vassare än Iphone 5.

  Batteri:

  Moto X Play har ett stort batteri. Det räcker utan vidare för en dags ganska intensivt användande. Däremot räcker det inte två dagar, så det blir att ladda varje natt.

  Värme:

  Läste en del recensioner om att Moto X Play kunde bli varm. Efter en veckas ganska intensivt användande med installation av appar m.m. så har jag inte lyckats stressa telefonen så att den blivit obehagligt varm. Dock skall man veta att jag inte spelar eller kollar på längre videor i telefonen.

  Prestanda:

  Av det lagg som fanns i Moto G2 finns inget kvar. Det flyter på lika bra som på Iphone 5S.

  Migrera:

  Efter lite surfande så var det inga problem att migrera och integrera kontakter, mail, kalender från Mac till Android. Nu synkas det det åt alla håll och det är ingen skillnad.

  Musik har jag ännu inte försökt flytta över. Har förstått att det är inga större problem.

  Bilder flyttades var inga problem eftersom jag kör Lightroom mobile.

  APPAR

  Några appar som jag köpt i Apple Store fick jag betala på nytt i Play butik. Irriterande, men några större pengar handlade det inte om. De flesta funkar både på både på IOS och Android.

  Vad saknar jag från Iphone?

  Imessage är en Apple produkt som jag använt en hel del. Det finns en APP som kan laddas ner utanför Play Butiken som sägs göra att Imessage fungerar på android.. Enligt uppgift så funkar den, men man vet inte om man får in nån skit med Appen, eller om någon obehörig läser eller registrerar kontakter. Allt detta gjorde att jag avstod. Nu efter några dagar så kan jag inte säga att jag saknar Imessage eftersom jag har det både på Macen och Paddan som får hänga med.

  WhatsApp funkar ju både med IOS och Android. Fyller ju nästan samma funktion och är betydligt vanligare runt Medelhavet och i Sydamerika.

  Generellt tycker att jag hittat fler intressanta Appar på android.

  Slutsats:

  Kan bara konstatera att man varit ganska korkad och fåfäng som betalat merpriset (mer än dubbelt så mycket) för en medioker produkt som Iphone.

  I början av Iphone hypen kunde man sälja en 2 år gammal Iphone och få bra betalt. Så är det inte idag. Min 5S kostade 7000+. Ett år senare får man nog vara glad om man får 2000 om man vill uppgradera.


  Moto X Play är betydligt större än en Iphone 5S. Priset för en större skärm är 50 g mer i fickan samt en större lur. Det tar lite tid att vänja sig vid det större formatet, men visst uppskattar man den större skärmen om man surfar eller läser mail. Skulle ha svårt att gå tillbaka till det mindre formatet.

  Moto X Play är en prisvärd telefon. Speciellt om man väljer den med 2 Sim kort. En väl fungerande brukstelefon utan bling faktor.
   
  Last edited: 8 dec 2015
  phuq, msandstedt, indika och 4 andra gillar detta.
 2. Maverickgoose

  Maverickgoose Youth Droid Medlem

  Blev medlem:
  16 maj 2011
  Inlägg:
  197
  Mottagna gillanden:
  8

  MINA ENHETER

  Du får se det från "ljusa" sidan.
  Hade du köpt en iphone med lika stor skärm som din x play så hade den varit betydligt större.

  Sorgkanter/döyta är apple specialister på :)

  I övrigt så håller jag med dig även fast jag inte har ägt en apple-produkt utan mest pillat med dem till och från.
  Mottagning och samtalskvalité har alltid varit motorolas triumphkort.
  Batteriet måste vara en stor uppgradering när du kommer från iphone antar jag?
  Motorola och kamera har aldrig varit kompisar de senaste 10 åren.
  Det är inte förrän på senare år de har kommit ikapp övriga tillverkare. Kameran du har i x play är grym, speciellt i HDR om du orkar hålla mobilen stilla ;)
   
 3. Bell

  Bell Kid Droid Medlem

  Blev medlem:
  6 nov 2015
  Inlägg:
  86
  Mottagna gillanden:
  52
  Operatör:
  Vimla
  Telefon:
  Huawei P10

  MINA ENHETER

  Operatör:
  Vimla
  Telefon:
  Huawei P10
  Telefon 2:
  Sony Z5 Compact
  Håller helt och hållet med vad gäller kameran. Den är riktigt bra med HDR funktionen. Jag var lite rädd för att det skulle bli oskärpa (kameraskak) därför att kameran enligt uppgift saknar stabilisering.

  I praktiken har bilderna varit så bra att jag börjar tvivla på om det stämmer att den inte har stabilisering. Någon som vet?

  Batteriet är större. Det är sällan under 50% innan det är dags för laddning på natten. (Iphonen var oftast runt 25%)
  Men i praktiken är det ingen större fördel eftersom jag ändå måste ladda i båda fallen över natten. Annat vore det om batteriet varit tillräckligt för ytterligare en dag. Men större batteri betyder mer vikt. Kanske inte så viktigt trots allt att det skall fungera i 48 timmar.