1. Google Smart Home Summit äger rum idag kl 19:00 svensk tid. Nya Cast- & Home-enheter runt hörnet.
    Stäng notis
  2. Registrera ett konto och bli del av Sveriges förmodligen trevligaste och mest hjälpsamma community.
    Stäng notis

ROM: [NIGHTLY][4.1.2] CyanogenMod 10 for Samsung Galaxy S

Diskussion i 'Galaxy S - ROM-filer och utveckling' startad av bvb, 19 aug 2012.

  1. bvb

    bvb Solbränd Android Moderator

    Blev medlem:
    1 feb 2011
    Inlägg:
    3 409
    Mottagna gillanden:
    1 258
    Operatör:
    Tre Telia Hallon Halebop

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tre Telia Hallon Halebop
    Platta:
    Apple iPad Mini
    Övrigt:
    Chromecast x6
    Vet inte om jag köper det där direkt. Sägs att det finns olika sätt att kalibrera telefonen på men det kan likväl vara myter.

    Det som är sant är att man ska låta det gå några laddningscykler, minst tre för att kunna låta batteriet kalibrera sig självt. Så låt det vara, ladda det normalt och låt det ladda ur som vanligt.

    Titanium Backup kräver root för att kunna backa upp appar. Inget på telefonen försvinner när man rootar. :)
     
    Nisse977 gillar detta.
  2. kayjay

    kayjay Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    7 sept 2010
    Inlägg:
    76
    Mottagna gillanden:
    5

    MINA ENHETER

    Som ett alternativ till Titanium kan du kolla på Apps Manager. Inte lika kraftig men däremot gratis. Video finns här.
     
    Nisse977 gillar detta.
  3. kayjay

    kayjay Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    7 sept 2010
    Inlägg:
    76
    Mottagna gillanden:
    5

    MINA ENHETER

    Ska jag låta mobilen ladda ur helt (alltså tills den stänger av sig själv)?
     
  4. bvb

    bvb Solbränd Android Moderator

    Blev medlem:
    1 feb 2011
    Inlägg:
    3 409
    Mottagna gillanden:
    1 258
    Operatör:
    Tre Telia Hallon Halebop

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tre Telia Hallon Halebop
    Platta:
    Apple iPad Mini
    Övrigt:
    Chromecast x6
    Nej det behövs inte. Men runt -10-20 procent. Inte så noga men så som du gör vanligtvis! :)
     
  5. Frasp

    Frasp Baby Droid Medlem

    Blev medlem:
    10 mar 2011
    Inlägg:
    22
    Mottagna gillanden:
    1

    MINA ENHETER

    Är CM10 märkbart snabbare än CM9?

    Mvh Fredrik
     
  6. kayjay

    kayjay Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    7 sept 2010
    Inlägg:
    76
    Mottagna gillanden:
    5

    MINA ENHETER

    Får pröva med det. Hoppas det funkar. Rätt irriterande att den bara går upp till 97% liksom.
     
  7. bvb

    bvb Solbränd Android Moderator

    Blev medlem:
    1 feb 2011
    Inlägg:
    3 409
    Mottagna gillanden:
    1 258
    Operatör:
    Tre Telia Hallon Halebop

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tre Telia Hallon Halebop
    Platta:
    Apple iPad Mini
    Övrigt:
    Chromecast x6
    Att den inte laddar enda upp har nog inte med att batteriet är okalibrerat. Om jag inte har fel så är det en säkerhetsgrej i batteriet/telefonen och laddaren för att telefonen ska bli överhettad. Den stänger av strömtillförseln automatiskt när den når 100%, för att sedan slå på den och ladda när den når ett visst %.
     
  8. bvb

    bvb Solbränd Android Moderator

    Blev medlem:
    1 feb 2011
    Inlägg:
    3 409
    Mottagna gillanden:
    1 258
    Operatör:
    Tre Telia Hallon Halebop

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tre Telia Hallon Halebop
    Platta:
    Apple iPad Mini
    Övrigt:
    Chromecast x6
    Både ja och nej på den frågan.

    CM9 är snabbare men CM10 är mer smooth. Sen är inte CM10 helt superstabilt än, men snart så!
     
  9. kayjay

    kayjay Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    7 sept 2010
    Inlägg:
    76
    Mottagna gillanden:
    5

    MINA ENHETER

    Det har jag hört förut från någon kompis att den beter sig så. Dock förut när jag körde Stock och laddade den över natten avstängd så låg den på 100% på morgonen efter när jag satte på den. Är rätt säker på det.
     
  10. bvb

    bvb Solbränd Android Moderator

    Blev medlem:
    1 feb 2011
    Inlägg:
    3 409
    Mottagna gillanden:
    1 258
    Operatör:
    Tre Telia Hallon Halebop

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tre Telia Hallon Halebop
    Platta:
    Apple iPad Mini
    Övrigt:
    Chromecast x6
    Okej. Ja uppgifterna varierar. Men testa det som jag skrev tidigare och se om det blir någon skillnad :)
     
  11. kayjay

    kayjay Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    7 sept 2010
    Inlägg:
    76
    Mottagna gillanden:
    5

    MINA ENHETER

    Will do. Jag rapporterar tillbaks med ny info. Tack.
     
  12. kayjay

    kayjay Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    7 sept 2010
    Inlägg:
    76
    Mottagna gillanden:
    5

    MINA ENHETER

    Jag lyckades få upp batteriindikatorn till 100% när jag laddade telefonen påslagen! Den höll sig där i typ 40 minuter (sen fick jag ett samtal som varade 8min 32sek varpå batteriindikatorn visade 97%). Dock använde jag inte mobilen under tiden fram till samtalet annat än att trycka på power-knappen för att gå ur stand-by och kunna se batteriindikatorn. Får se om jag lyckas upprepa fenomenet.
     
    bvb gillar detta.
  13. Dikkie

    Dikkie Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    23 aug 2010
    Inlägg:
    583
    Mottagna gillanden:
    32
    Operatör:
    Telia
    Telefon:
    LG G2

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Telia
    Telefon:
    LG G2
    ROM:
    Cloudy G3
    Hur är batteritiden på denna ?
     
  14. bvb

    bvb Solbränd Android Moderator

    Blev medlem:
    1 feb 2011
    Inlägg:
    3 409
    Mottagna gillanden:
    1 258
    Operatör:
    Tre Telia Hallon Halebop

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tre Telia Hallon Halebop
    Platta:
    Apple iPad Mini
    Övrigt:
    Chromecast x6
    Som CM9 ungefär. Sämre än vanlig stock rom.

    Sent from my GT-I9300
     
  15. Steffelol

    Steffelol Baby Droid Medlem

    Blev medlem:
    28 mar 2012
    Inlägg:
    20
    Mottagna gillanden:
    1

    MINA ENHETER

    Orkar inte gå igenom 74 sidor text. Så jag frågar.

    Är det ett känt fel att galleriet kraschar när man försöker ta bilder? För mig gör den det rätt ofta.

    Superb rom bortsett från det! :thumbup:

    Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
     
  16. bvb

    bvb Solbränd Android Moderator

    Blev medlem:
    1 feb 2011
    Inlägg:
    3 409
    Mottagna gillanden:
    1 258
    Operatör:
    Tre Telia Hallon Halebop

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tre Telia Hallon Halebop
    Platta:
    Apple iPad Mini
    Övrigt:
    Chromecast x6
    Har aldrig varit med om att den kraschar på sgs. På S3 händer det ganska ofta.

    Sent from my GT-I9300
     
  17. alan

    alan Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    18 nov 2009
    Inlägg:
    51
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    Det hände mig hela tiden på cm-10-20121017, gick tillbaks till cm-10-20121013 som är den som hittills funkat bäst för mig.
     
  18. Jontez

    Jontez Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    14 nov 2010
    Inlägg:
    196
    Mottagna gillanden:
    2

    MINA ENHETER

    Jag sitter på MIUI nu och försöker få in CM10. Men när jag installerar får jag bara ett errormeddelanden

    Förslag på vad jag kan prova? Jag kan inte koppla telefonen till datorn då microusb-uttaget verkar glappa

    Edit: nevermind.. testade några gånger till och nu verkar det fungera
     
    Last edited: 24 okt 2012
  19. kayjay

    kayjay Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    7 sept 2010
    Inlägg:
    76
    Mottagna gillanden:
    5

    MINA ENHETER

    PROBLEM

    Tjaba,

    Har ett problem: Igår, drygt två veckor efter (!) att jag flashade in CM10-M2 så fastnade min telefon i boot loop. Den var avstängd och inkopplad i laddaren under natten mellan fredag och lördag. Den kopplades ur på lördagsmorgonen och sattes inte på alls förrän på söndag förmiddag. Då kom den bara fram till kernel-skärmen (där det står "Galaxy S" samt "CyanoGen(mod)" på alltså den skärm som visas innan boot-animationen) varpå den startade om och kom fram till samma skärm, startade om... osv. Jag har försökt låta den vara ett tag (typ 5 timmar) och sedan starta om den igen men den betedde sig likadant då. Detta hände mig när jag satt på MIUI.us också varför jag flashade in CM10-M2.

    Min fråga är således: finns det något sätt att rädda telefonen eller måste jag gå tillbaks till Stock och sedan, eventuellt, roota och flasha om från början?

    Tacksam för hjälp.
     
  20. bvb

    bvb Solbränd Android Moderator

    Blev medlem:
    1 feb 2011
    Inlägg:
    3 409
    Mottagna gillanden:
    1 258
    Operatör:
    Tre Telia Hallon Halebop

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tre Telia Hallon Halebop
    Platta:
    Apple iPad Mini
    Övrigt:
    Chromecast x6
    Testa att byta Kernel. Flasha Semaphore via Odin och se om du kan komma in i CWM. Flasha sen om romen!