NoobGuide: Installera JB på din [MZ601 Motorola Xoom 3G] (Team Eos)

Diskussion i 'Motorola' startad av kendobendo, 3 feb 2012.

 1. kendobendo

  kendobendo Professional Droid Medlem

  Blev medlem:
  1 feb 2011
  Inlägg:
  2 325
  Mottagna gillanden:
  635
  Telefon:
  OnePlus 7T Pro McLaren + Root

  MINA ENHETER

  Telefon:
  OnePlus 7T Pro McLaren + Root
  Denna guide kommer gå igenom hur du uppgraderar din platta ifrån Android 3.2 / 4.0 till Android 4.1.1 Jelly bean. Notera att allt här i görs på egen risk! Programvaran är inte en officiell mjukvara släppt av Motorola. Det är också möjligt att om du utför stegen under att detta kommer förverka din garanti och kanske skapa problem vid servicebesök om plattan skulle gå sönder i framtiden. Läs post #2 i denna tråd för instruktioner för hur du återställer din platta till Motorola Originalprogramvara igen om du skulle vilja. Detta bör göras innan man skickar in plattan på service. Var ändå införstådd i att det lämnas inga garantier på något sätt. Som vanligt så görs allt i denna guide på egen risk. Jag kan tyvärr inte ta ansvar för om du skulle mot förmodan misslyckas.


  Följande är krav för att kunna följa denna guide:
  1. OBS! Du måste ha ett SD-KORT i din surfplatta för att kunna utföra dessa steg. De räcker att de är på minst 512MB. SD-kortet behövs bara under själva uppgraderingen. Du kan t.ex. låna SD-kortet ifrån din mobil eller kamera (vad du nu har).
  2. Du måste också ha en USB-datakabel till din platta och dator.
  3. Du måste ha lite grundläggande kunskaper i hur man hanterar filer i Windows.
  4. Du måste ha en dator med Windows. Kan hända att de går att uföra på Mac också men guiden antar du sitter med en Windows-PC.
  5. Utför inte dessa steg på en Wifi-only platta. Denna guide är bara för 3G-modellen.
  6. Gör backup på dina filer. Kopiera över allt du har liggande till din dator innan du sätter igång. Lämna inte viktiga filer på din platta du ska uppgradera utan en backup. Utför en backup av både internminnet och SD-kortet. Bättre vara säker än osäker! Ingen backup, inget gnäll!

  Börja med att ladda hem alla nödvändiga filer. Jag förklarar vad allt är lite längre ner.

  installer_r20.0.3-windows.exe - Android's SDK. *Viktig du måste installera SDK manager för att verktygen ska installeras i tools-mappen.* Den är cirka 67MB stor.
  http://developer.android.com/sdk/index.html

  jdk-7u7-windows-x64.exe - Java Development Kit (Java JDK) * Du måste ha denna för att Android's SDK ska gå att installera. Android SDK kommer att säga till om den behövs själv. *Klicka på Java SE 7u7 Download* på sidan. Den är cirka 90MB stor. Om din dator inte är 64bitars väljer du i586-versionen istället.
  http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/index.html

  Xoom-Universal-Root.zip - "Root" (Bli administratör på din platta) Den är cirka 1MB stor.
  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1242241
  Klicka på "here" i steg två. Om länken ovan inte funkar så finns filen även Här på XDA.

  EOS-umts_everest-3.0.zip - Själva JB Den är cirka 120MB stor.
  Stabila versioner:
  http://mirror1.teameos.org/roms/eos3/releases/umts_everest/EOS-umts_everest-3.0.zip
  Xda-tråd för JB stabila versioner"
  Testversioner:
  http://goo.im/devs/teameos/roms/eos3/nightlies/umts_everest/
  Xda-tråd för JB Testversioner så kallade "Nightlies"

  Ta den version som ni vill köra med. Jag rekommenderar alltid stabila versioner över testversioner för de som inte är så äventyrssugna.

  gapps-jb-20120802-eos-signed.zip - Google's Appar (Krävs) Den är cirka 87MB stor.
  http://mirror1.teameos.org/roms/eos3/gapps/gapps-jb-20120802-eos-signed.zip
  Ovan är en direktlänk. Om den inte funkar eller om ni vill ha en nyare kan ni kolla här.

  recovery-Tiamat-R4c-100611-1150-cwm.img (ClockworkMod) Den är cirka 4MB stor.
  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1074979
  Klicka på som heter Recovery IMAGE och INTE på Recovery Zip. Det är alltså den nedre av de två som du vill ha.

  MotorolaDeviceManager_2.2.28.exe - Motorola Xoom USB Drivrutiner Den är cirka 8MB stor.
  http://www.motorola.com/Support/US-...tware_and_Drivers/USB-and-PC-Charging-Drivers


  Så här uppgraderar du din Xoom 32GB 3G platta

  1. Ladda din platta till 100% batterikapacitet.

  2. Installera installer_r20.0.3-windows.exe - Android's SDK på din dator. Du måste ha java JDK installerat på din dator för att Android SDK ska lira boll. Du hittar en länk längre upp på denna sidan. Androids SDK kommer säga till dig i fall du saknar Java JDK.*Viktig du måste installera SDK manager* Den finns med i installationsprogrammet för Android SDK. Den kommer att tanka ner alla filer själv.

  3. Stäng av din Xoom Platta.

  4. Håll in Volym-NER och tryck på strömknappen i en sekund så den startar upp. När du ser texten "Fastboot" (och lite annan text) så släpper du knapparna.

  5. Installera MotorolaDeviceManager_2.2.17.exe - Motorola Xoom USB Drivrutiner på din dator.

  6. Anslut din USB-kabel till din dator och din platta. Vänta på att Windows installerar drivrutinerna.

  7. På din dator, öppna en dos-prompt (start-knappen: Skriv "CMD" och tryck enter) och navigera till där du installerade Android-SDK. Vanligtvis är det mappen C:\Program Files x86\Android\android-sdk-windows\platform-tools(sökvägen kan va annorlunda så välj bara den du installerade SDK:n i.)
  *Viktig du måste ha installerat SDK manager för att verktygen ska installeras i platform-tools:mappen.*

  skriv nu fastboot oem unlock och tryck Enter.

  *** Du ska alltså gå till den plaform-tools:mapp som innehåller fastboot.exe. Ser du inte filen i någon av tools-mapparna så har du inte lyckats installera SDK Manager. Om du inte får ordning på detta steg så finns det en länk längre ner i denna tråd med en .zip där du har dessa filer. ***

  8. Om ovan kommando lyckades så ska din platta nu visa en massa text. Tryck på volym-ner så texten längst ner indikerar att du accepterar. och tryck sedan på Volym-upp för att godkänna. Nu kommer mer text. Godkänn detta genom att klicka Volym-upp och vänta i 2-3 minuter tills plattan har blivit färdig.

  9. Om plattan har startat om sig och gått in till Honeycomb igen så stänger du av den och sedan startar du den igen genom att hålla in Volym-NER och tryck på strömknappen i en sekund så den startar upp. När du ser texten "Fastboot" (och lite annan text) så släpper du knapparna.

  10. Nu har de blivit dags att flasha in en Recovery agent. Clockwork Mod. Kontrollera att det står något med Fastboot på din skärm och att USB-kabeln fortfarande sitter i. Gå nu till din dator igen och kopiera recovery-Tiamat-R4c-100611-1150-cwm.img till din Tools mapp under Android-sdk, den skall ligga så här (där du ser att Fastboot.exe finns):
  C:\Program Files x86\Android\android-sdk-windows\platform-tools\recovery-Tiamat-R4c-100611-1150-cwm.img.

  Gå nu till dos-prompt-fönstret och skriv:
  fastboot flash recovery recovery-Tiamat-R4c-100611-1150-cwm.img

  11. Om ovan lyckades (det står i klartext på platta) så starta om plattan genom att hålla in Vol-UP + PWR tills plattan blir svart. Vänta nu på att plattan startar upp igen. När du ser Motorola loggan så måste du börja räkna nu till 1-----2------3: Tryck Vol-Ner.

  12. Ser du nu texten "Android Recovery" på plattan så har du gjort rätt. Annars stäng av och försök igen med steg 11. Om du ser android Recovery så trycker du nu Vol-Upp. Du kommer nu komma in i ClockworkMod. *Skulle du inte komma in i Clockwork utan istället ser du en grön gubbe med ett gult utropstecken på magen då måste du flasha in Recoveryn igen. Detta händer ibland, jag vet inte varför. Så som sagt upprepa #10 i fall detta inträffar*

  ---steg 13 & 14---
  *Om du kör fast på steg 13/steg 14 så går de lika bra att kopiera filerna via en dator om du har en SDHC-kortläsare eller om du har en mobil liggande så kan du stoppa i sd-kortet i den och föra över filerna till den ifrån din dator. Det viktiga är bara att nedan filer landar på ditt SD-kort och att du låter filsystemet vara FAT32 och inte NTFS*
  Vilka filer som du behöver kopiera över ser du i steg 14. Guiden fortsätter nu och förklarar hur du kopierar över filerna via ClockworkMod!
  ---steg 13 & 14---

  13. Det första vi ska göra nu är att kopiera över alla filer vi behöver till plattans SD-kort. Det gör du på följande sätt: Inne i ClockworkMod väljer du med hjälp av Volym-upp och ner dom olika valen. Navigera till valet mounts and storage och tryck på strömknappen för att gå in i menyn. Välj mount USB storage.

  14. Om allt gick bra så ska din platta nu ha delat ut ditt externa SD-kort som en disk-enhet i Windows. Kopiera nu över dessa filer från din dator till din platta: (Du hoppar över detta steg om du redan har filerna på ditt SD-kort)
  * gapps-jb-20120802-eos-signed.zip
  * Eos-umts_everest-3.0.0.zip
  * Xoom-Universal-Root.zip

  15. När alla filer är över så väljer du meny valet: +++++Go Back++++
  Sedan väljer du +++++Go Back++++ igen. Välj nu meny-valet: wipe data/factory reset. När den är klar, gå tillbaka och välj nu advanced och välj nu Wipe Dalvik Cache. Gå nu tillbaka igen genom att välja valet: +++++Go Back++++.

  16. Nu ska vi bli administratörer på plattan. Välj valet Install zip from SDCard. -> Choose zip from sdcard -> Välj den här filen: Xoom-Universal-Root.zip.

  17. När den nu är klar så ska vi flasha in JB på platta. Det gör du på följande sätt. Välj valet Install zip from SDCard. -> Choose zip from sdcard -> Välj filen: Eos-umts_everest-3.0.0.zip. När den är färdig, Gå nu tillbaka igen genom att välja valet: +++++Go Back++++ och slutligen klicka på valet reboot system now.

  18. Om allt gick bra ovan så ska du nu ha JB på din plattan. Första uppstarten kommer plattan att fastna på Motorola loggan, de är normalt.

  19. När Motorola loggan har fastnat så trycker du Vol-Upp + pwr så plattan stänger av sig. När den startar igen så väntar du åter igen ----1----2----3 sekunder: Tryck Vol-Ner och sen Vol-Upp.

  20. Vi är nu inne i clockwork igen. Nu måste vi döda cachen som skapades av första uppstarten. Det gör du genom att välja dessa val: Välj nu meny-valet: wipe data/factory reset. När den är klar, gå tillbaka och välj nu advanced och välj nu Wipe Dalvik Cache. Gå nu tillbaka igen genom att välja valet: +++++Go Back++++.

  21. Nu har vi dödat den buggiga cachen. Nu ska vi installera JB ännu en gång till.

  22. Välj valet Install zip from SDCard. -> Choose zip from sdcard -> Välj den här filen: Eos-umts_everest-3.0.0.zip. När den är färdig, Gå nu tillbaka igen genom att välja valet: +++++Go Back++++ och slutligen klicka på valet reboot system now.

  23. Starta nu om din platta och kolla så JB startar upp som de ska. Konfigurera inget och installera inget. Se bara så den startar upp som den ska. När den väl är igång så trycker du på strömknappen i någon sekund så nedstängnings-menyn kommer fram och väljer starta om och väljer här valet "Recovery". Nu kommer plattan att starta om och gå in i clockwork automatiskt åt oss, fiffigt va? :)

  24. Inne i clockworkmod så ska vi nu installera Google's programfiler för Market och övriga google tjänster. De gör vi på följande sätt. Välj valet Install zip from SDCard. -> Choose zip from sdcard -> Välj den här filen: gapps-jb-20120802-eos-signed.zip.

  25. När den är färdig så backar du återigen och väljer restart now.

  Du är nu färdig! Hoppas denna guiden va till någon nytta. Kör du fast så fråga gärna i tråden. Om inte jag kan hjälpa dig kan säkert någon annan skicka lite ljus över ditt problem.


  Så här fixar du youtube appen
  Följ endast dessa steg i fall du märker att du inte kan använda dig av YouTube-appen och inte heller kan uppdatera den via Google Play (Android Market).
  Den Youtube app som hängde med i äldre releaser av EoS har visat sig vara trasig. Jag tror detta är fixat nu i den länkade gappsen som ligger med här i guiden. Men i fall du ändå har problem så förklarar jag här hur du avinstallerar och installerar en fräsch kopia ifrån Google Play.

  1. Starta din platta och gå in i inställningar för program. Leta sedan upp YouTube-appen i listan och välj här att ta bort all cache+data.

  2. Starta upp valfri filhanterare som Root-användare. Jag använder själv just nu gratis filhanteraren Root Browser Lite och navigera med den till /system/app/

  3. Radera youtube.apk som ligger i denna mapp.

  4. Tryck på strömknappen så nedstängningsmenyn kommer fram, välj här att starta om plattan till recovery.

  5. Väl inne i Clockwork Mod väljer du att radera cache och dalvik cache. Starta sedan upp din platta igen så du kommer in till JB.

  6. Nu är Youtube appen och alla spår av den helt borta. Öppna nu Google Play (Android Market) och ladda ner Youtube där.

  Färdigt! Nu bör den funka stabilt och även gå att uppdatera framöver.  Övrig matnyttig info
  Eftersom du nu har din platta Rootad och du har ClockworkMod installerad är det väldigt enkelt att lägga in uppdateringar i framtiden ifrån EoS-teamet eller om du så vill prova andra Roms. Du har gjort grovjobbet. Om du vill uppdatera till en ny release av EoS eller lägga in en annan rom så kopierar du över deras respektive release till ditt SD-kort, tänk också på att vissa releaser har inte Google Apps med i paketet, som exempelvis EoS. Dom har de inte. Så i de fallen behöver du Flasha in Google Apps efter du har installerat en ny Rom. Vid uppgraderingar av en ny EoS så brukar de i de vanligaste fall räcka med att utföra en Wipe/cache & dalvik-cache och sedan flasha in rom:en. Vid en helt annan ROM så måste du även utföra en Factory Reset. Du gör allt detta inne i ClockworkMod. Det finns beskrivet i guiden ovanför.

  Tips på appar för din nya JB Platta:
  Eftersom din platta är nu Root:ad med JB så kan följande appar vara extra intressanta för dig.

  AdFree - Slipp reklam i Appar & på Webben
  https://market.android.com/details?id=com.bigtincan.android.adfree
  Beskrivning: Denna app blockerar kända reklamservar ute på nätet genom att peka om trafiken ifrån dessa servar till din egna ip. Resultatet blir att ingen reklam visas. Mycket händigt och ovärderligt för användare som surfar på en långsam 3G-förbindelse. Dock så är det inte helt utan lite moraliska aspekter. Apputvecklare förtjänar att få support för sina gratis alster. Jag rekommenderar att köpa betalappar som du faktiskt använder. :)

  Root Browser Lite - En filhanterare för användare med root
  https://market.android.com/details?id=com.jrummy.root.browserfree
  Beskrivning: Det finns massor med filhanterare på Market. Den mest funktionsrika kostar pengar men om man bara vill göra enklare saker räcker det med en gratis filhanterare. Med denna filhanteraren kan du komma åt din internalagring i plattan så du kan modifiera saker i /system mappen. Detta är nödvändigt om du exempelvis vill ha en annan Bootanimation på din platta. Bootanimationen är den bild som plattan visar när plattan startar upp. Här har du en bra tråd som förklarar hur du skapar en egen bootanimation samt har flera färdiga bootanimationer att välja mellan:
  http://www.xoomforums.com/forum/boot-animations/

  Titanium Backup * Root - Ett bra verktyg för backup av plattan
  https://market.android.com/details?id=com.keramidas.TitaniumBackup
  Beskrivning: Används för att utföra backuper på din platta. Mycket kraftfullt och fullt med funktioner. Sök här på Swedroids forum i fall du vill sätta dig in i vad för möjligheter verktyget har.

  ROM Manager - Ett bra verktyg för hantering av Rom:ar och backuper
  https://market.android.com/details?id=com.koushikdutta.rommanager
  Beskrivning: Massor av bra funktioner. Sök på forumet och läs på lite. Det finns även en betalversion av denna app.


  Uppdateringar:
  Edit: 2012-02-05: Har förtydligat vissa saker som förhoppningsvis underlättar. :)
  Edit: 2012-02-06: Skrev att man måste ha java i #2.
  Edit: 2012-02-27: Förtydligat att man måste ha ett SD-kort ännu en gång. Har också förenklat steg 13/14. La även till tips på lite roliga Root appar. :)
  Edit: 2012-03-06: Lagt till länkar till både stabila och testversioner av ICS.
  Edit: 2012-03-19: Lagt till beskrivning på hur man fixar till Youtube-klienten.
  Edit: 2012-06-18: Uppdaterat lite länkar till EoS 2.0 samt senaste Gapps.
  Edit: 2012-09-04: Har lagt till information om JB. Har även kollat över länkar i övrigt och försökt uppdaterat dessa.
  Edit: 2012-09-26: Guiden avser nu endast JB och inte ICS längre. Mer specifikt EoS 3.0 version av JB.
   
  Last edited: 26 sept 2012
  Jean, tekken, boltis och 34 andra gillar detta.
 2. kendobendo

  kendobendo Professional Droid Medlem

  Blev medlem:
  1 feb 2011
  Inlägg:
  2 325
  Mottagna gillanden:
  635
  Telefon:
  OnePlus 7T Pro McLaren + Root

  MINA ENHETER

  Telefon:
  OnePlus 7T Pro McLaren + Root
  Så här återställer man Motorolas original programvara


  1. Ladda ner rätt Stock Firmware för din platta:
  http://www.mediafire.com/file/b7wuznwydcu25a8/H.6.1-38-1_Retail_Europe.zip
  MZ601 - XOOM with Wi-Fi + UMTS
  Build H.6.1-38-1 for Retail Europe
  MD5 Sum: 20b6338449a02cf271356c47d642e0db
  UK, Greece, Romania, Sweden, Norway, Denmark, Netherlands, Spain, Austria, Switzerland, Poland, Hungary, Croatia, Italy, Ireland

  2. Packa up zip-filerna till din tools mapp där du installerade Android SDK.

  3. Anslut din datakabel till din platta och dator. Skriv nu följande kommandon. (vänta lite i mellan så du ser att den hinner med)

  4. adb reboot bootloader
  (vänta på att platta startar om)

  5. Skriv nu allt detta i tur o ordning o ta de inte för bråttom.
  fastboot flash boot boot.img
  fastboot flash system system.img
  fastboot flash recovery recovery.img
  fastboot flash userdata userdata.img
  fastboot erase cache

  6. (Vid detta skedet är nu systemprogramvara STOCK igen. Nu vill du kanske låsa ner bootloadern också? Då skriver du:

  fastboot oem lock

  7.
  Tryck nu volym-ner och sen volym-upp.

  (vänta)

  8.
  Nu är du 100% återställd för att installera officiell ICS eller för att lämna in din platta på service.  Vill här dock redogöra att jag inte har provat ovan själv men jag har ingen anledning till att tro att de inte skulle funka när flera användare på XDA har lyckats utan problem.


  Dessa guider var till grund för denna NoobGuide:

  Motorolas officiella guide på hur man låser upp sin platta.
  http://developer.motorola.com/products/bootloader/instructions/

  Guide på hur man installerar clockworkMod 3.2.0.0 (r4c)
  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1074979

  Hur man får Root på sin platta.
  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1242241

  ICS Rom
  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1459641

  Edit: Uppdaterat länk till Stock Image. Motorola har inte längre image filerna på sin server som de ser ut.
   
  Last edited: 19 nov 2012
  KingLouie, andreas.trygg, Gauntman och 5 andra gillar detta.
 3. benvilio

  benvilio Baby Droid Medlem

  Blev medlem:
  3 feb 2012
  Inlägg:
  29
  Mottagna gillanden:
  1

  MINA ENHETER

  Så bra! Uppskattas verkligen! Fick min Xomm genom teliaerbjudandet idag, och i ärlighetens namn hade jag förväntat mig mer. Ska bli kul att testa ics!
   
  boltis gillar detta.
 4. -ix-

  -ix- Teen Droid Medlem

  Blev medlem:
  26 nov 2010
  Inlägg:
  262
  Mottagna gillanden:
  29

  MINA ENHETER

  Det här var tamejfan det finaste jag läst sen jag konfirmerades!

  Stort tack för att du tagit dig tid att skriva ihop den här guiden. Har också flashat om ett antal mobiler, kameror, dvd-spelare (you name it), men det är alltid mycket drygt jobb med att reda ut alla detaljer och steg. Guld värt att du redan gjort det jobbet -ska provas snarast!

  Vill du ha ett fikon? ;)
   
 5. -ix-

  -ix- Teen Droid Medlem

  Blev medlem:
  26 nov 2010
  Inlägg:
  262
  Mottagna gillanden:
  29

  MINA ENHETER

  Tips:
  Androids SDK kräver Java JDK. Den kan laddas ner automatiskt vid installation av SDK:n, tror jag. Men eftersom jag inte har uppkoppling på datorn jag flashar från fick jag dra ner den manuellt på en annan dator. Om någon mer letar - det är den här man ska ha:
  http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/jdk-7u2-download-1377129.html

  Fortsätter med den eminenta guiden... :)

  --- EDIT ---

  Stötte på fler problem.

  1. Antar att du redan hade Androids SDK installerat sedan tidigare? I release r16 finns nämligen inte Fastboot eller adb inkluderat. Man måste inifrån SDK manager ladda ner "platform tools" rev 10, så får man de filer man behöver.

  Detta gör att man nu måste köra kommandot från undermappen "platform-tools".

  2. Av någon sjuk anledning "spegelvändes" mina volymknappar, trots att instruktionerna i fastboots text är precis som du skriver. Jag var alltså tvungen att trycka NER för att välja och UPP för att acceptera.


  Fortsätter min odyssé genom punktlistan. :)

  ---/EDIT---

  ---EDIT 2---

  Himla märklig krumbukt att man ska installera ICS två gånger på samma sätt, men jag följer dig blint, mästare...

  ---/EDIT 2---
   
  Last edited: 3 feb 2012
  delight och snigeln gillar detta.
 6. -ix-

  -ix- Teen Droid Medlem

  Blev medlem:
  26 nov 2010
  Inlägg:
  262
  Mottagna gillanden:
  29

  MINA ENHETER

  Klart!
  Förutom de små detaljerna ovan gick det som smort! Tack igen för en strålande tydlig och lättföljd guide.

  Jäääklar vad plattan rusar på nu, som en helt annan pryl... ICS goodness! :D
   
 7. supergnu

  supergnu Baby Droid Medlem

  Blev medlem:
  11 jul 2011
  Inlägg:
  20
  Mottagna gillanden:
  1
  Operatör:
  Comviq
  Telefon:
  Sony Xperia Z3

  MINA ENHETER

  Operatör:
  Comviq
  Telefon:
  Sony Xperia Z3
  Telefon 2:
  Samsung Galaxy S4
  Noobig fråga men den borde ju passa i noobtråden. Vad händer när Xoomen får "riktig" ics? Kan man få in original då igen?
   
 8. estiswe

  estiswe Teen Droid Medlem

  Blev medlem:
  28 jul 2010
  Inlägg:
  366
  Mottagna gillanden:
  37
  Telefon:
  P20 pro

  MINA ENHETER

  Telefon:
  P20 pro
  Är det någon som stött på något problem med denna ROM? Inte kunnat hitta någon som gjort det nämligen. Är det så kan man ju då lika gärna lägga in denna och strunta i den officiella releasen antar jag? Jag har redan rootat min platta med universal-root och installerat en clockwork recovery för att göra detta, då bör jag väl kunna hoppa direkt till steget med att dra in rom.zip filen?

  Sen fick jag inte den clockwork recovery de rekomenderade i guiden att funka utan jag fick ta en något äldre, spelar det någon roll ifall jag skulle vilja lägga in ICS romen med denna cloclwork istället?

  //Robert
   
 9. kendobendo

  kendobendo Professional Droid Medlem

  Blev medlem:
  1 feb 2011
  Inlägg:
  2 325
  Mottagna gillanden:
  635
  Telefon:
  OnePlus 7T Pro McLaren + Root

  MINA ENHETER

  Telefon:
  OnePlus 7T Pro McLaren + Root
  Bra att du tog upp de som va fel i min guide. Jag hade redan Android-SDK på min dator så de va en efterkonstruktion ifrån flera månader tillbaka. Så bra att du arbetade ut de små detaljer som var avvikande :)

  Är också nöjd med ICS på min platta. Den känns som en oljad blixt i jämförelse och Skype funkar nu felfritt på min. Videosamtal, röstsamtal och stabil anslutning mot servern. Spel funkar också bra av de lilla jag har provat so far. :)
   
 10. kendobendo

  kendobendo Professional Droid Medlem

  Blev medlem:
  1 feb 2011
  Inlägg:
  2 325
  Mottagna gillanden:
  635
  Telefon:
  OnePlus 7T Pro McLaren + Root

  MINA ENHETER

  Telefon:
  OnePlus 7T Pro McLaren + Root
  De tror jag inte ska bli några problem. Jag ska försöka utveckla mitt svar lite mer senare. Måste dra nu. :(
   
 11. SpinEcho

  SpinEcho Kid Droid Medlem

  Blev medlem:
  13 aug 2009
  Inlägg:
  40
  Mottagna gillanden:
  4

  MINA ENHETER

  Jag hade ju inte tänkt att roota min platta, men den här guiden såg för lockande ut. Fungerade alldeles utmärkt. Tack så mycket! Plattan har varit lite buggig innan så jag har stora förhoppningar på ICS.
   
 12. Dikkie

  Dikkie Adult Droid Medlem

  Blev medlem:
  23 aug 2010
  Inlägg:
  590
  Mottagna gillanden:
  39
  Operatör:
  Telia
  Telefon:
  IPhone

  MINA ENHETER

  Operatör:
  Telia
  Telefon:
  IPhone
  Stöter på en del problem.
  CWM fungerar iblan och ibland inte.. funkar ca 2 omstarter sedan kommer jag till standard recovery.
  Får då slänga in CWM igen.
  Sedan kan jag inte göra någonting i CWM:en, får "Can't mount /sdcard"
  Så kan inte flasha någonting..

  Går inte heller att köra "Mount USB Storage" från CMW. Får upp en enhet i windows som måste formateras.


  Någon som stött på nått liknande?


  EDIT: Kan tillägga att jag inte läste att man måste ha SD-kort i plattan.
  Efter jag satte i ett så fungerade det fint!
   
  Last edited: 4 feb 2012
 13. Kimball

  Kimball Adult Droid Medlem

  Blev medlem:
  18 jan 2012
  Inlägg:
  624
  Mottagna gillanden:
  370

  MINA ENHETER

  Nu chansar jag hejvilt, men har du uppgraderat plattan till minst 3.1? Innan dess finnes inte sd-kortsstöd. Ren spekulation på problemet som sagt. :P
   
 14. Jensen

  Jensen Youth Droid Medlem

  Blev medlem:
  6 jan 2010
  Inlägg:
  160
  Mottagna gillanden:
  6

  MINA ENHETER

  jag fick inte heller SD kortet att funka i cwm, fast jag hade 3.2 på plattan. tycker mig läst nånstans att alla cwm inte stödjer sd kort default. själv la jag in en som heter Rouge om jag inte minns fel. funkar klockrent
   
 15. papinho

  papinho Bannlyst Bannlyst

  Blev medlem:
  11 apr 2011
  Inlägg:
  1 276
  Mottagna gillanden:
  67

  MINA ENHETER

  på #7, ska jag skriva in C:\android-sdk-windows\tools i cmd? jag förstår inte :)
   
 16. alexm

  alexm Senior Droid Medlem

  Blev medlem:
  29 sept 2010
  Inlägg:
  1 028
  Mottagna gillanden:
  104

  MINA ENHETER

  Det behöver nödvändigtvis inte vara C:\android-sdk-windows\tools. Det är där du installerade sdk:n. För mig är det C:\Program Files x86\Android\android-sdk-windows\tools.
   
 17. papinho

  papinho Bannlyst Bannlyst

  Blev medlem:
  11 apr 2011
  Inlägg:
  1 276
  Mottagna gillanden:
  67

  MINA ENHETER

  OK för mig är det C:\Program\Android\android-sdk\tools

  Men ska jag nu skriva in det där i CMD och sedan tryck enter eller ska jag skriva

  C:\Program\Android\android-sdk\tools fastboot oem unlock

  ?
   
 18. alexm

  alexm Senior Droid Medlem

  Blev medlem:
  29 sept 2010
  Inlägg:
  1 028
  Mottagna gillanden:
  104

  MINA ENHETER

  Först går du till C:\Program\Android\android-sdk\tools, sen skriver du fastboot oem unlock.
   
 19. papinho

  papinho Bannlyst Bannlyst

  Blev medlem:
  11 apr 2011
  Inlägg:
  1 276
  Mottagna gillanden:
  67

  MINA ENHETER

  "är inte ett internt kommando" blabla error får jag i cmd.
   
 20. alexm

  alexm Senior Droid Medlem

  Blev medlem:
  29 sept 2010
  Inlägg:
  1 028
  Mottagna gillanden:
  104

  MINA ENHETER

  Du kan inte skriva in allt på en gång, du får gå en mapp i taget. Först c, sen program, sen android osv.