1. Registrera ett konto och bli del av Sveriges förmodligen trevligaste och mest hjälpsamma community.
    Stäng notis

Nvidia Shield Android TV 2017

Diskussion i 'Android TV' startad av Swedroid, 5 jan 2017.

  1. Jaxione

    Jaxione Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    25 mar 2011
    Inlägg:
    472
    Mottagna gillanden:
    73

    MINA ENHETER

    Vilken HZ ska man sätta på Shielden? Apple tvn jag hade innan ändrade själv när den behövde.
     
  2. Oceanic

    Oceanic Android Medlem

    Blev medlem:
    26 dec 2010
    Inlägg:
    6 125
    Mottagna gillanden:
    2 002
    Operatör:
    Vimla
    Telefon:
    Huawei Mate 20 X

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Vimla
    Telefon:
    Huawei Mate 20 X
  3. bernard

    bernard Droidmin Moderator

    Blev medlem:
    14 maj 2009
    Inlägg:
    23 315
    Mottagna gillanden:
    17 914
    Operatör:
    Vimla!
    Telefon:
    Google Pixel 3

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Vimla!
    Telefon:
    Google Pixel 3
    ROM:
    Stock
    Telefon 2:
    OnePlus 6
    ROM:
    Oxyogen Stock
    Platta:
    Google Pixelbook
    Övrigt:
    Galaxy Watch, Fossil SportWatch (2018)
    Du behöver inte ställa in det själv, utan kör bara på auto. Vissa kör 24Hz då de tycker att bilden blir mjukare i filmer då, men det gör att gränssnittet hackar lite samtidigit (eftersom det begränsas till 24FPS vs 60 FPS).

    I mediaspelare som tex Kodi byter den uppdateringsfrekvens automatiskt till 24hz/24p om du vill, finns inställning för det, när du spelar upp material som är 24FPS.
     
  4. Jaxione

    Jaxione Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    25 mar 2011
    Inlägg:
    472
    Mottagna gillanden:
    73

    MINA ENHETER

    Hej!

    Tack. Kan inte hitta något autoläge :( Finns bara ett par olika hz att välja på
     
  5. bernard

    bernard Droidmin Moderator

    Blev medlem:
    14 maj 2009
    Inlägg:
    23 315
    Mottagna gillanden:
    17 914
    Operatör:
    Vimla!
    Telefon:
    Google Pixel 3

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Vimla!
    Telefon:
    Google Pixel 3
    ROM:
    Stock
    Telefon 2:
    OnePlus 6
    ROM:
    Oxyogen Stock
    Platta:
    Google Pixelbook
    Övrigt:
    Galaxy Watch, Fossil SportWatch (2018)
    Autoläget är det som är valt som standard, vilket brukar vara 59,94 Hz, men 60 Hz går lika bra. Det har inte så stor betydelse vilken av de två du väljer.

    Har din TV stöd för mer än 60 Hz kan du för all del köra på det. Vissa Samsung och LG-apparater erbjuder tex 120 Hz.
     
    Jaxione gillar detta.
  6. Jaxione

    Jaxione Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    25 mar 2011
    Inlägg:
    472
    Mottagna gillanden:
    73

    MINA ENHETER

    59.94hz verkar vara det som hackar mest i Netflix, både 50hz och 60hz funkar bättre.
     
  7. bernard

    bernard Droidmin Moderator

    Blev medlem:
    14 maj 2009
    Inlägg:
    23 315
    Mottagna gillanden:
    17 914
    Operatör:
    Vimla!
    Telefon:
    Google Pixel 3

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Vimla!
    Telefon:
    Google Pixel 3
    ROM:
    Stock
    Telefon 2:
    OnePlus 6
    ROM:
    Oxyogen Stock
    Platta:
    Google Pixelbook
    Övrigt:
    Galaxy Watch, Fossil SportWatch (2018)
    Ah! Ja, kör på 60Hz i sådana fall.

    Alterantivt kan du testa 24Hz förstås, om du främst strömmar video, och kan leva med att UI:t hackar lite. Det borde ge mjukast panoreringar i tex Netflix för film.
     
    Jaxione gillar detta.
  8. 220volt

    220volt Master Of Puppets Hedersmedlem

    Blev medlem:
    26 maj 2012
    Inlägg:
    6 658
    Mottagna gillanden:
    4 384
    Operatör:
    Comviq
    Telefon:
    Xiaomi Mi 9

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Comviq
    Telefon:
    Xiaomi Mi 9
    Övrigt:
    Chromecast 1 & 2
    Justerar inte Shield Hz beroende på vilket material man kör automatiskt?
     
  9. bernard

    bernard Droidmin Moderator

    Blev medlem:
    14 maj 2009
    Inlägg:
    23 315
    Mottagna gillanden:
    17 914
    Operatör:
    Vimla!
    Telefon:
    Google Pixel 3

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Vimla!
    Telefon:
    Google Pixel 3
    ROM:
    Stock
    Telefon 2:
    OnePlus 6
    ROM:
    Oxyogen Stock
    Platta:
    Google Pixelbook
    Övrigt:
    Galaxy Watch, Fossil SportWatch (2018)
    Jag tror faktiskt inte den ändrar frekvens för tex Netflix. Jag har iofs bara första generationen, och en lite äldre TV, men på min setup är det bara i Kodi TV:n visar att frekvensen uppdateras när en video startar.

    Finns ingen inställning heller att beroende på app välja vilken frekvens som gäller från vad jag kan se.
     
  10. 220volt

    220volt Master Of Puppets Hedersmedlem

    Blev medlem:
    26 maj 2012
    Inlägg:
    6 658
    Mottagna gillanden:
    4 384
    Operatör:
    Comviq
    Telefon:
    Xiaomi Mi 9

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Comviq
    Telefon:
    Xiaomi Mi 9
    Övrigt:
    Chromecast 1 & 2
    Aha okej, det kanske är upp till varje apputvecklare att implementera det. Jag hade bara en Shield en väldigt kort period och där vill jag minnas att Plex ändrade automatisk åtminstone.

    På Apple TV som jag använder nu så ändras Netflix, HBO, Prime Video, Plex osv frekvens medans ex Cmore och en del andra tuggar på i 50-60hz eller vad man valt att köra på.
     
    bernard gillar detta.
  11. bernard

    bernard Droidmin Moderator

    Blev medlem:
    14 maj 2009
    Inlägg:
    23 315
    Mottagna gillanden:
    17 914
    Operatör:
    Vimla!
    Telefon:
    Google Pixel 3

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Vimla!
    Telefon:
    Google Pixel 3
    ROM:
    Stock
    Telefon 2:
    OnePlus 6
    ROM:
    Oxyogen Stock
    Platta:
    Google Pixelbook
    Övrigt:
    Galaxy Watch, Fossil SportWatch (2018)
    Ah, ja, det verkar som ATV har en systemomfattande funktion för att automatiskt matcha TV:ns uppdateringsfrekvens med innehållet som spelas upp: About frame rate and dynamic range matching on Apple TV

    Förmodligen fungerar det inte med CMore och dylika tjänster därför att de säkert har något udda format eller udda FPS. De mindre aktörer har i regel rätt dåliga lösningar, så de är helt säkert bara för att de inte kan hålla sig till en vettig standard.

    Android TV verkar inte ha en motsvarande "system wide" funktion, men appar som Kodi kan matcha frekvensen, så jag förmodar att det är upp till utvecklarna som du säger. Tror dock att väldigt få utnyttjar det - har inte stött på en enda app tror jag.
     
    nuco och 220volt gillar detta.
  12. Jaxione

    Jaxione Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    25 mar 2011
    Inlägg:
    472
    Mottagna gillanden:
    73

    MINA ENHETER

    Jag har även problem med ljudet från Shielden. Helt plötsligt börjar det att spraka i alla appar. Tex när man bläddrar i Youtube appen. Sprakar även i alla filmer med mera. Startar man om Shielden eller drar ut och sätter i HDMI kabeln så funkar det igen men det kommer tillbaka efter någon dag igen. Har försökt alla möjliga ljudinställningar men får inte ordning på det. Tror inte det är fel på kabel eller HDMI uttag heller då jag hade Apple TVn där utan problem innan.
     
  13. Johan76

    Johan76 Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    25 apr 2010
    Inlägg:
    222
    Mottagna gillanden:
    106

    MINA ENHETER

    Tivimate för iptv kan ändra frekvens om man aktiverar funktionen.
     
    bernard gillar detta.
  14. bernard

    bernard Droidmin Moderator

    Blev medlem:
    14 maj 2009
    Inlägg:
    23 315
    Mottagna gillanden:
    17 914
    Operatör:
    Vimla!
    Telefon:
    Google Pixel 3

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Vimla!
    Telefon:
    Google Pixel 3
    ROM:
    Stock
    Telefon 2:
    OnePlus 6
    ROM:
    Oxyogen Stock
    Platta:
    Google Pixelbook
    Övrigt:
    Galaxy Watch, Fossil SportWatch (2018)
    Märkligt. Uppstod det bara plötsligt? Funderar på om en kass nätdel möjligen skulle kunna förklara det, alternativt någon typ av att glappkontakt. Hur har du Shield:en placerad förresten? Har du testat att flytta på den?
     
  15. Jaxione

    Jaxione Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    25 mar 2011
    Inlägg:
    472
    Mottagna gillanden:
    73

    MINA ENHETER

    Har nyligen köpt den. Men det har varit hela tiden jag haft den. Har testat att byta HDMI ingång, HDMI kabel, och alla ljudinställningar jag kan hitta. Det kan funka bra ett tag sen får jag problemet och då hjälper det alltid att antingen starta om den eller att dra ur och och sätta i HDMI kabeln. Den står helt fritt i en tv bänk med gott om luft kring sig. Fattar ingenting. Slänger snart ut skiten och köper en Apple tv igen. Googlar man så är det många som beskriver problemet men ingen som har någon riktig lösning.

    Jag måste också köra 50hz för att det inte ska hacka i bilden
     
  16. bernard

    bernard Droidmin Moderator

    Blev medlem:
    14 maj 2009
    Inlägg:
    23 315
    Mottagna gillanden:
    17 914
    Operatör:
    Vimla!
    Telefon:
    Google Pixel 3

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Vimla!
    Telefon:
    Google Pixel 3
    ROM:
    Stock
    Telefon 2:
    OnePlus 6
    ROM:
    Oxyogen Stock
    Platta:
    Google Pixelbook
    Övrigt:
    Galaxy Watch, Fossil SportWatch (2018)
    Nvidia har bra support, så kontakta dem via deras hemsida och fråga om de kan byta ut den åt dig.
     
  17. Jaxione

    Jaxione Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    25 mar 2011
    Inlägg:
    472
    Mottagna gillanden:
    73

    MINA ENHETER

    Sen får jag hack bilden på alla Hz utom 50hz också. Super märkligt :(
     
  18. Jaxione

    Jaxione Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    25 mar 2011
    Inlägg:
    472
    Mottagna gillanden:
    73

    MINA ENHETER

    Hej igen!

    Har iaf lyckats hitta hur problemet uppstår. Varje gång jag öppnat tex en streaming app, startat en video sen avslutat appen så blir ljudet konstigt. Det liksom knastrar. Hör supertydligt när man tex bläddrar i Youtube appen. När problemet uppstår räcker det med att byta till en annan källa eller sätta Shielden i standby läge för att det ska försvinna. Blir inte klok på detta. Nvidia var inte mycket till hjälp heller. Grejen är också att jag köpte den begagnad här på forumet av en som säger att han aldrig haft problem med detta med sin tv och litar på att det är sant också. Börjar misstänka TVn men har bara detta problemet med Shielden. Allt annat funkar perfekt
     
    bernard gillar detta.
  19. ezone

    ezone Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    7 feb 2011
    Inlägg:
    219
    Mottagna gillanden:
    39

    MINA ENHETER

    Jag skulle prova på en annan tv. Har märkt på min att viktigt att hdmi kabel med hög kvalitet. Hade ljudproblem på min i början och provade massa olika saker. Byta uttag, byta kabel, byta tv.
    Sen nämnde min bror som jobbar med bland annat tv och ljud installation att det skiljer mycket på hdmi kabel och hdmi kabel.. Så jag chansade och köpte en som ska vara bra på hifi klubben.. Och helt plötsligt fungerade det utan problem.
    Är inte säker på att det är samma sak för dig. Men se det som ett förslag.
     
    Jaxione gillar detta.
  20. Jaxione

    Jaxione Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    25 mar 2011
    Inlägg:
    472
    Mottagna gillanden:
    73

    MINA ENHETER

    Tack! Har testat med två lite billigare kablar men som varit "high speed" Samma med båda. Men kanske får testa med en lite dyrare och se då kanske. Men det gör väl ingen nytta att köpa en hdmi 2.1 kabel antar jag eftersom tvn bara har 2.0a
     
    ezone gillar detta.