1. Registrera ett konto och bli del av Sveriges förmodligen trevligaste och mest hjälpsamma community.
  Stäng notis
 2. Black Friday-rean har börjat. Tipsa och ta del av de bästa fynden i tipstråden. Se även diskussionstråden.
  Stäng notis

[RemoteStick] Fjärrstyr och övervaka hemmet

Diskussion i 'Applikationsutveckling' startad av pakerfeldt, 21 jul 2010.

 1. pakerfeldt

  pakerfeldt Adult Droid Medlem

  Blev medlem:
  28 feb 2010
  Inlägg:
  716
  Mottagna gillanden:
  72

  MINA ENHETER

  v1.3.9 är på väg ut och äntligen ska skapande av enheter med åäö fungera! Jag hoppas att jag har testat tillräckligt. Passade på att fixa ett par force close-problem som jag fått in rapporter om samt tog bort google analytics.

  Har nu även lagt upp en betalversion av appen som kostar 10kr. Tycker ni att programmet är bra men inte vill donera via paypal så får ni väldigt gärna köpa betalversionen istället.
  Gratisversionen finns givetvis kvar och det skiljer inget mellan dessa versioner.
   
 2. torkel

  torkel Kid Droid Medlem

  Blev medlem:
  4 jun 2010
  Inlägg:
  30
  Mottagna gillanden:
  1

  MINA ENHETER

  Hejsan,

  Tack för ett väldigt bra program. Jag använder det flera gånger per dag. Det kommer en donation så fort jag antingen skaffat ett paypal-konto eller fått till så att jag kan köpa via market.

  Några synpunkter/önskemål som jag samlat på mig en tid nu, men aldrig kommit mig för att skicka:

  * Förbättrad säkerhet. Jag har inte kollat koden, men som jag har förstått det så går all trafik i klartext? Skulle det vara möjligt att kryptera/säkra den ytterligare? Min plan är att öppna upp brandväggen så att jag kommer åt servern var jag än är, men jag vill helst undvika att göra det så länge den är enkel att avlyssna. Visst, det är "bara" lampor, men ändå...

  * Det skulle inte vara helt fel med en lite bättre linux-paketering med startup-script, extern konfigfil (istället för att behöva ange allt på kommandoraden), etc. Om/när jag hittar tid har jag tänkt ge mig på det, om ingen annan hinner före... min prioritet kommer att ligga på att paketera servern för Ubuntu.

  * Status. Det skulle inte vara helt fel att ha nån form av feedback på om lamporna är på eller av. Visst man kan styra dem från andra "fjärrkontroller", så riktig nytta har man väl inte av det här förrän Tellstick Duo släpps, men det skulle inte vara helt fel att kunna se vad tex tdtool --list tycker att statusen är på enheterna.

  * Integration. Delvis överlappande med punkten innan. Det skulle inte vara helt fel att ha någon form av integration med tex NexaHome, HomeAutomation, etc. Exakt vad man vill/ska kunna göra har jag än så länge inte funderat så mycket över, men det kanske finns nån annan som har ideer?

  * Hierarkisk struktur/grupper. I dag kan man bara skapa grupper som tänder och släcker hela gruppen. Med många mottagare så blir listan ganska lång. Jag skulle gärna se att man kunde ha en hierarkisk struktur, tex ute, inne, inne->kök, inne->vardagsrum och att man kan göra "fold/unfold" på grupperna för att korta ned längden på listan. Extra bonus skulle vara att man ange vilka av enheterna i en grupp som ska tändas och släckas om man tänder hela gruppen. Lär dock vara en nöt att knäcka hur man ska lösa GUI-biten med att både kunna (un)fold:a och tända en grupp, men lyckas man få till det skulle man kunna göra många roliga saker, tex att när man "tänder" en viss grupp så tänds vissa lampor, men andra släcks. Naturligtvis ska en enhet kunna vara med i flera grupper.

  * Sortering: Det skulle inte vara helt fel att kunna sortera om ordningen på enheterna.
   
 3. tourqe

  tourqe Kid Droid Medlem

  Blev medlem:
  13 apr 2010
  Inlägg:
  74
  Mottagna gillanden:
  0

  MINA ENHETER

  Hej,

  Verkar vara ett bra program!

  en fråga dock,

  förutom tellstick så antar jag att man behöver köpa kontakter som tar emot och skickar signaler som man stoppar in i de vanliga vägguttagen?
   
 4. pakerfeldt

  pakerfeldt Adult Droid Medlem

  Blev medlem:
  28 feb 2010
  Inlägg:
  716
  Mottagna gillanden:
  72

  MINA ENHETER

  Tack för utomordentlig feedback. Sådant uppskattas verkligen. Jag ska försöka kommentera dina förslag och väljer att numrera de från 1 - 6.

  1. Allt går i klartext, ja. I en okrypterad HTTP-anslutning. Däremot krävs ju autentisering av varje enskild förfrågan. Men det är ju som du säger, att om någon avlyssnar trafiken på något sätt så kan man ju även knäcka autentiseringen. Personligen ser jag risken som så pass liten att det inte på något sätt hämmar mig att använda RemoteStick utanför hemmet.
  Den bästa lösningen på det här är nog att upprätta en HTTPS-anslutning istället. Jag tror man behöver titta på Bottle-API:t för att se om detta är möjligt. Det borde vara möjligt. Bottle är det ramverk jag använder för att upprätta en webserver på serversidan.

  2. Det här med att få till automatisk start av programmet har varit uppe förut. Däremot ser jag det inte som en nödvändighet att flytta ut parametrar till en konfigurationsfil. Det krävs åtminstone inte för att kunna paketera och autostarta programmet. Men jag håller med om att det vore på sin plats med en enklare uppstart av programmet.

  3. Det här borde absolut fixas. Speciellt eftersom information om senaste kända tillståndet finns i drivrutinen. Det största problemet är nog hur man ska illustrera detta i GUIt. Några konkreta förslag?

  4. Den här punkten kan ju bli mer eller mindre omfattande. Jag är inte speciellt insatt i hur de andra mjukvarorna fungerar och därför inte heller om det är möjligt att integrera med deras system. Däremot har jag gått i tankarna om att skriva om hela servermjukvaran i Java och passa på att göra den mer kompetent. Att inte bara reläa kommandon direkt till Tellstick utan även kunna lägga upp tidsstyrningar och annat. Det kommer ju dock kosta en herrans massa tid som jag inte riktigt har just nu.

  5. Intressant förslag. Hierarki är kanske ingen dum idé. Det svåra blir nog att illustrera detta, precis som du säger, i GUIt på ett intuitivt sätt. Jag inbillar mig samtidigt att detta skulle kunna bli mer eller mindre omfattande arbete och då vill man ju att den stora massan faktiskt har användning för det (och inte bara en liten klick användare).

  6. Absolut! Sortering borde utan tvekan implementeras. Ska kika på det vid tillfälle.
   
 5. pakerfeldt

  pakerfeldt Adult Droid Medlem

  Blev medlem:
  28 feb 2010
  Inlägg:
  716
  Mottagna gillanden:
  72

  MINA ENHETER

  Ja, du behöver vägguttag som t.ex. dessa http://www.kjell.com/?item=50286
   
 6. torkel

  torkel Kid Droid Medlem

  Blev medlem:
  4 jun 2010
  Inlägg:
  30
  Mottagna gillanden:
  1

  MINA ENHETER

  Lampikonerna som används för av på knappar tycker jag skulle funka ypperligt som status. Ersätt de bägge med en knapp som visar aktuell status och som "togglar" status när man trycker på den. Med ett långtryck skulle man ju kunna få upp en meny där man man "tvinga" av/på. Alternativ ha en av/på knapp som nu men med 1/0 symboler för av och på och enbart använda lamporna för status.

  Snälla gör inte om den i java. Jag gillar iden att ha den i python (eller nåt annat interpreterande språk), det gör det om inte annat "lätt" att lägga till egen funktionalitet.

  Skulle vara intressant att veta hur många det är som använder remotestick och på vilket sätt. Kan tänka mig att har man kommit så långt som till att köpa en tellstick och har en androidlur så samlar man nog på sig några enheter...

  Tack!
   
 7. karlsson_oscar

  karlsson_oscar Infant Droid Medlem

  Blev medlem:
  17 okt 2010
  Inlägg:
  7
  Mottagna gillanden:
  0

  MINA ENHETER

  Något jag går och drömmer om som vore tufft är en möjlighet att nu när tablets kommer på (förhoppningsvis) bred front är en möjlighet att placera ut lampor och uttag ovanpå en planritning av sin/sitt lägenhet/hus.

  Då kunde man även få morsan & farsan att fundera på en likadan lösning :)

  (Grattis till mig själv för mitt första inlägg)
  //O
   
 8. pakerfeldt

  pakerfeldt Adult Droid Medlem

  Blev medlem:
  28 feb 2010
  Inlägg:
  716
  Mottagna gillanden:
  72

  MINA ENHETER

  Jo, jag har tänkt tanken att ha en billig android tablet på väggen för hemautomatik.

  Det finns en annan tellstick-mjukvara (som jag inte kan namnet på just nu) som du kan lägga ut lampor i en planlösning som du först måste rita med ett tredjepartsprogram.
   
 9. karlsson_oscar

  karlsson_oscar Infant Droid Medlem

  Blev medlem:
  17 okt 2010
  Inlägg:
  7
  Mottagna gillanden:
  0

  MINA ENHETER

  Om någon kan namnet på programvaran så får ni gärna PM:a mig.

  //O
   
 10. maxxar

  maxxar Infant Droid Medlem

  Blev medlem:
  11 jan 2010
  Inlägg:
  12
  Mottagna gillanden:
  0

  MINA ENHETER

  Kan det vara HomeAutomation du tänker på?
  http://karpero.mine.nu/ha/
   
 11. torkel

  torkel Kid Droid Medlem

  Blev medlem:
  4 jun 2010
  Inlägg:
  30
  Mottagna gillanden:
  1

  MINA ENHETER

  Jag är själv inne på de tankarna, så om/när du skaffat en så får du gärna posta vad det blev och hur du tycker det funkar.
   
 12. pobin

  pobin Adult Droid Medlem

  Blev medlem:
  4 jun 2009
  Inlägg:
  534
  Mottagna gillanden:
  103

  MINA ENHETER

  Det blir nog att införskaffa sig en tellstick till veckan när lönen trillar in. Har ju kanske 10 fjärrströmbrytare i villan så detta program skulle ju passa mig som handsken.

  Frågan är ju om tellsticken är kompatibel med alla mina brytare..? Det sista gänget jag köpte var från Jula av märket Anslut.. billiga som fasen 99/3st http://www.jula.se/fjarrstrombrytare-3-pack-138771. Någon som har testat med sånna? Dom finns inte med i listan över kompatibla enheter till Tellsticken.

  Finns det alternativ till Telldus Tellstick? Tänkte om samma pryl fanns billigare i ett annat märke?

  Hoppas nu att jag får detta att lira..verkar vara lite pillande. Har laddat ner Python 2.7 Windows installer och remotestick-server, men sen då? Finns ju inget program att starta upp?

  Ska man ladda ner en tredje sak? Finns ju program Tellduscenter från tillverkarens hemsida.. ojoj blir mycket att pyssla med till veckan :)

  edit: läste beskrivningen till Tellstick på androidstuff:
  Är inte det lite lustigt marknadsföring?, för då måste man ju först ha en dator hemma påslagen med en tellstick för att kunna slå på sin dator :) eller?
   
  Last edited: 21 okt 2010
 13. uncoloured

  uncoloured Teen Droid Medlem

  Blev medlem:
  21 feb 2010
  Inlägg:
  325
  Mottagna gillanden:
  16

  MINA ENHETER

  Så är det absolut, du måste ha en dator igång med tellstick i för att det ska fungera. Skribenten menar nog att man har en separat server för det ändamålet och att den i sin tur kan starta din arbetsdator.
   
 14. samster93

  samster93 Adult Droid Medlem

  Blev medlem:
  16 nov 2009
  Inlägg:
  651
  Mottagna gillanden:
  6

  MINA ENHETER

  Finns även minst en router som kan styra tellstick kommer dock inte ihåg vad den heter och en router har man ju igång typ hela tiden ändå.
   
 15. Thyg0d

  Thyg0d Adult Droid Medlem

  Blev medlem:
  21 jul 2010
  Inlägg:
  790
  Mottagna gillanden:
  75
  Operatör:
  Halebop
  Telefon:
  Samsung Note 8

  MINA ENHETER

  Operatör:
  Halebop
  Telefon:
  Samsung Note 8
  Dovado finns det tydligen en router som heter som ska fixa det..
   
 16. uncoloured

  uncoloured Teen Droid Medlem

  Blev medlem:
  21 feb 2010
  Inlägg:
  325
  Mottagna gillanden:
  16

  MINA ENHETER

  Exakt, Dovado, läste precis om den. Svenskt företag tydligen.. Nu gäller det att pakerfeldt ser till att den här versionen hela tiden är lite bättre ;)
   
 17. pakerfeldt

  pakerfeldt Adult Droid Medlem

  Blev medlem:
  28 feb 2010
  Inlägg:
  716
  Mottagna gillanden:
  72

  MINA ENHETER

  Jag lyckades, för några veckor sedan, få tag i en Seagate Dockstar för ~ 430 kr och har roat mig med att installera Linux (OpenWrt) på den. Med lite meck (krosskompilering) så skulle man kunna få till Tellstick-drivrutinen för OpenWrt (inget jag har haft tid att göra än tyvärr) och därmed kunna köra RemoteStick Server på en liten Seagate Dockstar med en strömförbrukning på 5W. Problemet är ju att det är en hel del trixande med att flasha om mjukvaran på enheten.

  Skulle vi få till en schysst image, förpreppad med tellstick-drivrutin och RemoteStick server installerat så kanske det vore något för Droidstuff att sälja för-flashade Seagate Dockstar genom sin butik! Jag kan hinta om en tysk butik som säljer Seagate Dockstar till ett ruskigt bra pris. Frakten kostar ju lite men om man köper ett flertal så är det försumbart.
   
 18. valhall

  valhall Kid Droid Medlem

  Blev medlem:
  2 mar 2010
  Inlägg:
  66
  Mottagna gillanden:
  0

  MINA ENHETER

  Har väntat på en liknande lösning, direkt till router eller NAS tex, men detta skulle också vara en smidig lösning.
  Planer på att försöka implementera det snart?

  Vill helst inte vilja köpa en Dovado 4GR router bara för att kunna styra sakerna utanför hemmet eller för att kunna stänga av datorn men fortfarande kunna använda tellstick.
   
 19. pakerfeldt

  pakerfeldt Adult Droid Medlem

  Blev medlem:
  28 feb 2010
  Inlägg:
  716
  Mottagna gillanden:
  72

  MINA ENHETER

  Jag såg ditt PM, men jag svarar här istället. Har fått lite hjälp från de vänliga killarna bakom Telldus. Så nu kan jag kompilera Tellstick-drivrutinen för OpenWRT och mer specifikt Seagate Dockstar. Det lär även vara fullt möjligt att kompilera dito för andra plattformar.
  Tänkte försöka bygga en OpenWRT image för Seagate Dockstar i helgen och prova skarpt. Om detta skulle lyckas så betyder det att man kan köra RemoteStick server på de flesta hårdvaror som OpenWRT stödjer under förutsättning att den har en USB-port givetvis.
   
 20. valhall

  valhall Kid Droid Medlem

  Blev medlem:
  2 mar 2010
  Inlägg:
  66
  Mottagna gillanden:
  0

  MINA ENHETER

  Kanon!

  Betyder det alltså att en router som man redan har OpenWRT på så kan man i.s.f lägga till det för att kunna koppla in Tellstick i routerns USB port?