1. Mobilabonnemang: Välj kampanj som passar dig bäst! 4 månader till halva priset eller 2 månader till halva priset och 50 GB (giltigt i 12 månader). Ingen bindningstid & fria samtal ingår i alla abonnemang.
    Stäng notis
  2. Stäng notis
  3. Unpacked-nyheter: Fold 4 | Flip 4 | Watch 5 | Buds Pro 2
    Stäng notis
  4. Registrera ett konto och bli del av Sveriges förmodligen trevligaste och mest hjälpsamma community.
    Stäng notis
  5. Stäng notis
  6. Stäng notis
  7. Stäng notis
  8. Stäng notis
  9. Stäng notis

Problem: Samtal + 4g

Diskussion i 'OnePlus 5 - Allmänt' startad av Prelow, 10 jul 2017.

  1. Prelow

    Prelow Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    17 aug 2011
    Inlägg:
    2 688
    Mottagna gillanden:
    258
    Telefon:
    iPhone 12 Pro 256gb

    MINA ENHETER

    Telefon:
    iPhone 12 Pro 256gb
    Telefon 2:
    iPhone 6S
    Telefon 3:
    Htc Desire, SGS2+
    Platta:
    iPad Pro ”11
    Hej!

    En vän till mig har ganska nyligen fått sin Oneplus 5. Har har dock ett problem, han kan inte ha sin telefon i 4g läge för då missar han samtal. Han måste alltså ha den i 3g/2g läge för att kunna ta emot samtal. Enligt hans operatör Telia, som han har varit i kontakt med, så går samtalen fram men lurarna (samma problem med Oneplus 3) växlar inte till 3g vid samtal.

    Någon som har en lösning på detta problem? Skulle verkligen uppskattas!

    Mvh :)
     
    Last edited: 10 jul 2017
  2. Egil

    Egil Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    26 apr 2010
    Inlägg:
    866
    Mottagna gillanden:
    484
    Operatör:
    Telenor
    Telefon:
    OnePlus 8 pro

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Telenor
    Telefon:
    OnePlus 8 pro
    Platta:
    Huawei M5
    Platta 2:
    Ipad pro, Sony Z4
    Övrigt:
    Google nest hub max + Google nest hub + Chromecast etc.
    Spontant känns det som felet ligger i simkortet, då felet även fanns i förra luren.
    Beställ ett nytt simkort och fippla inte med inställningarna.
     
  3. Prelow

    Prelow Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    17 aug 2011
    Inlägg:
    2 688
    Mottagna gillanden:
    258
    Telefon:
    iPhone 12 Pro 256gb

    MINA ENHETER

    Telefon:
    iPhone 12 Pro 256gb
    Telefon 2:
    iPhone 6S
    Telefon 3:
    Htc Desire, SGS2+
    Platta:
    iPad Pro ”11
    Det trodde han också, glömde att tillägga det i texten, men han har testat med ett annat (nytt) simkort och problemet kvarstår. Ej ändrat några inställningar alls, allt stock..
     
    Egil gillar detta.
  4. chraist

    chraist Replicant Moderator

    Blev medlem:
    11 aug 2011
    Inlägg:
    7 713
    Mottagna gillanden:
    7 774
    Operatör:
    Fello
    Telefon:
    Samsung Galaxy S10 Plus

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Fello
    Telefon:
    Samsung Galaxy S10 Plus
    Provat byta plats på simkortet?
     
  5. Ronii10

    Ronii10 Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    4 apr 2015
    Inlägg:
    767
    Mottagna gillanden:
    141
    Operatör:
    Vimla
    Telefon:
    Oneplus 6T

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Vimla
    Telefon:
    Oneplus 6T
    Gå in på inställningar> Sim-kort>Sim inställningar> Önskad nätverkstyp: LTE/WCDMA
     
    jnsson gillar detta.
  6. Prelow

    Prelow Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    17 aug 2011
    Inlägg:
    2 688
    Mottagna gillanden:
    258
    Telefon:
    iPhone 12 Pro 256gb

    MINA ENHETER

    Telefon:
    iPhone 12 Pro 256gb
    Telefon 2:
    iPhone 6S
    Telefon 3:
    Htc Desire, SGS2+
    Platta:
    iPad Pro ”11
    Det har han ej testat, men ser inte hur det skulle kunna göra någon skillnad?

    Det ser inte ut så i hans telefon, du kan välja mellan 2g/3g/4g eller 2g/3g, har han den i 2g/3g/4g så blir det problem med samtalen. Vissa samtal går fram, men majoriteten gör inte det. Funkar felfritt i 2g/3g läget. Väldigt skumt problem...
     
  7. Ronii10

    Ronii10 Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    4 apr 2015
    Inlägg:
    767
    Mottagna gillanden:
    141
    Operatör:
    Vimla
    Telefon:
    Oneplus 6T

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Vimla
    Telefon:
    Oneplus 6T
    Testa gå in på telefon> skriv in *#*#4636#*#*>telefoninformation> ställ in önskad nätverkstyp: LTE/WCDMA
     
    Prelow gillar detta.
  8. mobilapan

    mobilapan Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    12 aug 2016
    Inlägg:
    1 818
    Mottagna gillanden:
    886
    Operatör:
    Fello, Claro, Movistar
    Telefon:
    Mi 11 Ultra

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Fello, Claro, Movistar
    Telefon:
    Mi 11 Ultra
    Varför ska skulle man inte kunna köra normal 2G/3G/4G? Kolla att APN är rätt annars skicka tillbaka den som defekt.
     
  9. Ronii10

    Ronii10 Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    4 apr 2015
    Inlägg:
    767
    Mottagna gillanden:
    141
    Operatör:
    Vimla
    Telefon:
    Oneplus 6T

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Vimla
    Telefon:
    Oneplus 6T
    Troligtvis för att operatören inte har stöd för VoLTE jag hade liknande problem lösningen för mig var att ändra inställningarna i SIM-kortet till LTE/WCDMA
     
    Prelow gillar detta.
  10. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    25 358
    Mottagna gillanden:
    14 517
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 10 Pro

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 10 Pro
    ROM:
    Pixel OS
    Telefon 2:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Telefon 3:
    Pixel XL
    Platta:
    Alldocube iPlay 40 Pro
    Platta 2:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 6, Google Nest och Home Mini
    Fast jag har inga såna problem med en OnePlus 3. O då har inte Tele2 tillåtit min enhet o få använda VoLTE. O han kör stock mjukvara, inte nån custom rom som du gör
     
  11. Ronii10

    Ronii10 Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    4 apr 2015
    Inlägg:
    767
    Mottagna gillanden:
    141
    Operatör:
    Vimla
    Telefon:
    Oneplus 6T

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Vimla
    Telefon:
    Oneplus 6T
    Ja då vet jag faktiskt inte troligtvist en bugg i OOS
     
  12. chraist

    chraist Replicant Moderator

    Blev medlem:
    11 aug 2011
    Inlägg:
    7 713
    Mottagna gillanden:
    7 774
    Operatör:
    Fello
    Telefon:
    Samsung Galaxy S10 Plus

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Fello
    Telefon:
    Samsung Galaxy S10 Plus
    Har han alternativet Volte bör han stänga av det då Oneplus ej är godkända för det i Telias nät ännu. Kan vara det som bråkar kanske?
     
    Ronii10 gillar detta.
  13. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    25 358
    Mottagna gillanden:
    14 517
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 10 Pro

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 10 Pro
    ROM:
    Pixel OS
    Telefon 2:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Telefon 3:
    Pixel XL
    Platta:
    Alldocube iPlay 40 Pro
    Platta 2:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 6, Google Nest och Home Mini
    Låter märkligt, har inte haft det hos mig, o VoLTE är aktiverat hos Tele2, men inte godkänd här, så då används 2G/3G här. O vad jag sett, så dyker inte valet upp på OxygenOS förens den känner av att telefonen kan använda VoLTE
     
  14. Ronii10

    Ronii10 Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    4 apr 2015
    Inlägg:
    767
    Mottagna gillanden:
    141
    Operatör:
    Vimla
    Telefon:
    Oneplus 6T

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Vimla
    Telefon:
    Oneplus 6T
    Screenshot_20170711-145121.png
    Så här ser det ut på min mobil Visa bifogad bild 29186
     
  15. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    25 358
    Mottagna gillanden:
    14 517
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 10 Pro

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 10 Pro
    ROM:
    Pixel OS
    Telefon 2:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Telefon 3:
    Pixel XL
    Platta:
    Alldocube iPlay 40 Pro
    Platta 2:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 6, Google Nest och Home Mini
    På denna sida ska det komma upp Använd VoLTE när det finns. Bild 1 är hur det ser ut hos mig, bild 2 är hur det ser ut om man kan välja att aktivera VoLTE
    [​IMG][​IMG]
     
    Ronii10 gillar detta.
  16. herrober82

    herrober82 Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    27 sept 2012
    Inlägg:
    440
    Mottagna gillanden:
    127
    Operatör:
    Tre SE
    Telefon:
    Oneplus 8T

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tre SE
    Telefon:
    Oneplus 8T
    Hej! Jag kan nästa till 100% säga att felet kan ligga i att han satt simkortet i plats 2.
    Ta ut simkortshållaren i mobilen, kolla med starkt ljus så ser du ett Sim1 och Sim2 ovanför platserna. Har man endast ett simkort måste det sitta i sim1 (om man endast använder ett simkort). Säkerställ det...

    PS;
    Jag har själv Telia och den funkar verkligen klockrent på Telia... Inga konstigheter vare sig när man surfar eller pratat i telefon.
    Har även senaste mjukvara. 4.5.5. Kolla även att han har den installerad.
     
    chraist gillar detta.
  17. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    25 358
    Mottagna gillanden:
    14 517
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 10 Pro

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 10 Pro
    ROM:
    Pixel OS
    Telefon 2:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Telefon 3:
    Pixel XL
    Platta:
    Alldocube iPlay 40 Pro
    Platta 2:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 6, Google Nest och Home Mini
    Hur vet du att det måste sitta i SIM 1? För OnePlus telefonerna stödjer 4G på båda platserna utan problem
     
    Prelow gillar detta.
  18. Prelow

    Prelow Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    17 aug 2011
    Inlägg:
    2 688
    Mottagna gillanden:
    258
    Telefon:
    iPhone 12 Pro 256gb

    MINA ENHETER

    Telefon:
    iPhone 12 Pro 256gb
    Telefon 2:
    iPhone 6S
    Telefon 3:
    Htc Desire, SGS2+
    Platta:
    iPad Pro ”11
    Hej allihopa!

    Får börja med att tacka alla som svarat, det uppskattas verkligen!
    Vi har testat det som @Ronii10@Ronii10 föreslog, och än så länge verkar det fungera. Inte haft något problem med samtal, dock så har det inte gått mer än någon timme hehe.. Men vi har testat att ringa till hans OP5 och det fungerar.

    Tack så hemskt mycket för hjälpen! Förhoppningsvis så var det detta som låg bakom hela problemet.


    Vi tog ut simkortshållaren och det visade sig att han redan hade sitt simkort i Sim1, så det kan inte vara problemet. Men tack för hjälpen hur som!

    Precis, därav så är det nog inte problemet. Tack du också för hjälpen!

    Håller er alla uppdaterade här om hur det går de kommande dagarna, förhoppningsvis så är problemet löst. Tack åter igen till alla som var med och hjälpte till!

    Ha en fin sommar! :)
     
    chraist gillar detta.
  19. Ronii10

    Ronii10 Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    4 apr 2015
    Inlägg:
    767
    Mottagna gillanden:
    141
    Operatör:
    Vimla
    Telefon:
    Oneplus 6T

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Vimla
    Telefon:
    Oneplus 6T
    Ingen fara jag hade exakt samma problem på min mobil :)
     
  20. Prelow

    Prelow Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    17 aug 2011
    Inlägg:
    2 688
    Mottagna gillanden:
    258
    Telefon:
    iPhone 12 Pro 256gb

    MINA ENHETER

    Telefon:
    iPhone 12 Pro 256gb
    Telefon 2:
    iPhone 6S
    Telefon 3:
    Htc Desire, SGS2+
    Platta:
    iPad Pro ”11
    Hur fick du nys om lösningen på problemet? :)