@Ascii
@bvb
@marr Ni behöver:
1 limpa valfritt rostbröd, tinat obvs.
Nutella
3 ägg
5 dl Mjölk
Rivet skal från 1 apelsin
Saft från en halv appelsin
1 vaniljstång (alt. 0.5 tsk vanilljpulver
1 "knivsudd" salt
1 msk rom (valfritt)
Kokossocker att strö över innan gräddning (också valfritt)
Gör så här:
Bred en skiva bröd åt gången med nutella, lägg en icke bredd skiva uppe på och tryck ihop lätt.
Bygg en eller flera travar med mackor och skär dom sedan en gång lodrätt och en gång vågrätt-
Lägg brödet i en relativt stor smord ungsfast form.
Riv appelsinskal över.
Blanda ägg, mjölk, vanilj, salt, apelsinsaft och rom.
Häll detta över brödet, "gegga runt" lite så att brödet suger upp vätskan. Låt det stå i 30 minuter.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 30 minuter. Därefter på 225 grader i ytterligare 10 minuter.
Tag ut ur ugnen och låt stå i 20-30 minuter.
Servera med vaniljglass eller vaniljsås
Och här är resultatet:
Click to expand...