Tasker - "Jag vill ha hjälp-tråden"

Diskussion i 'Applikationer' startad av TpS, 10 nov 2010.

  1. Marooned

    Marooned Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    6 jun 2012
    Inlägg:
    1 252
    Mottagna gillanden:
    243
    Operatör:
    Vimla
    Telefon:
    iPhone Xs Max

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Vimla
    Telefon:
    iPhone Xs Max
    Platta:
    iPad 9.7" (2018)
    lassekongolassekongo eller någon annan som vet.

    Om man som jag är lite halvt beroende av att pilla med utseendet i telefonen/plattan med olika widgets, ikoner osv osv osv.

    Jag använder timern i tasker och har den på hemskärmen i min N7a. Men den är så jävla fult designad och är inte ens centrerad.

    Kan man ändra den på något sätt? Finns det "teman" till tasker eller liknande?
     
  2. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    21 549
    Mottagna gillanden:
    10 578
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest Mini
    Hej! Kan man i Tasker göra så att när man aktiverar Internetdelning så aktiveras Internet och när man slutar att Internetdela så stängs internetet av? Om ja, hur gör man det? Har nämligen en galaxy Nexus som agerar modem
     
  3. lassekongo

    lassekongo Android Apprentice Hedersmedlem

    Blev medlem:
    6 aug 2011
    Inlägg:
    3 609
    Mottagna gillanden:
    1 121
    Telefon:
    OnePlus 6

    MINA ENHETER

    Telefon:
    OnePlus 6
    Det finns ikonteman till Tasker. De jag har sett är dock inte så snygga enligt mig. De inbyggda som följer med Tasker är nog de snyggaste skulle jag säga. Dock var det längesedan jag kollade så det kan ju ha ändrats.

    Att ändra Taskers inbyggda timer tror jag tyvärr inte går, men varför inte göra en egen? Det är ju Tasker vi pratar om och där går ju det mesta att lösa ;) Jag hittade det här inlägget på G+ för ett tag sedan där någon har gjort en scene med en timer som påminner om den som finns i vanillaandroid. https://plus.google.com/104310962565663114110/posts/6hL5A1pH64L. Han verkar ha gjort så den startar med hjälp av AutoVoice (röststyrning) och så att timern visas i notifikationsfältet med hjälp av AutoNotification så om du inte vill använda samma lösning kommer du antagligen få ändra lite. Själv skulle jag nog skapa en vanlig genväg i min launcher till en task i Tasker. Då kan jag byta ikon till vilken ikon som helst som finns i min launcher. Tasken som körs skulle kunna öppna en scene som låter dig skriva in en tid och sedan köra en task när tiden är slut.

    Hur batterisnål lösningen jag länkade till kan jag inte svara på. Du får prova och se om du är nöjd :) Länk till scenen som visas i finns längst ned i hans inlägg.

    Såvitt jag vet finns ingen context som kollar om internetdelning är aktivt eller inte. Däremot kan man slå av och på Wifi Tethering och USB Tethering samt slå av och slå på internet. Hur bra dessa funkar beror nog på enhet så du får prova och se om det funkar. Du skulle ju kunna göra en genväg i launchern som aktiverar internetdelning och internet samtidigt och stänger av dem när du trycker på den igen.
     
    Marooned gillar detta.
  4. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    21 549
    Mottagna gillanden:
    10 578
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest Mini
    Hur gör man det?
     
  5. antonholmstedt

    antonholmstedt Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    14 jan 2010
    Inlägg:
    983
    Mottagna gillanden:
    183

    MINA ENHETER

    Skapa en task och lägg in både Wifi tether och Mobile data i denna, och välj Toggle på dessa. Sedan lägger du en Tasker-widget på hemskärmen och väljer den tasken du skapade.
     
  6. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    21 549
    Mottagna gillanden:
    10 578
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest Mini
    Det fungerade! Tackar!
     
  7. lassekongo

    lassekongo Android Apprentice Hedersmedlem

    Blev medlem:
    6 aug 2011
    Inlägg:
    3 609
    Mottagna gillanden:
    1 121
    Telefon:
    OnePlus 6

    MINA ENHETER

    Telefon:
    OnePlus 6
    Alternativt en vanlig genväg i launchern. Det gör att genvägen ser ut som vilken annan app som helst i launchern. Man kan t.ex. byta ut ikonen mot något annat.
     
  8. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    21 549
    Mottagna gillanden:
    10 578
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest Mini
    Hur gör man en vanlig genväg som ska aktivera internet och internetdelning direkt? För det är det som Tasker saken gjorde
     
  9. lassekongo

    lassekongo Android Apprentice Hedersmedlem

    Blev medlem:
    6 aug 2011
    Inlägg:
    3 609
    Mottagna gillanden:
    1 121
    Telefon:
    OnePlus 6

    MINA ENHETER

    Telefon:
    OnePlus 6
    Genvägen ska gå till din task som du gjort i Tasker. Man kan lägga till antingen en genväg till en task eller widget till en task. Widgeten är av storleken 1x1 så den blir som en vanlig ikon. Fördelen med att göra en vanlig genväg till tasken är att den smälter in i resten av utseendet i launchern bättre eftersom den får samma storlek som alla andra ikoner och för att man kan byta ut ikonen mot en ikon från ett ikonpaket i launchern. Fördelen med en widget är att man kan göra en annan task som byter ut texten under widgeten eller ikonen beroende på t.ex. plats eller vad man nu vill.

    För att lägga till en genväg långtrycker du på hemskärmen, väljer Shortcuts följt av Task Shortcut och den task du vill ha. Vill du hellre ha en widget långtrycker du på hemskärmen, väljer Widgets, Tasker och sedan Task.
     
  10. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    21 549
    Mottagna gillanden:
    10 578
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest Mini
    Det är ju det jag har gjort och det var det han förklarade där uppe om hur jag skulle göra det.

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Skickat från min Samsung Galaxy Nexus. Stavfel kan förekomma! Deal with it
     
  11. lassekongo

    lassekongo Android Apprentice Hedersmedlem

    Blev medlem:
    6 aug 2011
    Inlägg:
    3 609
    Mottagna gillanden:
    1 121
    Telefon:
    OnePlus 6

    MINA ENHETER

    Telefon:
    OnePlus 6
    Han tipsade om en widget och jag tipsade om en genväg. Det är olika saker med olika funktioner. Vad man vill använda beror på vad man vill åstadkomma.

    Mer info: http://tasker.dinglisch.net/userguide/en/app_widgets.html
     
  12. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    21 549
    Mottagna gillanden:
    10 578
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest Mini
    hmm... när jag långtycker på hemskärmen får jag upp följande alternativ:

    Bakgrundsbild
    Foton
    Galleri
    Levande bakgrundsbilder

    Inget om någon genväg
     
  13. lassekongo

    lassekongo Android Apprentice Hedersmedlem

    Blev medlem:
    6 aug 2011
    Inlägg:
    3 609
    Mottagna gillanden:
    1 121
    Telefon:
    OnePlus 6

    MINA ENHETER

    Telefon:
    OnePlus 6
    Hur lägger du till widgets då? Om det är via appdrawern så syns alla widgets och genvägar tillsammans. I så fall väljer du den som heter Task Shortcut om du vill ha en genväg och den som heter Task om du vill ha en widget.
     
  14. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    21 549
    Mottagna gillanden:
    10 578
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest Mini
    Hittade det
     
  15. burton666

    burton666 Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    5 okt 2010
    Inlägg:
    195
    Mottagna gillanden:
    8

    MINA ENHETER

    Hej, jag har en scene som ser ut som en miniräknare utan display. Stora knappar som skriver till en variabel när man trycker på knappen. Trycker jag på tex siffrorna 1, 5, 7
    så skrivs det till respektive variabel %nr1 = 1, %nr5 = 5 och %nr7 = 7

    Men när jag trycker på OK knappen så vill jag att variablerna skrivs i ett fält i an annan scen tex en textruta som ska innehålla 1,5,7.

    Det som är lite problematiskt är att knapparna kan togglas så om jag trycker flera gånger på en knap så ändrar den färg fram och tillbaka. Jag har även flera fält som jag vill använda samma princip på så om jag vill gå tillbaka och trycka på en sifferväljar scen igen så vill jag att rätt siffror fortfarande är togglade.
     
  16. organs

    organs Baby Droid Medlem

    Blev medlem:
    11 jan 2014
    Inlägg:
    21
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    tempertur

    Hej jag skulle vilja ha hjälp med att få tasker till att tala om för mig vilken temperatur det är i huset när jag kommer hem. Jag har tellstick net, tempgivare, autovoice, remotestick frågan är bara hur man får ihop det?
     
  17. nhmlb23

    nhmlb23 Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    12 jun 2013
    Inlägg:
    82
    Mottagna gillanden:
    31

    MINA ENHETER

    @organs Har du någon talsyntes installerad? Typ SVOX, PICO, Acapela. Under inställningar i remotestick finns det möjlighet att exportera tempgivare till variabler. I din task sätter du ett Say action till att läsa upp variabeln från remotestick. Sen är det bara att göra en profil kopplad till den tasken. Sen hur du väljer context till profilen är upp till dig. /Martin

    Skickat från min C6903 via Tapatalk
     
  18. organs

    organs Baby Droid Medlem

    Blev medlem:
    11 jan 2014
    Inlägg:
    21
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    måste man roota för att kunna exportera värderna till tasker, när jag försöker så står det acces denied.
     
  19. nhmlb23

    nhmlb23 Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    12 jun 2013
    Inlägg:
    82
    Mottagna gillanden:
    31

    MINA ENHETER

    Jag är inte rootad!

    Skickat från min C6903 via Tapatalk
     
  20. nhmlb23

    nhmlb23 Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    12 jun 2013
    Inlägg:
    82
    Mottagna gillanden:
    31

    MINA ENHETER

    @organs Jag frågade Patrik som gjort remotestick. Han sa att du behöver göra en inställning i tasker"allow external access". Han har en sida här på swedroid, sök på Remotestick/ Martin

    Skickat från min C6903 via Tapatalk