Tele2 lanserar VoLTE

Diskussion i 'Tele2, Comviq & Com Hem' startad av Francis, 6 jun 2017.

Taggar:
  1. Cupcakes

    Cupcakes Mobilberoende Moderator

    Blev medlem:
    14 jan 2011
    Inlägg:
    13 532
    Mottagna gillanden:
    5 784
    Operatör:
    Tre, Fello
    Telefon:
    iPhone 12 Pro Max 256GB

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tre, Fello
    Telefon:
    iPhone 12 Pro Max 256GB
    Övrigt:
    MacBook Air M1
    Vitsen med symbolen finns väl egentligen inte. Om du har 4G under samtalet, ringer du via LTE-nätet. Har du en telefon och abonnemang som stödjer VoLTE kommer samtalet gå över 4G-nätet också. Det är ju inget som behöver visas väl?

    Majoriteten av kunderna bryr sig nog inte heller vad som visas, bara det funkar. Att slippa en symbol i statusfältet skulle jag personligen också se som skönt.
     
    jnsson gillar detta.
  2. wmb

    wmb Android Hedersmedlem

    Blev medlem:
    19 okt 2009
    Inlägg:
    6 048
    Mottagna gillanden:
    1 136
    Operatör:
    Fello

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Fello
    Ja varför ska man ens veta? Vad ska jag göra åt saken? Det låter som det låter där jag råkar vara för tillfället

    Eller missar jag något?
     
  3. hahadaoc

    hahadaoc Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    14 okt 2015
    Inlägg:
    235
    Mottagna gillanden:
    124
    Operatör:
    Tele2

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2
    Instämmer, vissa VoLTE ikoner brukar vara riktigt stora också. :D
     
  4. inact_0030

    inact_0030 Guest

    Jag tycker det är utmärkt att Tele2/Comviq har avaktiverat denna helt onödiga ikon. Det kan många gånger bli helt överfullt med notifieringar och ikoner i notifieringsfältet och har man en gång sett att man har tillgång till VoLTE så vet man detta. Antingen kan man titta på notifieringsfältet och se om det står 4G i ett samtal, eller så kan man titta på samtalsskärmen om det står HD uppe till vänster (detta är om mottagaren också stödjer VoLTE) eller så hör man ganska tydligt om man har 4G-samtal eftersom det blir fantastiskt mycket bättre ljud.
     
  5. 6150

    6150 Android Apprentice Medlem

    Blev medlem:
    18 nov 2012
    Inlägg:
    4 592
    Mottagna gillanden:
    1 828
    Operatör:
    Huvudsakligen Telia.
    Telefon:
    Samsung Galaxy S20+

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Huvudsakligen Telia.
    Telefon:
    Samsung Galaxy S20+
    Telefon 2:
    Samsung Galaxy S10+
    Samma fenomen på Galaxy S8 Plus.
    Har dock valt att låsa telefonen på endast 4G, så ringer det så vet jag att det är över 4G iaf.

    Min Galaxy S7 edge med Telia är också låst till 4G, men där syns symbolen för VoLTE.

    Tkr det är lite störande att symbolen ej syns om man har Tele2.

    Använder denna app för att låsa:

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tapbase.LTEswitcher
     
  6. Adr1aniii

    Adr1aniii Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    14 aug 2011
    Inlägg:
    524
    Mottagna gillanden:
    140
    Telefon:
    Huawei P20 Pro

    MINA ENHETER

    Telefon:
    Huawei P20 Pro
    ROM:
    Stock
    Har Tele2 aktiverat VoLTE för alla mobiler? När jag ringer till min fru som har Comviq ser jag en HD ikon som jag inte har sett förut. Jag har en HTC 10
     
  7. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    19 906
    Mottagna gillanden:
    8 908
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest Mini
    VoLTE o HD är två olika saker. HD är röstsamtal i HD kvalité.
     
    tontmobil gillar detta.
  8. inact_0030

    inact_0030 Guest

    Det stämmer i princip, men på min S7 så finns bara HD symbolen uppe i vänstra hörnet när jag har aktiverat VoLTE. Om jag inte har VoLTE aktiverat och har HD över 3G finns symbolen inte där.
    Detta betyder att på min S7 så betyder HD symbolen VoLTE. Det finns heller inga andra ikoner som talar om att man använder VoLTE, det hör man på ljudet och ser på att ikonen för 4G stannar kvar under samtal.
     
  9. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    19 906
    Mottagna gillanden:
    8 908
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest Mini
    Det är för att Tele2 valt att inte visa VoLTE ikonen. Räcker med att den visar 4G ikonen. Du kan ha HD med 3G täckning bara att det inte visar HD. Den visar inte HD hos mig heller när jag gör samtal med min OnePlus 3
     
  10. SLK350

    SLK350 Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    16 mar 2013
    Inlägg:
    301
    Mottagna gillanden:
    170
    Operatör:
    Telia Företag Obegränsad
    Telefon:
    Samsung Galaxy S21 Ultra 16/512GB

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Telia Företag Obegränsad
    Telefon:
    Samsung Galaxy S21 Ultra 16/512GB
    Telefon 2:
    Oneplus 8 Pro 12GB/256GB Green
    Platta:
    Samsung Galaxy S7+ Tab 5G
    Platta 2:
    Samsung Galaxy S6
    Övrigt:
    Sony KD-55AG9BAEP
    Varför ingen support för Galaxy S9+ samt övriga Galaxy + modeller?
     
  11. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    19 906
    Mottagna gillanden:
    8 908
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest Mini
    Jag trodde att även + enheten stöddes. Så du kan inte aktivera VoLTE i inställningarna för S9+?
     
  12. SLK350

    SLK350 Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    16 mar 2013
    Inlägg:
    301
    Mottagna gillanden:
    170
    Operatör:
    Telia Företag Obegränsad
    Telefon:
    Samsung Galaxy S21 Ultra 16/512GB

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Telia Företag Obegränsad
    Telefon:
    Samsung Galaxy S21 Ultra 16/512GB
    Telefon 2:
    Oneplus 8 Pro 12GB/256GB Green
    Platta:
    Samsung Galaxy S7+ Tab 5G
    Platta 2:
    Samsung Galaxy S6
    Övrigt:
    Sony KD-55AG9BAEP
    Inställningen finns där men är grå-markerad och går inte att ändra.
     
  13. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    19 906
    Mottagna gillanden:
    8 908
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest Mini
    I vilket läge är den gråmarkerad? På eller av läget så att säga? För med Tele2 så visas ingen VoLTE ikon i statusfältet
     
  14. SLK350

    SLK350 Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    16 mar 2013
    Inlägg:
    301
    Mottagna gillanden:
    170
    Operatör:
    Telia Företag Obegränsad
    Telefon:
    Samsung Galaxy S21 Ultra 16/512GB

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Telia Företag Obegränsad
    Telefon:
    Samsung Galaxy S21 Ultra 16/512GB
    Telefon 2:
    Oneplus 8 Pro 12GB/256GB Green
    Platta:
    Samsung Galaxy S7+ Tab 5G
    Platta 2:
    Samsung Galaxy S6
    Övrigt:
    Sony KD-55AG9BAEP
    På läge. Kollar jag med appen LTE discovery så står det att den är i läge LTE. Förvirrande. På min förra XZ Premium kunde jag stänga av och på funktionen.
     
  15. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    19 906
    Mottagna gillanden:
    8 908
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest Mini
    Om du gör ett samtal, och inte har en Wi-Fi anslutning aktiv, står det 4G (+) eller står det H+ då?
     
  16. SLK350

    SLK350 Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    16 mar 2013
    Inlägg:
    301
    Mottagna gillanden:
    170
    Operatör:
    Telia Företag Obegränsad
    Telefon:
    Samsung Galaxy S21 Ultra 16/512GB

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Telia Företag Obegränsad
    Telefon:
    Samsung Galaxy S21 Ultra 16/512GB
    Telefon 2:
    Oneplus 8 Pro 12GB/256GB Green
    Platta:
    Samsung Galaxy S7+ Tab 5G
    Platta 2:
    Samsung Galaxy S6
    Övrigt:
    Sony KD-55AG9BAEP
    H+
     
  17. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    19 906
    Mottagna gillanden:
    8 908
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest Mini
    hmm Ja, då är iallafall inte VoLTE aktivt...
     
  18. SLK350

    SLK350 Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    16 mar 2013
    Inlägg:
    301
    Mottagna gillanden:
    170
    Operatör:
    Telia Företag Obegränsad
    Telefon:
    Samsung Galaxy S21 Ultra 16/512GB

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Telia Företag Obegränsad
    Telefon:
    Samsung Galaxy S21 Ultra 16/512GB
    Telefon 2:
    Oneplus 8 Pro 12GB/256GB Green
    Platta:
    Samsung Galaxy S7+ Tab 5G
    Platta 2:
    Samsung Galaxy S6
    Övrigt:
    Sony KD-55AG9BAEP
    Svar från Tele2:
    Kör med företagsabb så det kan kanske stämma. Ändå märkligt att det fungerade fram tills bytet till S9.
     
  19. stilleh

    stilleh Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    3 mar 2011
    Inlägg:
    74
    Mottagna gillanden:
    11

    MINA ENHETER

    Fått VolTE att funka på min icke-rootade Oneplus 5 nu...
     

    Bifogade filer:

    bernard gillar detta.
  20. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    19 906
    Mottagna gillanden:
    8 908
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest Mini
    Intressant! Finns inte på min OnePlus 3 än