1. OnePlus-nyheter: OnePlus 8T
    Stäng notis
  2. Stäng notis
  3. Apple-nyheter: 12 Pro Max | 12 Pro | 12 | 12 Mini
    Stäng notis
  4. Registrera ett konto och bli del av Sveriges förmodligen trevligaste och mest hjälpsamma community.
    Stäng notis

Test av 5.1-ljud på SVT Play via Chromecast

Diskussion i 'Chromecast & Google Home' startad av Stephan Terning SVT, 29 maj 2020.

  1. Stephan Terning SVT

    Stephan Terning SVT Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    29 maj 2020
    Inlägg:
    8
    Mottagna gillanden:
    17

    MINA ENHETER

    Det kanske är så att ni har ljudanläggningen inkopplad på olika sätt, eller att era inställningar i shield skiljer sig.

    S-Droid, kan du beskriva hur din setup ser ut? Vilken TV t.ex., om du har en receiver eller annan lösning för externa högtalare. Och hur du har kopplat in din shield och övrig utrustning.

    Är problemet att du inte hör något ljud alls men videon spelas?
     
    Asouthstream gillar detta.
  2. S-Droid

    S-Droid Android Apprentice Medlem

    Blev medlem:
    27 jul 2010
    Inlägg:
    4 593
    Mottagna gillanden:
    631

    MINA ENHETER

    Shielden kopplad till en Onkyo Rz820 via HDMI och en HDMI ut till TVn från förstärkaren

    TVn är en Sony 65xe9005

    Ljud får jag men 2.0 bara
     
  3. edvinnn

    edvinnn Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    5 jul 2012
    Inlägg:
    748
    Mottagna gillanden:
    316
    Operatör:
    Comviq
    Telefon:
    OnePlus 7T

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Comviq
    Telefon:
    OnePlus 7T
    Info:
    Niagara Launcher
    Övrigt:
    Fossil Gen 5
    Så har jag min Mi Box kopplad också, dock annan Onkyo modell på receivern. Fick Dolby Audio (5.1).
     
  4. S-Droid

    S-Droid Android Apprentice Medlem

    Blev medlem:
    27 jul 2010
    Inlägg:
    4 593
    Mottagna gillanden:
    631

    MINA ENHETER

    Får 5.1 om jag castar till TVn men fortfarande inte från shielden
     
    Last edited: 5 jun 2020
  5. Asouthstream

    Asouthstream Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    7 jun 2020
    Inlägg:
    2
    Mottagna gillanden:
    0
    Tv: Samsung Q9FNA
    Ljud: Optiskt ut från TV - Logitec 5500
    Telefon: Xperia XZ1 Compact

    Setup 1:
    Chromecast Ultra med ethernet
    Fungerar med 5.1 och HEVC!

    Setup 2:
    nVidia Shield 2017 med Ethernet 8.0.2(32.5.205.105)
    Castat till den inbyggda Chromecasten 1.47.211678
    EJ fungerande 5.1.

    Setup 3:
    nVidia Shield 2017 med Ethernet 8.0.2(32.5.205.105)
    SVTplay appen 8.1.0-TV.212442
    EJ fungerande 5.1

    Notera: Shielden har fungerande 5.1 med både Netflix och HBO nordic. Både med apparna och castat till inbyggd chromecast.
     
  6. Stephan Terning SVT

    Stephan Terning SVT Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    29 maj 2020
    Inlägg:
    8
    Mottagna gillanden:
    17

    MINA ENHETER

    @Asouthstream@Asouthstream - men du får stereo-ljud iaf på Shielden? (D.v.s. det blir inte tyst)
     
  7. Asouthstream

    Asouthstream Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    7 jun 2020
    Inlägg:
    2
    Mottagna gillanden:
    0
    Jajejem. Det fungerar "som vanligt". Stereo och inte hevc. Så bild och ljud finns. Men inte med ny encoding eller DD5.1.
     
  8. jhedlof

    jhedlof Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    24 jan 2011
    Inlägg:
    164
    Mottagna gillanden:
    66

    MINA ENHETER

    Tv: Sony KD-55X8505C
    Soundbar: Sony HT-XF9000
    Castmottagare: Nvidia Shield 2017 (s/w v 8.0.2, CC built-in v. 1.47.211678)
    Anslutet med HDMI Arc och Ethernet

    Får endast ut 2.0 ljud med alla tre test avsnitt, när jag castar till Shielden.

    5.1 ljud fungerar fint med t.ex. Netflix och Plex på Shielden.
     
  9. Ramrod

    Ramrod Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    12 jun 2020
    Inlägg:
    1
    Mottagna gillanden:
    0
    Nu har jag gjort lite tester också.

    Jag har en Xiaomi Mi Box S med inbyggd CC Ultra och AndroidTV 9. Jag får ut 5.1-ljud när jag castar från mobilappen på dom serier som listas i starttråden.

    Som andra meddelat, så är det inget 5.1-ljud i AndroidTV-appen.

    Min setup är:
    Xiaomi Mi Box S som är kopplad till en 4K hdmi-extractor (då jag inte äger en 4K-förstärkare), där går bilden via HDMI till en 4K-TV och ljudet via toslink till en hemmabioförstärkare.

    Ljudinställningen i Mi Box är satt till S/PDIF, annars fick jag inte riktigt 5.1-ljud på Netflix och det blev tyst.

    Enda jag inte får till via denna setup är 5.1-ljud via Viaplay-appen på mobilen, som andra i denna tråd verkar få.
     
  10. mm_3

    mm_3 Baby Droid Medlem

    Blev medlem:
    15 jan 2020
    Inlägg:
    19
    Mottagna gillanden:
    2
    Jag får 5.1-ljud via Apple TVs SVT app.
    Se även här SVT börjar rusta upp för 5.1-ljud