Recension: Test av Moto X Style

Diskussion i 'Moto X (2015) - Allmänt' startad av Mobilnörden2000, 26 mar 2016.

 1. Mobilnörden2000

  Mobilnörden2000 Teen Droid Bannlyst

  Blev medlem:
  14 jul 2013
  Inlägg:
  388
  Mottagna gillanden:
  124
  Operatör:
  Tele2

  MINA ENHETER

  Operatör:
  Tele2
  Info:
  Huawei P9 (EVA-L09)
  Platta:
  Samsung Galaxy Tab S2 9.7"
  Jag tog mig tiden att göra ett test på Moto X Style som ni kan läsa om här (och jag skriver vi eftersom att jag driver en egen mobilblogg):


  "Motorola är ett företag som är relativt okänt inom den mobila branschen i Sverige idag där Apple och Samsung dominerar. Frågan är, gör Motorola dåliga telefoner eftersom att ingen vill köpa dessa? Läs om vad vi tycker om Moto X Style efter att ha testat den ett antal dagar.

  Design

  I och med samarbetet med Google så gick Motorola med på ett nytt designspråk som innebar väldigt rundade kanter samt med en grop på baksidan. Motorola Moto X Style är ingen undantag. Telefonen består av ett väldigt greppvänligt material på baksidan, något som känns som något gummiaktigt material. Motorola sticker ut från mängden med detta material och det inte på något negativt sätt. Detta eftersom att fler och fler tillverkare använder sig av metall eller plast, något som vanligtvis brukar kännas väldigt halt i handen. När vi jämför greppvänligheten mellan Moto X Style och Nexus 6P så känns Nexusen väldigt hal medan Stylen ligger fint i handen. Motorola har också satt dit sin grop som man använder sig av i alla sina telefoner idag. Denna grop gör att pekfingret får en plats att vila på när man använder telefonen, vilket vi gillar. Däremot så gillar vi inte att Motorola valt att sätta gropen så nära kameran eftersom att vi ofta tror att kameran är vilostället för pekfingret. Formfaktorn på telefonen tycker vi är väldigt bra eftersom att Motorola har lyckats trycka ihop en väldigt stor skärm på en liten yta. När vi jämför en iPhone 6S Plus med telefonen så ser vi tydligt att iPhonen är större än Moto X Style trots att Moto X Style har en 0,2" större skärm, vilket imponerar stort på oss! Telefonen är också något tjockare än många konkurrenters telefoner. Men detta tycker vi bara är något positivt i denna aspekt, detta eftersom att telefonen formar sig efter handflatan.

  Mediaupplevelse

  Vi har valt att sätta denna rubrik eftersom att Moto X Style är en utmärkt mediaenhet enligt oss. Motorola har valt att sätta dit stereo högtalare på framsidan av telefonen. Detta är något vi gillar skarpt eftersom att ljudet kommer emot dig när du kollar eller lyssnar på något. Högtalarna sitter så till att du inte heller kan täcka dessa av misstag. Ljudkvalitén ur högtalarna tycker vi är väldigt bra, och vi upplever att ljudet är klart men att det fattas bas, men Moto X Style har å andra sidan mer bas än Nexus 6P.

  Skärmen i Moto X Style är 5,7" stor och har upplösningen 2560 x 1440 även kallat Quad HD. Kvalitén på panel tycker vi gör ett väldigt bra jobb speciellt när man kollar på film eller något Youtube-klipp. Motorola valde att sätta in en LCD-panel istället för tidigare AMOLED. Vilket ger några fördelar men också några nackdelar. Skärmen i Moto X Style levererar väldigt fina vita färger och icke överdrivna färger, vilket en AMOLED - panel brukar ha en tendens till att göra. Däremot något som inte är lika bra i en LCD - panel som i en AMOLED - panel är svärtan. Skärmen i X Style hänger med sina konkurrenter väldigt bra, och vi upplever skärmen i Moto X Style snäppet vassare än i Nexus 6P, men å andra sidan är skärmkvaliteten rätt så mycket bättre hos LG G4 tycker vi.


  Prestanda

  Moto X Style har fått en Snapdragon 808 - processor tillsammans med 3 GB RAM. Vi tycker att detta var ett märkligt val att Motorola eftersom att värmeproblemen hos Snapdragon 810 har blivit fixade hos många enheter. Vi tycker att Motorola kunde ha kört med en Snapdragon 810 - processor istället. Om vi bortser från vilken processor Motorola valt och fokuserar på användarupplevelsen istället, så tycker vi att allt flyger fram i telefonen. Detta mycket tack vore att Motorola kör på en nästintill ren Androidversion som inte segar ner telefonen något. Allt flyter på lika bra som i Nexus 6P, trots att Nexusen har en något kraftfullare processor (Snapdragon 810). Vi tror dock att Moto X Force kan bli segare vid framtida uppdateringar på grund av fel processor. Men telefonen blir väldigt varm efter en tids användande. När vi drar igång ett Benchmark - program så ser vi att Moto X Style har ett litet övertag mot LG G4 som också den kör en Snapdragon 808 - processor.

  Kamera

  Moto X Style har en bakre 20,7 MP - kamera med en bländaravtal på f.2.0. Vi tycker att kameran presterar bra när omgivningen är ljus, precis som med de flesta smartphones idag. Däremot så skulle vi önskat att kameran kunde presterat bättre i mörkare ljusförhållanden då bilderna i mörker blir dåliga med nästan inget ljusinsläpp. Kameraappen som Motorola skickar med X Style är den sämsta vi testat. Detta på grund av att den inte finns någon avtryckarknapp i appen, och om man vill fokusera på någon så får man dra fokuspunkten dit man vill, vilket blir en stor nackdel om man vill fokusera på något plötsligt objekt. För att ta ett kort med telefonen så måste man trycka på skärmen. Dock så går det att ladda ner tredjeparts appar där det finns en riktigt avtryckare.  Övrigt

  Moto X Style erbjuder en del funktioner som Motorola lagt ovanpå det rena Android som man har. Till att börja med så har de en funktion så att man kan se om man fått någon notis med hjälp av att veva med handen ovanför skärmen. Vilket i sig är väldigt smart. Men det är här Motorola har klantat sig enligt oss eftersom att man satt in en LCD - panel som lyser upp hela skärmen vid denna funktion. En funktion som vi också gillar är en funktion som innebär att om du skakar på enheten i sidled så startar ficklampan, vilket är en funktion som vi gillar skarpt. Moto X Style är också IP52-klassad. Detta innebär att den tål att vara ute i regnet.


  Slutsats

  X Style är en väldigt prisvärd telefon som sticker ut med sin greppvänliga yta, en väldigt fin skärm samt att den är stänksäker imponerar. Något vi skulle önskat skulle ha varit vore en något svalare processor som till exempel Snapdragon 810 v2.1. Priset på telefonen är 4300 kronor, vilket imponerar ännu mer på oss!
   
  indika, Carrera, Englund81 och 1 annan gillar detta.