1. Lämna ett bidrag och tävla om ASUS ROG Phone 3!
    Stäng notis
  2. Registrera ett konto och bli del av Sveriges förmodligen trevligaste och mest hjälpsamma community.
    Stäng notis

Uppdateringsproblem -Röd triangel!

Diskussion i 'One M7 (2013) - ROM-filer och utveckling' startad av C-man, 8 jun 2014.

  1. C-man

    C-man Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    5 maj 2014
    Inlägg:
    67
    Mottagna gillanden:
    5

    MINA ENHETER

    Ok nu hittade jag: locked.
    Står den på!
     
  2. C-man

    C-man Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    5 maj 2014
    Inlägg:
    67
    Mottagna gillanden:
    5

    MINA ENHETER

    Jo Alessia verkade arbeta genom Google translator typ!

    Locked står det under fastboot!
     
  3. Dockland

    Dockland Android Apprentice Hedersmedlem

    Blev medlem:
    1 jun 2010
    Inlägg:
    3 883
    Mottagna gillanden:
    434
    Operatör:
    Tele2
    Telefon:
    Samsung Galaxy Note 10+

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2
    Telefon:
    Samsung Galaxy Note 10+
    Telefon 2:
    Samsung Galaxy S9+
    Var köpte den tidigare ägaren telefonen då?
     
  4. C-man

    C-man Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    5 maj 2014
    Inlägg:
    67
    Mottagna gillanden:
    5

    MINA ENHETER

    I en tele2 butik, har orginal kvittot i min Dropbox.

    Skickat från min HTC One via Tapatalk
     
  5. Ascii

    Ascii Android Expert Medlem

    Blev medlem:
    23 nov 2010
    Inlägg:
    10 000
    Mottagna gillanden:
    3 097

    MINA ENHETER

    Alessia snackar goja. HTC kan inte se i sina system att du modifierat ditt system. Det de kan se är att du requestat en unlock code (för att låsa upp bootloadern), det är allt (eftersom du skickar ditt IMEI till dem i upplåsningsprocessen). De kan inte se att den använts eller liknande.

    Hennes "skrämseltaktik" är undermålig.

    Hör med tele2 vad de säger, och bär inte det frukt får du gå vidare till ARN.
     
  6. C-man

    C-man Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    5 maj 2014
    Inlägg:
    67
    Mottagna gillanden:
    5

    MINA ENHETER

    Aha jag har reggat mig på htcdev.com men inte begärt någon kod ännu då jag inte känner mig mogen att dra igång med moddning ännu.
    Jag har lite för specialiserade kunskaper för att bli överkörd i konsumenträtt, så att hävda att jag inte har garantier kan dem fet glömma!

    Skickat från min HTC One via Tapatalk
     
  7. indika

    indika Custom Android Moderator

    Blev medlem:
    23 okt 2010
    Inlägg:
    4 762
    Mottagna gillanden:
    1 793
    Operatör:
    Hallon
    Telefon:
    OnePlus 3

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Hallon
    Telefon:
    OnePlus 3
    Problemet som du antagligen har är att den förra ägaren har låst upp telefonens bootloader. Det som händer då är att vissa appar som är förinstallerade, försivnner. Som tex calculator, ficklampa, soundhound med mera. De ligger alltid installerade under sökvägen /data/preload.

    Om du installerar apparna igen, hamnar de inte där igen, tyvärr. När supporten säger till dig att du har gjort ändringar i os:et så menar de att uppdateringen inte kan appliceras därför att en eller flera appar antagligen saknas från /data/preload.

    Om du vill ta reda på vad telefonen säger är fel, behöver du försöka uppdatera telefonen igen. När du kommer så långt så att det visas en bild på en telefon och uppdateringen sätter igång. Ska du hålla in volym-upp och trycka en gång snabbt på power-knappen. Då kommer du att se på skärmen vad telefonen jobbar med. Den texten är nämnlingen dold i vanliga fall men den finns alltid där.

    När uppdateringen sedan misslyckas så kommer du förutom den röda triangeln att kunna läsa exakt vad som är fel.

    Testa och återkom!

    Jag flyttar även våra inlägg till en ny tråd.
     
    C-man och M3Johan gillar detta.
  8. Snusdus

    Snusdus Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    18 nov 2010
    Inlägg:
    2 175
    Mottagna gillanden:
    258

    MINA ENHETER

    Men man måste väl ändå begära koden för de överhuvudtaget ska se det? Eftersom hon kunde se att den var *upplåst* måste väl du eller den tidigare ägaren då ha begärt koden och är det inte du så är det väl han, vilkte gör att det finns en risk att den en gång varit upplåst.

    Eller tänker jag fel?
     
  9. indika

    indika Custom Android Moderator

    Blev medlem:
    23 okt 2010
    Inlägg:
    4 762
    Mottagna gillanden:
    1 793
    Operatör:
    Hallon
    Telefon:
    OnePlus 3

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Hallon
    Telefon:
    OnePlus 3
    SnusdusSnusdus du tänker helt rätt. Antagligen har den varit stock med root och sedan återställd till "original" innan försäljningen. Jag är 99% säker på att det saknas någon app i preload. Vi får se ifall c-man kan plocka fram loggen så ser exakt :)
     
    C-man gillar detta.
  10. C-man

    C-man Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    5 maj 2014
    Inlägg:
    67
    Mottagna gillanden:
    5

    MINA ENHETER

    Jag skall göra det när jag kommer hem, men som sagt så påstod htc att den loggades som upplåst den 31/5 och den 31/5 hade jag telefonen, och ingen annan rörde den då.
    Men nu skall jag in på tele2 butiken och bråka lite.
     
  11. C-man

    C-man Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    5 maj 2014
    Inlägg:
    67
    Mottagna gillanden:
    5

    MINA ENHETER

    Då var telefonen iväg skickad på servis, men enligt killen i butiken hade inte telefonen varit rootad så garantin skulle gälla trodde han.
    Men drygt att behöva vänta i 1-6veckor på en lur jag köpte för 14dagar sedan!
     
  12. indika

    indika Custom Android Moderator

    Blev medlem:
    23 okt 2010
    Inlägg:
    4 762
    Mottagna gillanden:
    1 793
    Operatör:
    Hallon
    Telefon:
    OnePlus 3

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Hallon
    Telefon:
    OnePlus 3
    Den har antagligen varit rootad, tror bara att den inte är återställd vad gäller just de förinstallerade apparna. Men det var ju bra att de tog emot din telefon! Då slipper du fixa det själv, även fast det går mycket snabbare än att vänta två vecor :)

    Hoppas bara att du inte hamnar i kläm nu med semestertider och allt. Ofta brukar det ta lång tid att ordna med saker på sommaren!
     
    C-man gillar detta.
  13. C-man

    C-man Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    5 maj 2014
    Inlägg:
    67
    Mottagna gillanden:
    5

    MINA ENHETER

    Jo det är alltid riskabelt att lämna iväg prylar så här års på reparation.
     
  14. C-man

    C-man Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    5 maj 2014
    Inlägg:
    67
    Mottagna gillanden:
    5

    MINA ENHETER


    Då har man fått tillbaka luren, på servis beskrivningen står det ominstalerat os.
    Men det är fortfarande samma fel, och är rädd att du har helt rätt då soundhound värkar saknas i installations processen enligt vol/upp power tricket.
    Så min ödmjuka fråga till expertisen är: kan jag som EX:Iphone-fanboy lyckas att rädda luren själv?(gick och skaffade en HTPC här om dagen för att kunna fixa med luren då jag helt enkelt ledsnat på att vara inlåst i iOs7)
    Så snälla tipps uppskattas då jag faktiskt är helt färsk inom PC svängen med, men grymt glad att jag vågat mig på en rätt billig burk med SSD och ett über grymt ljudkort( okok släpper OT snacket nu....).
     
  15. indika

    indika Custom Android Moderator

    Blev medlem:
    23 okt 2010
    Inlägg:
    4 762
    Mottagna gillanden:
    1 793
    Operatör:
    Hallon
    Telefon:
    OnePlus 3

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Hallon
    Telefon:
    OnePlus 3
    Nja alltså appen måste ligga i en sökväg som heter "preload" alltså förinstallerade appar. Om du installerar en app nu så hamnar den inte där. För att lösa det problemet så behöver man ominstallera hela Android OS. Det finns olika sätt att lösa det på, antingen genom att flasha en originalrom via custom recovery eller att skaffa sig s-off och ominstallera hela telefonen den vägen.

    Det är möjligt att det kommit ett sätt att lösa det som jag inte känner till då det gått ett år sedan jag klurade lite på det där själv.

    // mobilt
     
    C-man gillar detta.
  16. C-man

    C-man Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    5 maj 2014
    Inlägg:
    67
    Mottagna gillanden:
    5

    MINA ENHETER

    Läste igenom tråden du skapat kring återställande, så mycket förstod jag att en OTG kabel och ett usb minne kan vara bra att ha, så får väl fixa det nu!
     
  17. C-man

    C-man Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    5 maj 2014
    Inlägg:
    67
    Mottagna gillanden:
    5

    MINA ENHETER

    Det vart cyanogen i luren till slut, men är lite missnöjd med batteritiden och upplever ljudet i lurarna som sämre, hur är incertcoin gämfört med CM11 på dessa fronter?
     
  18. indika

    indika Custom Android Moderator

    Blev medlem:
    23 okt 2010
    Inlägg:
    4 762
    Mottagna gillanden:
    1 793
    Operatör:
    Hallon
    Telefon:
    OnePlus 3

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Hallon
    Telefon:
    OnePlus 3
    Insert Coin är en sense rom. Det innebär bland annat att alla viktiga drivrutiner för hårdvaran är samma som du har i telefonen original. CM hämtar sina drivrutiner från GPE utgåvan av telefonen om jag minns rätt vilket kan innebära vissa skillnader. Batteritiden har oftast med kerneln att göra förutsatt att du inte har någon app som är batteritjuv. Kerneln kan bytas separat från rom:en men de flesta som bygger rom:s inkluderar en modifierad kernel.

    Jag har aldrig testat cm på min one så jag kan inte svara på hur den står sig vad gäller batteritiden. IC och stock upplever jag är nästan lika där IC är något sämre. Vill jag har bra batteritid men offra prestanda brukar jag köra elementalx kernel och klocka ned till 1300 mhz. Välja conservative och run cool som throttlar cpun ganska hårt vid längre användning. Samt stänga av alla funktioner som har med närhetssensorn och accelerometern att göra.

    // mobilt
     
    C-man gillar detta.
  19. C-man

    C-man Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    5 maj 2014
    Inlägg:
    67
    Mottagna gillanden:
    5

    MINA ENHETER

    Har stängt av GPS och utorrent som är de största batteritjuvarna jag har förutom då skärmen vill säga.
    Men det jag absolut stör mig mest med CM är den fruktansvärt dåliga telefon appen med ett osmidigt gränssnitt, och sen att SMS appen saknar radbyte.(kan vara bra att ha bär man som mig ibland(läs: oftast) ger tekniska handledningar via SMS.
    Så får testa att lägga in IC, men är lite feg, nu är ju luren s-off.
    Är det då bara att lägga in IC i ozippad form i systemmappen och stänga av fastboot igen, och sedan boota om?
     
  20. indika

    indika Custom Android Moderator

    Blev medlem:
    23 okt 2010
    Inlägg:
    4 762
    Mottagna gillanden:
    1 793
    Operatör:
    Hallon
    Telefon:
    OnePlus 3

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Hallon
    Telefon:
    OnePlus 3
    Du lägger ICzippen på internminnet. Startar i recovery och väljer install. Bläddrar fram till zippen och sedan startar installationen. Välj alltid att göra en fullständig wipe när du växlar mellan olika rommar. Med IC kan man göra det från själva installeringen annars gör man det från recovery före eller efter rominstallationen.

    // mobilt
     
    C-man gillar detta.