1. Registrera ett konto och bli del av Sveriges förmodligen trevligaste och mest hjälpsamma community.
  Stäng notis

Diskussion: Xiaomi - dyrare priser

Diskussion i 'Xiaomi - Allmänt' startad av Millwad, 12 feb 2020.

 1. Millwad

  Millwad Adult Droid Medlem

  Blev medlem:
  4 jan 2012
  Inlägg:
  732
  Mottagna gillanden:
  304
  Telefon:
  Redmi Note 7

  MINA ENHETER

  Telefon:
  Redmi Note 7
  Som många Xiaomi-användare har märkt av så verkar det som att Xiaomi väljer att gå samma väg som Huawei och OnePlus. Det vill säga, först göra sig ett namn genom att sälja billiga och mycket prisvärda telefoner, för att sedan aktivt höja sina priser och bli en i gänget med resterande mobiltillverkare.

  Till och med Xiaomis egna CEO har gått ut med att höjda priser förmodligen kommer vara en verklighet. Det såg vi redan med Mi Note 10 som kostar drygt 6000 kr med ett Snapdragon 730G som är ett mellanklass-chip. Detta i samma veva som Mi 9 som kom månader tidigare både var billigare samt kom med ett flaggskeppschip.

  Nu spekulerar jag bara, har dock på känn att Xiaomi kommer att hålla de väldigt prisvärda alternativen som Redmi K30/Poco X2 på andra marknader än den europeiska framöver. Redmi K30/Poco X2 släpptes i sin originalform för drygt 2 månader sedan, den har nått Kina och nu även Inden under namnet Poco X2 fast inga nyheter har kommit om den når Europa än. Och med tanke på att Xiaomi spottar ut nya mobiler och det har gått 2 månader nu sen mobilen släpptes så ser det inte så ljust ut.

  Kommer ni fortfarande köpa Xiaomi-lurar om priserna börja likna konkurrenternas? Hur tror ni att vanliga kunder kommer att reagera på att Xiaomi höjer priserna? Jag personligen har verkligen uppskattat Xiaomis lurar, har varit svårt att rättfärdiga att köpa en en dubbelt så dyr premiumtelefon när Xiaomi har erbjudit oss som konsumenter samma prestanda för halva priset.
   
 2. GunnarWik

  GunnarWik Adult Droid Medlem

  Blev medlem:
  25 dec 2018
  Inlägg:
  543
  Mottagna gillanden:
  288
  Operatör:
  Telia
  Telefon:
  Xiaomi Mi9

  MINA ENHETER

  Operatör:
  Telia
  Telefon:
  Xiaomi Mi9
  Telefon 2:
  Samsung A3
  Jag kommer att se mig om efter nya, prisvärda uppstickare, troligen då från Kina. Skulle inte falla mig in att bli kvar med ett märke när de tror att de har fått köparna på kroken och därmed kan höja priserna till ungefär samma nivå som de redan tidigare etablerade fabrikaten.
  Det kommer alltid nya, bara håll ögonen öppna. Xiaomi Mi9 har varit ett extremt bra och prisvärt köp, det kanske tar en tid innan något lika bra dyker upp.
   
  spigen, devylia, nothing_records och 2 andra gillar detta.
 3. Jaxione

  Jaxione Adult Droid Medlem

  Blev medlem:
  25 mar 2011
  Inlägg:
  513
  Mottagna gillanden:
  89

  MINA ENHETER

  Xiaomi Mi9 måste vara en av de mest prisvärda telefonerna någonsin. Jäklar vad mycket man fick för pengarna där. Bytte endast bort min pga att jag blivit Oneplus skadad :P
   
  Last edited: 12 feb 2020
  Millwad, GunnarWik och bernard gillar detta.
 4. bernard

  bernard Droidmin Moderator

  Blev medlem:
  14 maj 2009
  Inlägg:
  25 052
  Mottagna gillanden:
  20 532
  Operatör:
  Vimla!
  Telefon:
  Google Pixel 3

  MINA ENHETER

  Operatör:
  Vimla!
  Telefon:
  Google Pixel 3
  ROM:
  Stock
  Telefon 2:
  OnePlus 6
  ROM:
  Oxyogen Stock
  Platta:
  Google Pixelbook
  Övrigt:
  Galaxy Watch, Fossil SportWatch (2018)
  Jag tror att ett problem många tillverkare får när de skalar upp organisationen och expanderar i särskilt väst är att kostnaderna skenar.

  Arbetskraft är fortfarande väsentligt
  dyrare i Europa och i Nordamerika, och så är också marknadsföring. Skall de ha en mer aktiv närvara här blir det helt enkelt dyrt och då är det svårt att hålla nere priserna.

  Det märkliga är också att Xiaomi fortfarande inte tar ansvar för sina produkter.

  Det är förstås helt okej under förutsättning att de är väsentligt billigare, men om de fortfarande har samma affärsmodell med att låta en lokal aktör ta ansvar (tex mi-store i Sverige), så att garantin osv i praktiken är bunden till den lokala aktören, då blir det löjligt om skillnaden till ex. Samsung och särskilt OnePlus minskar.

  Med OnePlus eller Samsung har man garanti var man än köper enheten i Europa och kan enkelt få den fixad av en officiell serviceverkstad med originaldelar osv var man än befinner sig. I Sverige måste man se till att köpa Mi äv en återförsäljare som köper in av en särskild distributör om man ens vill ha rätt att lämna in för lagning/batteribyte.

  Går den lokala aktören i konkurs, blir uppköpta eller dylikt är det tack och hej med garantin och officiell serviceverkstad. Kontaktar man Xiaomi direkt får man ingen hjälp på något vis.

  Skall de fortsatt sälja produkter på detta vis måste de hålla nere priserna ordentligt.
   
  Last edited: 13 feb 2020
  Jörgen Ö, Nero, GunnarWik och 4 andra gillar detta.
 5. iPatsa

  iPatsa Youth Droid Medlem

  Blev medlem:
  22 okt 2010
  Inlägg:
  130
  Mottagna gillanden:
  57
  Operatör:
  Hallon, Vimla
  Telefon:
  Xiaomi Mi 9T

  MINA ENHETER

  Operatör:
  Hallon, Vimla
  Telefon:
  Xiaomi Mi 9T
  Telefon 2:
  Samsung S10e
  Övrigt:
  Amazfit GTR
  Google Nexus Player
  Värre än priset är att Mi 10 inte tilltalar mig det minsta som telefon. Då kan jag lika gärna köpa en Samsung för det verkar vara det den de försökt kopiera.
   
  dunderbusen, bernard och GunnarWik gillar detta.
 6. devylia

  devylia Youth Droid Medlem

  Blev medlem:
  17 jun 2015
  Inlägg:
  149
  Mottagna gillanden:
  86
  Operatör:
  Telia

  MINA ENHETER

  Operatör:
  Telia
  Jag tror xiaomi kanske bredar sitt utbud med dyrare modeller. Tror knappast de överger låg och mellansegmeten. Det finns alldeles för många mobiltillverkare i Kina som legat lite illa till ett tag nu. Men som kommer direkt om xiaomi och realme börjar överge låg och mellanprissegmentet. Umidigi har ju tagit sig i kragen med två av sina senaste modeller (x och power 3).

  Tror det skulle vara korkat av Xiaomi att inte fo fokusera här. Men samtidigt. Det var inte länge sedan de släppte redmi note 8 pro. Och så länge de fyller det facket är jag nöjd :)