ZTE Blade - Rootning, moddning och custom ROMs

Diskussion i 'Blade' startad av mannyb, 23 okt 2010.

  1. DavidSjj

    DavidSjj Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    17 okt 2012
    Inlägg:
    7
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    Tack för tipsen.
    Kan man välja att spara apparna endast på minneskortet? Utan att appen tar upp något telefonminne alls?
    Det är det viktigaste, att kunna lägga in appar utan att telefonen varnar om lågt telefonminne.

    Kommer ikonerna i menyn att ändras/försvinna?
     
  2. bjajjull

    bjajjull Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    13 sept 2012
    Inlägg:
    448
    Mottagna gillanden:
    37

    MINA ENHETER

    Tror inte det går att spara appar utan att ta upp någon plats på telefonminnet, tyvärr.

    De funkar tillräckligt bra för mig. Använder inte radio, video-uppspelning funkar så länge man inte använder HQ, märker inte mycket skillnad. Kameran kraschar ibland, men jag använder den sällan bla. för att den är dålig.

    CM10 är det bästa som hänt min Blade.
     
  3. DavidSjj

    DavidSjj Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    17 okt 2012
    Inlägg:
    7
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    Tar apparna mindre plats om man partionerar minneskortet än om man inte gör det då?
     
  4. chraist

    chraist Replicant Moderator

    Blev medlem:
    11 aug 2011
    Inlägg:
    7 085
    Mottagna gillanden:
    6 090
    Operatör:
    Halebop
    Telefon:
    Samsung Galaxy S10 Plus

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Halebop
    Telefon:
    Samsung Galaxy S10 Plus
  5. chraist

    chraist Replicant Moderator

    Blev medlem:
    11 aug 2011
    Inlägg:
    7 085
    Mottagna gillanden:
    6 090
    Operatör:
    Halebop
    Telefon:
    Samsung Galaxy S10 Plus

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Halebop
    Telefon:
    Samsung Galaxy S10 Plus
    cm-9-20121031-KonstaKANG-blade

    Nu är nästan allt fixat i KonstaTs CM9!

    Det som saknas är FM-radio om jag förstått allt rätt.

    cm-9-20121031-KonstaKANG-blade.zip
    md5:fb64b09327c304ff25b934c00432a0da

    -fixed Youtube HQ (thanks to Ganster)
    -fixed possible connection drops
    -fixed possible bluetooth issues

    Får hoppas lösningen för cm10 inte är för långt borta heller ;)
     
    bjajjull gillar detta.
  6. Evinrude

    Evinrude Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    14 jul 2010
    Inlägg:
    49
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    Funderar på att flasha in en ny rom. Tror jag har Japanese Jellyfish i min Blade just nu. Vad skulle ni rekommendera för ROM till mig? Är främst ute efter bättre flyt i telefonen, och överklockning drar för mycket batteri. Finns det några stabila ICS romar som fyller mina krav? Enligt pigfish har jag en Gen. 1 telefon, vilket skulle innebära att jag måste göra en TPT uppdatering? Hur gör jag detta? Någon som skulle kunna köra en guidning per skype när jag hittat en lämplig ROM att flasha?
     
  7. chraist

    chraist Replicant Moderator

    Blev medlem:
    11 aug 2011
    Inlägg:
    7 085
    Mottagna gillanden:
    6 090
    Operatör:
    Halebop
    Telefon:
    Samsung Galaxy S10 Plus

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Halebop
    Telefon:
    Samsung Galaxy S10 Plus
    Om du inte bryr dig om FM-radio så kan jag rekommendera CyanogenMod 9 - KonstaKANG (Android 4.0.4) där det finns färdig TPT att hämta hem och köra i post #2 i huvudtråden på modaco. CyanogenMod 9 - KonstaKANG (Android 4.0.4)

    Är FM-radio en dealbreaker så rekommenderar jag romen Swedish Snow som är baserad på Svenska Comviq 2.3.5. Här finns det även färdig TPT att använda dig av.
     
    Evinrude gillar detta.
  8. Evinrude

    Evinrude Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    14 jul 2010
    Inlägg:
    49
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    Det funkar inte för mig, den installerar inte de nya versionen av clockworkmod som den ska eftersom det redan finns en version av clockworkmod på telefonen. Jag måste göra en TPT1->TPT2 conversion innnan jag ger mig på att köra in Konstakangs ICS eller hur, annars brickar jag telefonen... Frustrerande.

    EDIT: Fixade det genom att göra en TPT1>TPT2 genom en annan version. Funkar bra nu.
     
    Last edited: 9 nov 2012
  9. vEX

    vEX Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    18 jul 2010
    Inlägg:
    89
    Mottagna gillanden:
    11

    MINA ENHETER

  10. nixxz

    nixxz Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    24 aug 2009
    Inlägg:
    1 341
    Mottagna gillanden:
    58

    MINA ENHETER

    Om jag vill lägga in en ROM till min Blade 2
    Vilken ska jag då välja? Vart laddar jag hem den?
    Alltså det står endast ZTE Bade men fungerar dom även till 2an då?
     
    Last edited: 23 dec 2012
  11. chraist

    chraist Replicant Moderator

    Blev medlem:
    11 aug 2011
    Inlägg:
    7 085
    Mottagna gillanden:
    6 090
    Operatör:
    Halebop
    Telefon:
    Samsung Galaxy S10 Plus

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Halebop
    Telefon:
    Samsung Galaxy S10 Plus
    Nej det fungerar inte att ta en rom för bladen till en blade II. Dom är specifika för dom olika telefonerna.

    Ta och kolla runt på xda eller modaco efter romar tll blade II om det finns.
     
  12. nixxz

    nixxz Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    24 aug 2009
    Inlägg:
    1 341
    Mottagna gillanden:
    58

    MINA ENHETER

    Tack för ditt svar. Ingen som vet en bra stabil rom?
     
  13. Kspar

    Kspar Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    28 dec 2012
    Inlägg:
    5
    Mottagna gillanden:
    1

    MINA ENHETER

    Har precis rootat och pillat lite med min flickväns gen 2 (enlight grisfisken) blade. Tanken var swedish snow rls7. Har fått in clockworkmod utan problem, kan även dra in swedish snow men så fort jag gör det verkar den tappa nättjänster. Wifi funkar men inte att ringa, står bara no service.

    Någon som kan peka mig i rätt riktning?


    *edit* CM7 gör samma sak.
     
    Last edited: 29 dec 2012
  14. Gryph

    Gryph Android Apprentice Medlem

    Blev medlem:
    18 nov 2009
    Inlägg:
    3 659
    Mottagna gillanden:
    970
    Operatör:
    Elisa
    Telefon:
    Oneplus 8 Pro

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Elisa
    Telefon:
    Oneplus 8 Pro
    Info:
    Nova Launcher Prime
    Övrigt:
    Nvidia Shield TV
    Vilken androidversion hade den före? Var det 2.3 så är den gen 3. Pigfish stöder bara gen 1 och 2 så även om den är gen 3 så säger den att det är gen 2. Möjligtvis det som orsakar det.


    Inte säker på att det fungerar men testa flasha in CM9-KonstaKANG-GEN3.zip från http://www.mediafire.com/?f3yukhcn7woh3de den gör att gen2-rommar fungerar på gen3.
     
    Last edited: 29 dec 2012
    Kspar gillar detta.
  15. Kspar

    Kspar Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    28 dec 2012
    Inlägg:
    5
    Mottagna gillanden:
    1

    MINA ENHETER

    Ah, jo hon uppdaterade från utvecklaren till 2.3.5 så det låter rimligt. Jag testar en patch till gen 3. Någon särskild anledning till att du länkade den till cm9 istället för den som finns länkad i swedish snow trådens förstainlägg?

    Tusen tack för hjälpen.


    *edit* Och vi har nät. Tog den från SS tråden istället, funkade utmärkt.

    *edit2* Den såldes som gen 2, så froyo.
     
    Last edited: 29 dec 2012
  16. Gryph

    Gryph Android Apprentice Medlem

    Blev medlem:
    18 nov 2009
    Inlägg:
    3 659
    Mottagna gillanden:
    970
    Operatör:
    Elisa
    Telefon:
    Oneplus 8 Pro

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Elisa
    Telefon:
    Oneplus 8 Pro
    Info:
    Nova Launcher Prime
    Övrigt:
    Nvidia Shield TV
    Fanns visst flera, fungerar säkert bättre med den. :)
     
  17. chraist

    chraist Replicant Moderator

    Blev medlem:
    11 aug 2011
    Inlägg:
    7 085
    Mottagna gillanden:
    6 090
    Operatör:
    Halebop
    Telefon:
    Samsung Galaxy S10 Plus

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Halebop
    Telefon:
    Samsung Galaxy S10 Plus
    Grattis alla bladeägare!
    Nu har vi en fullt fungerande JB-rom där allt fungerar. Fm-radio som ingen trodde var möjligt är t.ex. fixat nu. Notera att radio-appen är snabbt skapad för att kunna "visa" att radion fungerar. Kommer säkert en uppdaterad version om några dagar.

    Citerar Daemond från modaco som tog över arbetet av KonstaT.
    Länk till romen; [DEV][ROM][26.2.] CyanogenMod 10 (Continuation of KonstaT's work)

    Är som sagt bara en tidsfråga innan alla andra romar plockar upp fixarna.
     
  18. s500i

    s500i Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    11 mar 2013
    Inlägg:
    89
    Mottagna gillanden:
    2

    MINA ENHETER

    Hej!

    Är det någon som vet om det finns en uppdatering till ZTE Blade 3? Kanske 4.2?
     
  19. chraist

    chraist Replicant Moderator

    Blev medlem:
    11 aug 2011
    Inlägg:
    7 085
    Mottagna gillanden:
    6 090
    Operatör:
    Halebop
    Telefon:
    Samsung Galaxy S10 Plus

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Halebop
    Telefon:
    Samsung Galaxy S10 Plus
  20. chraist

    chraist Replicant Moderator

    Blev medlem:
    11 aug 2011
    Inlägg:
    7 085
    Mottagna gillanden:
    6 090
    Operatör:
    Halebop
    Telefon:
    Samsung Galaxy S10 Plus

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Halebop
    Telefon:
    Samsung Galaxy S10 Plus