8GB-modellen av Nexus 4 slutsåld i Play Store – kommer inte tillbaka

Postat:
14:21 - 2013-09-03
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
24

Google sänkte nyligen priset på LG Nexus 4 i Play Store med 100 dollar – en rejäl minskning med tanke på att enheten som mest kostade 349 dollar tidigare. Nu är 8GB-modellen slutsåld i Play Store i USA och den kommer inte tillbaka till onlinebutiken.

Det verkar alltså som prissänkningen mycket riktigt var till för att rensa lagret. LG Nexus 4 släpptes i USA i november förra året, vilket innebär att den bara funnits på marknaden i tio månader. Huruvida 16GB-modellen av Androidflaggskeppet kommer leva vidare i Play Store är oklart, men det verkar onekligen som att Nexus 4 snart kommer få ge vika till förmån för en ny telefon i Nexus-serien.

I somras kom Android 4.3 som främst bjöd på nyheter bakom kulisserna. Många tror att Google dock kommer släppa en större version av plattformen i höst tillsammans med en Nexus-telefon. Den nya releasen förväntas ha versionsnummer 5.0 och heta Key Lime Pie, även om rykteskarusellen inte riktigt satt igång än. Vad hoppas ni på för hård- och mjukvara i höst när det gäller Nexus?