Alla officiella uppgifter om OnePlus 2

Saknar NFC, snabbladdning och trådlös laddning

Postat:
09:35 - 2015-07-28
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
102

OnePlus 2 har efter en tids upptakt presenterats av den unga kinesiska tillverkaren. Vi kastar oss direkt på de officiella specifikationerna som först och främst består av en 5,5 tum stor LCD-panel (in-cell LCD) med 1920 x 1080 pixlar. Skärmen skyddas av Gorilla Glass men OnePlus skriver inte vilken version som används.

Precis som företaget berättat tidigare har OnePlus 2 utrustats med chippet Qualcomm Snapdragon 810 (v2.1) som den här gången arbetar i 1,8GHz. Telefonen säljs i olika versioner – en variant med 4GB RAM och 64GB lagring och en modell med 3GB RAM och 16GB lagring. Arbetsminnet är av typen LPDDR4 och företaget använder eMMC 5.0 för lagringsutrymmet.

OnePlus 2 erbjuder vidare en aktiv fingeravtrycksläsare vilken placerats i en oval hemknapp under skärmen. Hårdvaran inkluderar även LTE, en 13MP-kamera (f/2,0), en främre 5MP-kamera, dubbla SIM-kortsplatser (nano), Bluetooth 4.1 och bakåtriktade högtalare. Batteriet som får allt att vakna till liv är väl tilltaget med sina 3300mAh.

Konstruktionen har metallramar och mäter 151,8 x 74,9 x 9,85 millimeter med en vikt på 175 gram. Det innebär att OnePlus 2 är marginellt smalare och lägre än föregångaren, men samtidigt snäppet tjockare och 13 gram tyngre. Bakstycket är löstagbart (StyleSwap) så kunder kan själva växla mellan olika material och färgval, vilket illustreras i galleriet nedan.

Utöver volym- och strömknappar har telefonen ett särskilt fysiskt reglage för att växla mellan aviseringslägen. Användare kan genom knappen släppa fram alla aviseringar, endast de med hög prioritet, eller välja att blockera alla aviseringsljud.

OnePlus har tidigt anammat USB Type-C som bland annat innebär betydligt smidigare kabelanslutning. Tyvärr verkar det tillskottet vara anledningen till att OnePlus 2 saknar alla former av snabbladdning, som Qualcomm Quick Charge 2.0. En fulladdning tar cirka 3,5 timmar. Telefonen har heller inte stöd för trådlös laddning och NFC har prioriterats bort eftersom finessen ”inte användes” i föregångaren.

oneplus-2-pressbild-13

Tillverkaren har avslutat sitt samarbete med amerikanska utvecklaren Cyanogen. Nya mobilen kör därför OnePlus egna gränssnitt Oxygen OS som baseras på Android 5.1.1. Systemet är troget Googles designvision och erbjuder bland annat ett par anpassningsfunktioner som inte finns i original-Android. En annan finess är manuell kontroll över appars systemtillåtelser, något som finns inbyggt i kommande Android M. Tangentbordet består rätt och slätt av SwiftKey.

OnePlus 2 med 64GB lagring och 4GB RAM kostar 3799 kronor, medan modellen med 16GB lagring och 3GB RAM går på 3199 kronor. 64GB-modellen börjar levereras 11:e augusti. För att kunna beställa OnePlus 2 krävs en inbjudan.