Om användaren exempelvis tittar på en bild eller läser och skärmen är statisk, sänks uppdateringsfrekvensen. Detta påstås kunna minska skärmens energiförbrukningen med 50 %. Jämfört med vad framgår inte av pressmaterialet, men vi förmodar att jämförelsen är med en konstant uppdateringsfrekvens på 120Hz.
Samplingsfrekvensen har därtill höjts till 360Hz så att gränssnittet svarar snabbare på tryck. Högsta ljusstyrkan är 1300 nits. Skärmen sluttar ned längs sidorna precis som i tidigare Pro-modeller. Fingeravtrycksläsaren sitter under skärmen – den är alltjämt optisk. Gällande prestandan erbjuder 9 Pro inte oväntat den senaste tekniken.
OnePlus har satt dit 5G-chippet Qualcomm Snapdragon 888, samt upp till 12GB LPDDR5-RAM och 256GB UFS 3.1-lagring. Företaget skriver att 25 % fler appar kan vara öppna i bakgrunden än tidigare, tack vare minnesoptimeringar kallade Turbo Boost 3.0. Med 8GB eller 12GB RAM är dock arbetsminnet sällan någon flaskhals oavsett.
Batteriet har 4500mAh och stödjer 65W snabbladdning via kabel och 50W trådlös laddning. För att den mycket snabba trådlösa laddningen ska fungera krävs dock att en särskild laddningsstation köps till. Enheten kan laddas trådlöst från 1 % till 100 % på 43 minuter. Med kabel tar samma laddning 29 minuter. Kabel-laddare ingår.
OnePlus listar stereohögtalare, Wi-Fi 6, NFC, Bluetooth 5.2, samt stöd för alla stora positioneringstjänster. Ljud sägs förbättras genom kodeken Qualcomm WCD9385 och Qualcomm Aqstic-plattformen. Konstruktionen är IP68-klassad och mäter 163,2 x 73,6 x 8,7 millimeter och väger 197 gram. Bakstycket består av glas, med ram av aluminium.
Kamerorna
Nu till den kanske största prestigepunkten i en smartphone, då den är svårast att ro hem: kamerorna. OnePlus samarbetar med svenska Hasselblad. I OnePlus 9 Pro består samarbetet främst av att förbättra färgåtergivningen.
Huvudkameran är Sony IMX789 med 48MP och sensorstorleken 1/1,43″. Pixelstorleken är 1,12μm när fulla upplösningen används och 2,24μm i 12MP-läget. Kameran har bländaren f1,8 och både optisk och elektronisk bildstabilisering. Supervidvinkelkameran utgörs av Sony IMX766 med 50MP och sensorstorleken 1/1,56″. OnePlus skriver sensorn är 3,2 gånger större än den i Iphone 12 Pro Max, något som ska resultera i förbättrad bildkvalitet och lägre brusnivåer.
Den fisheye-liknande förvrängningen som brukar uppstå längs sidorna i supervidvinkel-bilder ska ha sänkts till 1 %. Enligt OnePlus har de flesta andra supervidvinkelkameror i smartphones en förvrängning på 10–20 %. Supervidvinkelkameran ska även kunna användas för makrofotografi, på avstånd ned till 4cm.
Sista kamerorna är ett 8MP telefoto-objektiv och en monokrom 2MP-sensor. Sistnämnda kameran är tänkt att ge ökad detalj åt svartvita bilder. Telefoto-objektivet stödjer 3,3x optisk zoom och 30x digital zoom. Kameran har ett särskilt läge för tilt-shift-fotografi, samt ett nytt time-lapse-läge.
Mjukvaran erbjuder även ett ”Hasselblad Pro”-läge med ökad manuell kontroll. Det går att spela in 4K @ 120fps och 8K @ 30fps. Frontkameran erbjuder 16MP.
Pris och tillgänglighet
OnePlus 9 Pro kan förbeställas från och med idag och blir tillgänglig 31 mars. Modellen med 8GB RAM och 128GB lagring kostar 9690 kronor, medan 12GB/256GB har ett rekommenderat pris på 10 690 kronor.
Aktuellt


Android på Prisjakt
OnePlus Nord
OnePlus 8 Pro
Huawei P30 Pro
Samsung Galaxy S10 Plus
Honor View 20
OnePlus 6T
Google Pixel 3 XL
Sony Xperia XZ3
Populära ämnen
Mest kommenterat
- Apple höll Imessage från Android för att skydda sin inhägnade trädgård
- Hur skickar du främst meddelanden med din smartphone?
- Officiellt: LG lämnar smartphonemarknaden
- Samsung TV Plus kommer till Norden
- Sonys aptitretare inför evenemanget nästa vecka
- Nokia introducerar X20 och X10 med tre års uppdateringar
Mest läst
- Apple höll Imessage från Android för att skydda sin inhägnade trädgård
- Google-experiment visar vad som finns rakt på andra sidan jorden
- Google påstås använda eget chipp för Pixel 6
- Samsung TV Plus kommer till Norden
- Casio hoppar på Wear OS-tåget, släpper smart G-Shock-klocka
- Hur skickar du främst meddelanden med din smartphone?
Visa topplistan
Undersökningar

Undersökningar
- Hur skickar du främst meddelanden med din smartphone?
- Vad använder du digitala assistenter till?
- De sex största Androidtillverkarna på Swedroid
- Vilket märke har din Androidtelefon – utvecklingen genom åren
- Använder du smartklocka eller aktivitetsarmband?
- Hur skyddar du din smartphone?
- Vad tycker du om designen i Android 12?
- Vilken operatör använder du idag?
- Visa alla undersökningar
Allt om
Sweclockers RSS
- Age of Empires IV gameplay-visas – släpps i höst
- Seagate når milstolpen tre zettabyte såld lagring
- Rykte: AMD Ryzen 7000 "Raphael" gör integrerad grafik till standard
- Logitech lägger universalfjärrkontrollerna Harmony på hyllan
- Stockholms stad begär att Öppna Skolplattformen ska radera all källkod
- Radiatorer modell större när Alphacool uppdaterar sortimentet
- Helgsnack: Vilken är din mest betydande uppgradering någonsin?